Τούρτα μους σοκολάτας με φουντούκια κι αμύγδαλα

kitrinos
kitrinos @cook_8451398
,

Είναι παραλλαγή μιας τούρτας που είδα στον Παρλιάρο, αλλά επειδή δεν είχα κάποια από τα υλικά, όπως πχ φιστίκι Αιγίνης, λευκή σοκολάτα έβαλα φουντούκια κι αμύγδαλα!

Λίγα μυστικά ακόμα

Θα πρέπει να κάνω κάποιες σημαντικές διευκρινήσεις και διορθώσεις που θα κάνω την επόμενη φορά! Στην συνταγή του Παρλιάρου η κρέμα σοκολάτας είναι ρευστή, προφανώς η κρέμα γάλακτος που ανακατεύει στην σοκολάτα είναι χτυπημένη ελαφρά όσο για να γίνει παχύρρευστη, ενώ εγώ από λάθος, την χτύπησα σε σαντιγί με αποτέλεσμα σε μένα η κρέμα να στέκεται και να μην ρέει και να χρειάζεται να την απλώσω. Όπως και χρειάζεται περισσότερο χτύπημα για να αφομοιωθεί καλά η σαντιγί στην κρέμα σοκολάτα, για να μην έχει κομμάτια σαντιγί.Το μείγμα του μπισκότου το άπλωσα στο ταψί του φούρνου κι έγινε αρκετά λεπτό, σίγουρα την επόμενη φορά θα κάνω την διπλάσια δόση. Ο Παρλιάρος με τα υλικά αυτά έβγαλε δυο κομμάτια μπισκότο που έψησε σε τσέρκια 18εκ. στις φωτογραφίες μου μπορεί να μην φαίνεται το μπισκότο, πρώτον γιατί είναι λεπτά τα φύλλα και δεύτερον γιατί αντί για λευκή σοκολάτα έβαλα μαύρη. Επίσης να πω ότι τα 15’ ίσως να είναι πολύ για το ψήσιμο του μπισκότου, γι αυτό καλύτερα να το προσέχετε από το 10’. Τις άκρες από το μπισκότο που είχαν σκληρύνει γύρω γύρω τις έκοψα, αν και νομίζω ότι δεν θα ενοχλούσαν τόσο πολύ μέσα στο γλυκό. Επειδή δεν είχα φόρμα 22 με 24 εκ. έφτιαξα την τούρτα σε πυρέξ τετράγωνο 22εκ. πριν αρχίσω το στρώσιμο, έβαλα μεμβράνη στο πυρέξ, για να μπορώ να ξεφορμάρω άνετα το γλυκό.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

12-14 άτομα
  1. 70 γρ. αμύγδαλα
  2. 70 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, λιωμένη
  3. 50 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  4. 10 γρ. κορν φλάουερ
  5. 60 γρ. ασπράδι αυγού (περίπου 2 ασπράδια)
  6. έξτρα ξηρούς καρπούς για το στόλισμα
  7. 400 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
  8. 200 γρ. γάλα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αλέθουμε στο μπλέντερ το αμύγδαλο μαζί με το φουντούκι και την άχνη.

  2. 2

    Ανακατεύουμε αυτό το μείγμα με το κορν φλάουερ, την κρέμα γάλακτος και το ασπράδι αυγού.

  3. 3

    Στο τέλος, προσθέτουμε και τη λιωμένη κουβερτούρα κι ανακατεύουμε.

  4. 4

    Απλώνουμε το μείγμα σε μία λαδόκολλα σε πάχος 1 εκ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180 βαθμούς, για 10’-15’ περίπου.

  5. 5

    Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια. Βράζουμε το γάλα και το αδειάζουμε πάνω από αυτήν. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί (όχι πολύ σφιχτή) κι ανακατεύουμε επίσης καλά, μέχρι το μείγμα να αφομοιώσει καλά την σαντιγί.

  6. 6

    Κόβουμε το μπισκότο στη μέση και στρώνουμε το μισό σε μια φόρμα στρόγγυλη 22 με 24 εκ. (δεν χρειάζεται να καλύψει όλο τον πάτο της φόρμας το μπισκότο) και απλώνουμε τη μίση μους συνεχίζουμε με το άλλο μισό μπισκότο και τελειώνουμε με την υπόλοιπη μους. Βάζουμε στο ψυγείο το γλυκό για 3-4 ώρες.

  7. 7

    Όταν ξεφορμάρουμε το γλυκό το στολίζουμε είτε με αλεσμένους ξηρούς καρπούς (αμύγδαλο, φουντούκι, καρύδι) είτε με φιλέ αμύγδαλο.

Αντιδράσεις

Από

kitrinos
kitrinos @cook_8451398
στις
,
Είμαι από την μοναδική πόλη της Ελλάδος, που γράφεται με δυο “ΣΣ” και προφέρεται με... τρία “Λ”…ίσως και περισσότερα!!! Και γιατί να το κρύψω άλλωστε, το γουστάρω τρελλλά!!!
Δες περισσότερα