Τούρτα μόκα

Bαθμολογία: 4
       
 
1 ψήφοι
ΚΕΡΑΣΑΚΙ, 12.01.09

Περιγραφή

Την τούρτα αυτή όποτε την φτιάχνει η μαμά μου εξαφανίζεται διά μαγείας! Είναι τέλεια!!!

Τι χρειαζόμαστε:

  • 375γρ μαργαρίνη
  • 3/4 μπισκότα μιράντα
  • 3 αυγά (2 ασπράδια, 3 κρόκους)
  • 18 κ.σ ζάχαρη άχνη
  • 2 φλυτζάνια καφέ κονιάκ
  • Νες καφέ-λικέρ της αρεσκείας σας ή κονιάκ-γάλα (για το βούτηγμα των μπισκότων)
Για τα αμύγδαλα καραμελέ:
  • 2 φλυτζάνια τσαγιού αμύγδαλα
  • 6-7 κ.σ ζάχαρη
  • 2 κ.σ μαργαρίνη
  • 2-3 σταγόνες λεμόνι
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Γλυκά ψυγείου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη με την ζάχαρη καλά
  2. Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους
  3. Ρίχνουμε το κονιάκ
  4. Χτυπάμε σε ένα μπολ τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα και τα προσθέτουμε στο μείγμα
Για τα αμύγδαλα καραμελέ:
  1. Σε αντικολλητικό τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο με την ζάχαρη
  2. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα ολόκληρα και ξεφλουδισμένα
  3. Προσθέτουμε το λεμόνι και ανακατεύουμε μέχρι τα αμύγδαλα να πάρουν ένα σκούρο χρώμα καραμέλας
  4. Τα αφήνουμε σε μέρος που θα μπορούμε να τα ξεκολήσουμε και αφού κρυώσουν καλά τα θρυμματίζουμε στο μπλέντερ
Για την τούρτα:
  1. Βάζουμε μια στρώση μπισκότα (βουτυγμένα στο γάλα-νες καφέ-λικέρ). Συνεχίζουμε με κρέμα και πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα
  2. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά

Σχετικές συνταγές

    6 Όλα

    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 18-1-09  
    Aν δε βαλω τα αβγα??
    #
    Σχόλιο από daphne, 18-1-09  
    ΚΕΡΑΣΑΚΙ πολύ ωραία φαίνεται η συνταγή σου.
    Έχω μια ερώτηση, όταν λες γάλα-νες καφέ-λικέρ εννοείς πως τα ανακατεύουμε όλα αυτά μαζί σε ένα μπολ και βουτάμε τα μπισκότα? Πόση ποσότητα περίπου χρειαζόμαστε από το καθένα?
    #
    Σχόλιο από ΠΟΛΥΑΝΘΗ, 18-1-09  
    Κερασάκι αυτή η τούρτα είναι η αγαπημένη μου την φτιάχνω χρόνια μόνο που χρησιμοποιώ μπισκότα σαβουαγιάρ ή παντεσπάνι.Τελευταία δεν την φτιάχνω για τα ωμά αυγά που βάζουμε.Αντί για αυτή την κρέμα εγώ χτυπώ σαντιγυ σφιχτή και βάζω τον καφέ για να γίνει μόκα.
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 18-1-09  
    τα αβγα λογικα για να γινει αφρατη η κρεμα δεν τα βαζει?Αν αντι αυτων βαλω σαντιγυ για ν αφρατεψει???
    #
    Σχόλιο από ΠΟΛΥΑΝΘΗ, 18-1-09  
    Πεταλουδίτσα το υγρό γάλα-καφέ-ποτού είναι για τα μπισκότα.Όσο για τα αυγά όπως διαβάζω τα χρησιμοποιεί το Κερασάκι. Πάντως δοκίμασε με σαντιγύ για να αφρατέψει.
    #
    Σχόλιο από ΚΕΡΑΣΑΚΙ, 18-1-09  
    Καλησπέρα.Το νες καφέ-λικέρ-γάλα είναι για να βουτάμε τα μπισκότα.Ποσότητα δεν έγραψα γιατί μπορούμε να βάλουμε όσο θέλουμε από το καθένα.Όσο για τα αβγά πεταλουδίτσα αυτό είναι ένα θέμα.Δοκίμασε με σαντιγύ και αν γράψε εντυπώσεις.Πάντως η τούρτα αυτή,με τα αβγά,είναι παραπάνω από τέλεια

    6 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 18-1-09  
    Aν δε βαλω τα αβγα??
    #
    Σχόλιο από daphne, 18-1-09  
    ΚΕΡΑΣΑΚΙ πολύ ωραία φαίνεται η συνταγή σου.
    Έχω μια ερώτηση, όταν λες γάλα-νες καφέ-λικέρ εννοείς πως τα ανακατεύουμε όλα αυτά μαζί σε ένα μπολ και βουτάμε τα μπισκότα? Πόση ποσότητα περίπου χρειαζόμαστε από το καθένα?
    #
    Σχόλιο από ΠΟΛΥΑΝΘΗ, 18-1-09  
    Κερασάκι αυτή η τούρτα είναι η αγαπημένη μου την φτιάχνω χρόνια μόνο που χρησιμοποιώ μπισκότα σαβουαγιάρ ή παντεσπάνι.Τελευταία δεν την φτιάχνω για τα ωμά αυγά που βάζουμε.Αντί για αυτή την κρέμα εγώ χτυπώ σαντιγυ σφιχτή και βάζω τον καφέ για να γίνει μόκα.
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 18-1-09  
    τα αβγα λογικα για να γινει αφρατη η κρεμα δεν τα βαζει?Αν αντι αυτων βαλω σαντιγυ για ν αφρατεψει???
    #
    Σχόλιο από ΠΟΛΥΑΝΘΗ, 18-1-09  
    Πεταλουδίτσα το υγρό γάλα-καφέ-ποτού είναι για τα μπισκότα.Όσο για τα αυγά όπως διαβάζω τα χρησιμοποιεί το Κερασάκι. Πάντως δοκίμασε με σαντιγύ για να αφρατέψει.
    #
    Σχόλιο από ΚΕΡΑΣΑΚΙ, 18-1-09  
    Καλησπέρα.Το νες καφέ-λικέρ-γάλα είναι για να βουτάμε τα μπισκότα.Ποσότητα δεν έγραψα γιατί μπορούμε να βάλουμε όσο θέλουμε από το καθένα.Όσο για τα αβγά πεταλουδίτσα αυτό είναι ένα θέμα.Δοκίμασε με σαντιγύ και αν γράψε εντυπώσεις.Πάντως η τούρτα αυτή,με τα αβγά,είναι παραπάνω από τέλεια

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Τούρτες
    Οι τούρτες είναι αναπόσπαστο κομμάτι ενός εορτα...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένα γλυκά
    Ένα βιβλίο 79 αγαπημένων συνταγών, του/της anemone