Τούρτα μους σοκολάτα

xrysapap
xrysapap @cook_8455650

Γαλλική συνταγή για τούρτα με βάση αμυγδάλου και τραγανή στρώση πραλίνα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι μια μικρή παραλλαγή των παρακάτωhttp//www.lapopottedemanue.com/article-20711433.html http//chezregaletvous.free.fr/trianon.html

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

8-10 άτομα
  1. 60 g σκόνη (αλεύρι) αμυγδάλου
  2. 15 g αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  3. 50 g ασπράδια (περίπου 3)
  4. 1 ml κακάο (προαιρετικά)
  5. Στρώση τραγανής πραλίνας
  6. 200 g πλάκα πραλίνας (pralinoise)
  7. 90 g τραγανές κρέπες σε κομματάκια (crèpes dentelles) ή πουράκια σκέτα για παγωτο
  8. 75 g άχνη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Για τη βάση αμυγδάλου, προθερμαίνω το φούρνο στους 220. Βουτυρώνω ένα ταψί διαμ. 22cm

  2. 2

    Ανακατεύω αλεύρι, αλεύρι αμυγδάλου, 60g ζάχαρη και κακάο

  3. 3

    Χτυπάω τ’ασπράδια σε μαρέγκα και προσθέτω την υπόλοιπη ζάχαρη, δηλ. 70g

  4. 4

    Προσθέτω στη μαρέγκα τα ξηρά υλικά ανακατεύοντας απαλά.

  5. 5

    Βάζω στο ταψί και ψήνω 10΄.

  6. 6

    Αφήνω να κρυώσει περίπου 15΄.

  7. 7

    Για τη στρώση τραγανής πραλίνας, λιώνω την πραλίνα (μπεν-μαρί ή μικροκύματα)

  8. 8

    Προσθέτω τις κρέπες σε κομματάκια, ανακατεύω και ρίχνω πάνω από τη βάση.

  9. 9

    Το βάζω στο ψυγείο κι ετοιμάζω τη μους.

  10. 10

    Για την μούς σοκολάτας, χτυπώ καλά τ αυγά

  11. 11

    Σ’ ένα κατσαρολάκι λιώνω τη ζάχαρη με 2κ.σ. νερό ωσπόυ να γίνει παχύρρευστη κρέμα

  12. 12

    Προσθέτω τη λιωμένη ζάχαρη στ’ αυγά και συνεχίζω το χτύπημα ώσπου να γίνει αφράτο.

  13. 13

    Λιώνω τη σοκολάτα, αφήνω να κρυώσει λίγο. Την προσθέτω στο μείγμα.

  14. 14

    Χτυπάω την κρέμα γάλακτος και την προσθέτω στο παραπάνω μείγμα.

  15. 15

    Απλώνω από πάνω κι αφήνω να παγώσει για 4 ώρες τουλάχιστον.

Αντιδράσεις

Σχόλια (7)

tahitian
tahitian @artist_ea
Πολυ ωραια ακουγεται.Ποια ακριβως ειναι ομως η πλακα πραλινας;Φανταζομαι πως κανει οποιαδηποτε σοκολατα γαλακτος, ε;

Από

xrysapap
xrysapap @cook_8455650
στις