Τούρτα μισή - μισή
Μία τούρτα λευκής και καφέ σοκολάτας για όλα τα γούστα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να κάνετε τα παντεσπάνια λίγο μικρότερα (διαμετρο 28 εκ.) ωστε να καλυφθεί και στα πλαινά η τούρτα με τις κρέμες. Τα γλάσα σκληραίνουν πολύ ευκολα γι' αυτο χρησιμοποιήστε τα αμέσως. Προσέξτε το καφέ μέρος να είναι στο ίδιο υψος με το λευκό. Μπορείτε να γαρνίρετε με οτιδήποτε θέλετε. Για να βγει ευκολότερα το τσέρκι, ζεστάνετε το γύρω γύρω με ένα πιστολάκι για τα μαλλιά. Καλή Επιτυχία !!!
Υλικά
-
Για το παντεσπάνι
-
125 γρ. ζάχαρη
-
125 γρ. αλεύρι
-
5 αυγά
-
3 κουτ. γλυκού κακάο
-
Για την λευκή κρέμα
-
350 γρ. λευκή κουβερτούρα
-
500 ml κρέμα γάλακτος
-
250 γρ. τυρί κρέμα
-
1/2 φλιτζ. ζάχαρη άχνη
-
Για την καφέ χρώμα
-
350 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
-
300 γρ. κρέμα γάλακτος
-
400 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγι
-
Για το γλάσσο
-
60 γρ. λευκή κουβερτούρα
-
60 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
-
2 φλιτζ. ζάχαρη άχνη
-
1/2 φλιτζ. βούτυρο
-
6 κουτ. σούπας γάλα
-
2 βανίλιες
-
Για το σιρόπι
-
1 κούπα νερό
-
1 κούπα ζάχαρη
-
λίγο κονιάκ
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Φτιάχνω το παντεσπάνι. Χτυπώ τα αυγά με τα 125 γρ. ζάχαρη μεχρι να φουσκώσουν.
-
2
Προσθέτω το αλεύρι κοσκινισμένο.
-
3
Βάζω το μισό από το μίγμα σε ταψί διαμέτρου 30 εκ. Στο υπόλοιπο, προσθέτω το κακάο κοσκινισμένο.
-
4
Βάζω το καφέ μίγμα σε άλλο ταψί (διαμέτρου 30 εκ.) και ψήνω τα παντεσπάνια σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για 20 λεπτά.
-
5
Φτιάχνω τη λευκή κρέμα μου. Χτυπώ το τυρί κρέμα με το 1/2 φλιτζ. ζάχαρη άχνη, μέχρι να αφρατέψουν.
-
6
Χτυπάω τα 500 ml κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και λιώνω τα 350 γρ. λευκή κουβερτούρα.
-
7
Ανακατεύω τη σοκολάτα με το μιγμα τυριού και τη σαντιγι. Βάζω στο ψυγείο.
-
8
Φτιάχνω την καφέ κρέμα. Σπάω τα 350 γρ. κουβερτούρα σε κομμάτια και τα βαζω σε μπολ.
-
9
Βάζω τα 300 γρ. κρέμα γάλακτος σε κατσαρόλα και τη ζεσταίνω.
-
10
Πριν πάρει βράση, τη βγάζω απο τη φωτιά και τη ρίχνω στη σοκολάτα. Ανακατεύω μέχρι να γίνει μία λεία κρέμα.
-
11
Αφήνω να κρυώσει και προσθέτω τη σαντιγί. Βάζω στο ψυγείο.
-
12
Φτιάχνω το λευκό γλάσο. Βάζω σε ενα μπολ 1 φλιτζ άχνη, 3 κουταλιές γάλα, 1/4 φλιτζ βούτυρο, 1 βανιλια και τα 60 γρ. λευκή κουβερτούρα.
-
13
Το βάζω σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και το βούτυρο.
-
14
Για το καφέ γλάσο ακολουθώ την ίδια διαδικασία με το λευκό, αλλα αντι για τη λευκή κουβερτούρα βάζω τα 60 γρ. κουβερτούρα.
-
15
Φτιάχνω το σιρόπι. Βράζω για 2 λεπτά τη 1 κούπα ζάχαρη και τη 1 κούπα νερό. Προσθέτω το κονιάκ.
-
16
Στήνω τη τούρτα. Κόβω τα παντεσπάνια στη μέση, ώστε να έχω ημικύκλια.
-
17
Σε ένα τσέρκι διαμέτρου 30 εκ. βάζω το ένα λευκό ημικύκλιο και το ένα καφέ.
-
18
Κόβω ένα κομμάτι λαδόκολλα και βάζω τη μία άκρη του κάτω από το ένα ημικύκλιο. Σιροπιάζω καλά τα παντεσπάνια.
-
19
Βάζω τη μισή λευκή κρέμα πάνω από το λευκό παντεσπάνι και τη μιση καφέ κρεμα πάνω από το καφέ παντεσπάνι. Βάζω τα άλλα 2 ημικύκλια πανω από το αντίστοιχο χρώμα και σιροπιάζω καλά.
-
20
Καλύπτω με την υπόλοιπη λευκή κρέμα το λεύκο παντεσπάνι και με την καφέ κρέμα το καφέ παντεσπάνι και βάζω στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
-
21
Βάζω το λευκό γλάσο πάνω στη λεύκη κρέμα και το καφέ γλάσο στην καφέ κρέμα.
-
22
Τραβώ αργά τη λαδόκολλα και βγάζω το τσέρκι. Η τούρτα μου είναι έτοιμη.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια