Τούρτα μολύβι
Πολύ εύκολη και πολύ όμορφη τούρτα παιδική.
Λίγα μυστικά ακόμα
Εδώ αναλυτικά ο τρόπος που γίνεται το μολύβι.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μπολ ενώνουμε τη φαρίνα, to μπέικιν και τις βανίλιες αν βάλουμε σε σκόνη. Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να ασπρίσουν, προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και χτυπάμε να ενσωματωθούν όλα μαζί. Ρίχνουμε λίγο λίγο φαρίνα-μπέικιν, μέχρι να αποκτήσουμε ωραίο αφράτο μείγμα.
-
2
Λαδώνουμε, αλευρώνουμε ένα τετράγωνο πυρέξ και ρίχνουμε το μείγμα του κέικ. Εγώ χώρισα το μείγμα σε δυο ίσα μέρη και έβαλα πράσινο χρώμα στο ένα μέρος.
-
3
Έριξα εναλλάξ στο πυρέξ πράσινο-λευκό-πράσινο μείγμα
-
4
Και μ' ένα μαχαιράκι ανακάτεψα τα χρώματα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και το ξεφορμάρουμε.
-
5
Ετοιμάζουμε το γλάσο χτυπώντας στο μίξερ όλα τα υλικά μαζί. Αφαιρούμε από 1/2 φλ. γλάσο. Το αφήνουμε λευκό. Το υπόλοιπο γλάσο το χωρίζουμε σε δύο μπολ, χρωματίζουμε ροζ για να φτιάξουμε τη γόμα και κίτρινο να καλύψουμε το μολύβι μας.
-
6
Κόβουμε το κέικ στην μέση. Το ένα κομμάτι το κόβουμε από τις δυο πλευρές λοξά να σχηματίσουμε την μύτη του μολυβιού. Κόβουμε από το ένα κομμάτι κέικ 3 εκ. που θα γίνει η γόμα.
-
7
Κολλάμε με γλάσο τα δύο κομμάτια κέικ μεταξύ τους να σχηματίσουμε το μολύβι
-
8
Και καλύπτουμε με το λευκό γλάσο το μυτερό άκρο του μολυβιού.
-
9
Βάζουμε στην άκρη-μύτη του λίγη μερέντα ή λιωμένη σοκολάτα. Καλύπτουμε τη γόμα με το ροζ γλάσο,
-
10
Και κολλάμε τη "γόμα" στο μολύβι μας.
-
11
Καλύπτουμε τώρα όλο το μολύβι με το κίτρινο γλάσο και κάνουμε γραμμούλες με την nutella ή τη σοκολάτα.
Σχόλια