κύρια φωτογραφία συνταγής Τούρτα μους κάστανο - μους σοκολάτα

Τούρτα μους κάστανο - μους σοκολάτα

21 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
FRANCINE
FRANCINE @lina_2022
,ΕΛΛΑΔΑ

Η τέλεια τούρτα για τις γιορτές. Θεσπέσια αρώματα!

Λίγα μυστικά ακόμα

Χρειάζεται χρόνο αλλά αξίζει τον κόπο. Ότι μείνει από τις μους σερβίρεται σε μπωλ. Η κρέμα - πουρές κάστανο διατηρείται τέλεια σε γυάλινο βάζο στο ψυγείο.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

12-14 άτομα
  1. 1 παντεσπάνι σοκολάτας
  2. 1 ποτήρι κρασιού ελαφρύ σιρόπι κρύο αρωματισμένο με Grand Marnier
  3. Για την κρέμα κάστανο
  4. 270 γραμ κάστανα βρασμένα (υπάρχουν και έτοιμα Γαλλίας, εξαιρετικής ποιότητας)
  5. 200 γραμ ζάχαρη
  6. 1 ποτήρι νερό
  7. Μους Κάστανο
  8. 62 γραμ γάλα
  9. 2 ζελατίνες μαλακωμένες σε κρύο νερό
  10. 150 γραμ κρέμα κάστανο
  11. Μους σοκολάτα
  12. 85 γραμ βούτυρο ή μαργαρίνη
  13. 50 γραμ σοκολάτα κουβερτούρα
  14. 20 γραμ ζάχαρη
  15. ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  16. 1 κ.σ. Grand Marnier

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ετοιμάστε ένα παντεσπάνι σοκολάτας της αρεσκείας σας. Χρειαζόμαστε έναν πάτο 25cm.

  2. 2

    Ετοιμάστε την κρέμα κάστανο για να φτιάξετε έπειτα τη μους (Η κρέμα διατηρείται σε βάζο 1 χρόνο στο ψυγείο)

  3. 3

    Πάρτε τα βρασμένα κάστανα και πατήστε τα να γίνουν πουρές. Σε κατσαρολάκι βάλτε τη ζάχαρη και το νερό και βράστε 5'- 10' να γίνουν σιρόπι. Προσθέστε τον πουρέ κάστανο και χτυπήστε με το μίξερ μέσα στην κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πήξει.

  4. 4

    Αφήστε να κρυώσει.

  5. 5

    Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και τον κρόκο και χτυπάμε. Ανάβουμε την κουζίνα σε μέτρια φωτιά και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε τις ζελατίνες που έχουμε στίψει καλά και τον πουρέ (κρέμα) κάστανου. Ανακατευουμε να ομογενοποιηθούν και κατεβάζουμε από τη φωτια για να κρυώσει.

  6. 6

    Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ χωρίς ζάχαρη.

  7. 7

    Προσθέτουμε τη σαντιγύ στην κρέμα κάστανου που είναι πια κρύα, ανακατεύοντας για να φτάξουμε τη μους. Λίγες σταγόνες Grand Marnier και είναι έτοιμη. Τη βάζουμε στο ψυγείο για λίγο αφού καλύψουμε την επιφάνεια με διαφάνεια.

  8. 8

    Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ (κρατάμε 1 κουταλιά σούπας) με τη ζάχαρη.

  9. 9

    Σε μπεν μαρί λιώνουμε τις σοκολάτες με 1 κουταλιά κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε τον κρόκο ανακατεύοντας συνεχώς και έπειτα βάζουμε το βούτυρο, το Grand Marnier και το ξύσμα πορτοκάλι.

  10. 10

    Αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε σιγά σιγά τη σαντιγύ ανακατεύοντας απαλά για να μην ξεφουσκώσει.

  11. 11

    Σε φόρμα με αποσπόμενη βάση 25εκ. βάζουμε το παντεσπάνι και το ραντίζουμε με το αρωματισμένο σιρόπι.

  12. 12

    Στρώνουμε από πάνω μια δόση μους σοκολάτα (καλύπτουμε έως τη μέση της φόρμας). Από πάνω στρώνουμε με τη μους κάστανο έως το χείλος της φόρμας. Στολίζουμε με φλούδες σοκολάτας και φετούλες πορτοκάλι γλυκό ή καραμελωμές φέτες πορτοκάλι.

  13. 13

    Βάζουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες τουλάχιστον.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

FRANCINE
FRANCINE @lina_2022
στις
,ΕΛΛΑΔΑ