Τούρτα μόκα
Την τούρτα αυτή όποτε την φτιάχνει η μαμά μου εξαφανίζεται διά μαγείας! Είναι τέλεια!!!
Υλικά
-
375 γρ μαργαρίνη
-
3/4 μπισκότα μιράντα
-
3 αυγά (2 ασπράδια, 3 κρόκους)
-
18 κ.σ ζάχαρη άχνη
-
2 φλυτζάνια καφέ κονιάκ
-
Νες καφέ-λικέρ της αρεσκείας σας ή κονιάκ-γάλα (για το βούτηγμα των μπισκότων)
-
Για τα αμύγδαλα καραμελέ
-
2 φλυτζάνια τσαγιού αμύγδαλα
-
6-7 κ.σ ζάχαρη
-
2 κ.σ μαργαρίνη
-
2-3 σταγόνες λεμόνι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη με την ζάχαρη καλά
-
2
Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους
-
3
Ρίχνουμε το κονιάκ
-
4
Χτυπάμε σε ένα μπολ τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα και τα προσθέτουμε στο μείγμα
-
5
Σε αντικολλητικό τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο με την ζάχαρη
-
6
Ρίχνουμε τα αμύγδαλα ολόκληρα και ξεφλουδισμένα
-
7
Προσθέτουμε το λεμόνι και ανακατεύουμε μέχρι τα αμύγδαλα να πάρουν ένα σκούρο χρώμα καραμέλας
-
8
Τα αφήνουμε σε μέρος που θα μπορούμε να τα ξεκολήσουμε και αφού κρυώσουν καλά τα θρυμματίζουμε στο μπλέντερ
-
9
Βάζουμε μια στρώση μπισκότα (βουτυγμένα στο γάλα-νες καφέ-λικέρ). Συνεχίζουμε με κρέμα και πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα
-
10
Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (6)