Τούρτα μους σοκολάτα - καραμέλα
Μια δική μου απλούστερη και μάλλον νοστιμότερη παραλλαγή της συνταγής Τούρτα μους σοκολάτα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θέλετε να φτιάξετε μόνοι σας crèpes dentelles δεν είναι δύσκολο, δείτε αυτό το videο.
Υλικά
-
Βάση
-
200 g πλάκα πραλίνας (pralinoise)
-
90 g crèpes dentelles (τραγανές κρέπες σε κομματάκια) ή πουράκια σκέτα για παγωτό
-
Μους Σοκολάτας
-
1 κρόκος
-
2 ασπράδια
-
60 g κουβερτούρα
-
100 g βρασμένο ζαχαρούχο
-
35 g άχνη ζάχαρη
-
1 κ.σ. νερό
-
250 ml κρέμα γάλακτος
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Για τη βάση, λιώνω την πραλίνα (μπεν-μαρί ή μικροκύματα)
-
2
Τρίβω τις κρέπες και τις προσθέτω.
-
3
Απλώνω σε φόρμα 23 εκ.
-
4
Το βάζω στο ψυγείο κι ετοιμάζω τη μους.
-
5
Σ’ ένα κατσαρολάκι λιώνω την άχνη με 1κ.σ. νερό ώσπου να γίνει παχύρρευστη κρέμα, σα γλάσο.
-
6
Χτυπώ τ΄ασπράδια σε μαρέγκα.
-
7
Προσθέτω τη λιωμένη ζάχαρη στ’ αυγά και συνεχίζω το χτύπημα λίγο ακόμη.
-
8
Λιώνω τη σοκολάτα, αφήνω να κρυώσει λίγο. Προσθέτω τον κρόκο κι ανακατεύω.
-
9
Χτυπάω την κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ και προσθέτω τη σοκολάτα.
-
10
Προσθέτω και το βρασμένο ζαχαρούχο στο μείγμα και τέλος ανακατεύω απαλά με τη μαρέγκα.
-
11
Απλώνω πάνω από τη βάση κι αφήνω να παγώσει για 4 ώρες τουλάχιστον.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)