Τούρτα μερέντα της μαμάς
Την τούρτα αυτή την κάνει η μαμά μου και τρελλλλλενόμαστε όλοι μικροί και μεγάλοι. Το παντεσπάνι είναι από συνταγή της νύφης μου και πετυχαίνει πάντα. Δε χρειάζεται φαρίνα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Εδώ έκανα 1 ½ δόση παντεσπάνι και χρησιμοποίησα παραλληλόγραμμο ταψί. Έκοψα ένα τετράγωνο στις διαστάσεις του σκεύους σερβιρίσματος και ένα δεύτερο μικρότερο για να κάνω το δεύτερο όροφο της τούρτας. Κάθε όροφος έχει 3 επίπεδα.Χρησιμοποιώ αντί για σιρόπι αναψυκτικό γιατί έχει τη σωστή ποσότητα ζάχαρης και δε χρειάζεται να λερώνω ένα ακόμα σκεύος για να ετοιμάσω σιρόπι.
Υλικά
-
6 φλιτζανάκια του καφέ αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
-
6 αυγά
-
6 κ. σούπας νερό
-
4 φλιτζανάκια του καφέ ζάχαρη
-
1 baking powder
-
2 βανίλιες
-
1 ζαχαρούχο γάλα (μεγάλο)
-
1 κουτί μερέντα (250 gr)
-
1 κουβερτούρα (125 gr)
-
Σιρόπι
-
1 κουτάκι σπράιτ ή πορτοκαλάδα με ανθρακικό
-
Διακόσμιση
-
Τζελάκια, marsh mellows, πολύχρωμα κουφετάκια
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ετοιμάζω το παντεσπάνιΚοσκινίζω το αλεύρι (γίνεται πιο αφράτο το μίγμα) και ανακατεύω μέσα σε αυτό το baking powder. Χτυπάω πολύ καλά τα αυγά με τη ζάχαρη, προσθέτω το νερό και σιγά σιγά το αλεύρι. Τέλος προσθέτω και τις 2 βανίλιες. Βάζω σε ταψί στρόγγυλο ή παραλληλόγραμμο. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, όπως τα κέικ (στο δικό μου ψήνω στους 200ο C για 35-40 λεπτά).
-
2
Όταν ετοιμαστεί το παντεσπάνι το αφήνω να κρυώσει λίγο και το κόβω με κοφτερό μαχαίρι, ώστε να έχω 3 δίσκους από παντεσπάνι.
-
3
Για να ετοιμάσω την κρέμα, λιώνω την κουβερτούρα στο φούρνο μικροκυμάτων σε μπεν μαρί. Χτυπάω πολύ καλά τα μόρφατ ή ερμόλ με το ζαχαρούχο και προσθέτω τη λιωμένη κουβερτούρα και τη μερέντα. Αν θέλω, πριν προσθέσω την κουβερτούρα και τη μερέντα, κρατώ μία μικρή ποσότητα λευκή κρέμα για το γαρνίρισμα.
-
4
Χρησιμοποιώ το σπράιτ ή την πορτοκαλάδα αντί για σιρόπι και σιροπιάζω τον πρώτο δίσκο παντεσπάνι και στρώνω το 1/3 της κρέμας. Κάνω το ίδιο με το δεύτερο και το τρίτο κύκλο. Διακοσμώ την τούρτα κατά βούληση.
-
5
Η τελευταία έκδοση της τούρτας...
Σχόλια (17)