κύρια φωτογραφία συνταγής Τούρτα μερέντα
anna67
anna67 @anna_67
Rethymno

Εάν σας αρέσει η μερέντα δοκιμάστε την είναι πανεύκολη ακόμα και για αρχάριες.

Λίγα μυστικά ακόμα

Είναι πολύ καλύτερη εάν την φτιάξετε την προηγούμενη μέρα!!! Πραγματικά θα ενθουσιάσει όσους την δοκιμάσουν.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1 πακέτο σαβουαγιάρ
  2. 2 κρέμες σαντιγύ
  3. γάλα για να φτιάξω την σαντιγύ
  4. γάλα για να βρέξω τα σαβουαγιαρ
  5. 3 κουταλιές κουαντρώ ή όποιο άλλο λικέρ έχετε
  6. 1 φακελάκι τρούφα
  7. 1 φακελάκι κουβερτούρα
  8. 1 μερέντα των 500 γραμμαρίων

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε μπώλ ανακατεύουμε το γάλα με το λικέρ. Βουτάμε τα σαβουαγιάρ με γρήγορες κινήσεις ίσα ίσα να βραχούν και τα βάζουμε σε πυρέξ ή σε πιατέλα με τσέρκι.

  2. 2

    Ρίχνω πάνω στα σαβουαγιάρ μπόλικη μερέντα που την εχω ζεστάνει σε φούρνο μικροκυμάτων για να είναι ρευστή.

  3. 3

    Μέτα ρίχνω μπόλικη τρούφα και τριμμένη κουβερτούρα.

  4. 4

    Καλύπτω με την σαντιγύ που έχω φτιάξει και έχω βάλει στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.

  5. 5

    Πάνω από την σαντιγύ βάζω άλλη μία στρώση απο σαβουαγιάρ τα οποία και πάλι έχω βρέξει ελαφρά στα γάλα με το λικέρ.

  6. 6

    Καλύπτω ξανά με μπόλικη μερέντα και τέλος με την σαντιγύ. Διακοσμώ την τούρτα με τρούφα και κουβερτούρα και από πάνω και στα πλάγια.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια

candusina
candusina @cook_8485574
Τέλεια τουρτίτσα!!! Εύκολη, με διαβολεμένη γεύση! Εγώ έβαλα και από πάνω μια στρώση σαβουαγιάρ και μετά την κάλυψα με σαντυγί και τριμμένη κουβερτούρα!

Από

anna67
anna67 @anna_67
στις
Rethymno