Τούρτα μους σοκολάτα
Γαλλική συνταγή για τούρτα με βάση αμυγδάλου και τραγανή στρώση πραλίνα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι μια μικρή παραλλαγή των παρακάτωhttp//www.lapopottedemanue.com/article-20711433.html http//chezregaletvous.free.fr/trianon.html
Υλικά
-
Βάση αμυγδάλου
-
60 g σκόνη (αλεύρι) αμυγδάλου
-
130 g ζάχαρη άχνη
-
15 g αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
50 g ασπράδια (περίπου 3)
-
1 ml κακάο (προαιρετικά)
-
Στρώση τραγανής πραλίνας
-
200 g πλάκα πραλίνας (pralinoise)
-
90 g τραγανές κρέπες σε κομματάκια (crèpes dentelles) ή πουράκια σκέτα για παγωτο
-
Μους Σοκολάτας
-
75 g άχνη
-
200 g σοκολάτα μαύρη
-
300 ml κρέμα γάλακτος
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Για τη βάση αμυγδάλου, προθερμαίνω το φούρνο στους 220. Βουτυρώνω ένα ταψί διαμ. 22cm
-
2
Ανακατεύω αλεύρι, αλεύρι αμυγδάλου, 60g ζάχαρη και κακάο
-
3
Χτυπάω τ’ασπράδια σε μαρέγκα και προσθέτω την υπόλοιπη ζάχαρη, δηλ. 70g
-
4
Προσθέτω στη μαρέγκα τα ξηρά υλικά ανακατεύοντας απαλά.
-
5
Βάζω στο ταψί και ψήνω 10΄.
-
6
Αφήνω να κρυώσει περίπου 15΄.
-
7
Για τη στρώση τραγανής πραλίνας, λιώνω την πραλίνα (μπεν-μαρί ή μικροκύματα)
-
8
Προσθέτω τις κρέπες σε κομματάκια, ανακατεύω και ρίχνω πάνω από τη βάση.
-
9
Το βάζω στο ψυγείο κι ετοιμάζω τη μους.
-
10
Για την μούς σοκολάτας, χτυπώ καλά τ αυγά
-
11
Σ’ ένα κατσαρολάκι λιώνω τη ζάχαρη με 2κ.σ. νερό ωσπόυ να γίνει παχύρρευστη κρέμα
-
12
Προσθέτω τη λιωμένη ζάχαρη στ’ αυγά και συνεχίζω το χτύπημα ώσπου να γίνει αφράτο.
-
13
Λιώνω τη σοκολάτα, αφήνω να κρυώσει λίγο. Την προσθέτω στο μείγμα.
-
14
Χτυπάω την κρέμα γάλακτος και την προσθέτω στο παραπάνω μείγμα.
-
15
Απλώνω από πάνω κι αφήνω να παγώσει για 4 ώρες τουλάχιστον.
Σχόλια (7)