Τούρτα μερέντα
Εάν σας αρέσει η μερέντα δοκιμάστε την είναι πανεύκολη ακόμα και για αρχάριες.
Λίγα μυστικά ακόμα
Είναι πολύ καλύτερη εάν την φτιάξετε την προηγούμενη μέρα!!! Πραγματικά θα ενθουσιάσει όσους την δοκιμάσουν.
Υλικά
-
1 πακέτο σαβουαγιάρ
-
2 κρέμες σαντιγύ
-
γάλα για να φτιάξω την σαντιγύ
-
γάλα για να βρέξω τα σαβουαγιαρ
-
3 κουταλιές κουαντρώ ή όποιο άλλο λικέρ έχετε
-
1 φακελάκι τρούφα
-
1 φακελάκι κουβερτούρα
-
1 μερέντα των 500 γραμμαρίων
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μπώλ ανακατεύουμε το γάλα με το λικέρ. Βουτάμε τα σαβουαγιάρ με γρήγορες κινήσεις ίσα ίσα να βραχούν και τα βάζουμε σε πυρέξ ή σε πιατέλα με τσέρκι.
-
2
Ρίχνω πάνω στα σαβουαγιάρ μπόλικη μερέντα που την εχω ζεστάνει σε φούρνο μικροκυμάτων για να είναι ρευστή.
-
3
Μέτα ρίχνω μπόλικη τρούφα και τριμμένη κουβερτούρα.
-
4
Καλύπτω με την σαντιγύ που έχω φτιάξει και έχω βάλει στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.
-
5
Πάνω από την σαντιγύ βάζω άλλη μία στρώση απο σαβουαγιάρ τα οποία και πάλι έχω βρέξει ελαφρά στα γάλα με το λικέρ.
-
6
Καλύπτω ξανά με μπόλικη μερέντα και τέλος με την σαντιγύ. Διακοσμώ την τούρτα με τρούφα και κουβερτούρα και από πάνω και στα πλάγια.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια