evdoba
evdoba @evdoba
,

Μια πανέμορφη τούρτα που τυλίγει την Μπάρμπι σαν φόρεμα.Ιδανική για τα μικρά σας κοριτσάκια που θα δουν την αγαπημένη τους κούκλα να γίνεται η τούρτα των γενεθλίων τους!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 3 κουτάκια creamy morfat
  2. 1 πακέτο ζαχαρόπαστα (Wilton έβαλα)
  3. χρώμα 6 σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
  4. 3 πατεσπάνια περίπου 6 πόντους ύψος το καθένα και διάμετρο 20 εκ.

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κόβουμε  καθένα από 2 φορές εγκάρσια και έχουμε  9 φέτες πατεσπάνι.Αλείφουμε τα πατεσπάνια εναλλάξμε μαρμελάδα φράουλα και βάζουμε την κρύα σταθερή κρέμα το επόμενο με μερέντα και βάζουμε την κρέμα.Χρησιμοποίησα εναλλάξ πάλι κρέμες άσπρη και ροζ (χρωματισμένη με 2 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής)Αφού στήσουμε την τούρτα γεμίζουμε τα κενά με την άσπρη σαντιγύ.Βάζουμε την τούρτα ως έχει στο ψυγείο ή σε καταψύκτη (αν υπάρχει), τυλίγοντας τη με ένα πολύ μεγάλο σελοφάν (3 λωρίδες ενωμένες) που θα το χρησιμοποιήσουμε και στο τέλος.Κόβουμε στο πάνω μέρος  σχηματίζοντας τη μέση της κούκλας.Και  από μπροστά  αφαιρούμε ένα κομμάτι για να είναι επίπεδη η κοιλιά!

  2. 2

    Έπειτα με ένα μεγάλο μαχαίρι στο κέντρο πάνω κόβουμε σε βάθος χιαστή πολλές φορές, να διαλυθεί λίγο το κέντρο, για να μπει εύκολα η κούκλα.

  3. 3

    Κάνουμε την πρόβα. Βυθίζουμε τα πόδια της κούκλας στο κέντρο καλά και την ξαναβγάζουμε. Τυλίγουμε την τούρτα πάλι με το σελοφάν και τη βάζουμε στο ψυγείο.

  4. 4

    Ετοιμάζουμε τη ζαχαρόπαστα.  Την ζεσταίνουμε  σε μικροκυμάτων φούρνο για να μαλακώσει γρήγορα ή σε φούρνο στους 50°C.Βάφουμε με δυό σταγόνες κόκκινη μπογιά ζαχαροπλαστικής ένα μικρό κομμάτι ζαχαρόπαστας. Και ελέγχουμε. Αν δεν μας αρέσει βάζουμε άλλες 2 σταγόνες να σκουρύνει γιατί όταν προσθέσουμε κι άλλη ζαχαρόπαστα θα γίνει πιο ανοιχτό.

  5. 5

    Κρατάμε ένα κομμάτι άσπρη ζαχαρόπαστα για το τέλος και προσθέτουμε την υπόλοιπή στην ροζ και ζυμώνουμε.Μπορούμε να την ξαναζεστάνουμε να μαλακώσει για να μην χάνουμε χρόνο.

  6. 6

    Έπειτα σε μια λαδόκολα που την πασπαλίζουμε με άχνη για να ξεκολλάει πανεύκολα με έναν πλάστη ανοίγουμε την ζαχαρόπαστα σε λεπτό φύλλο 1-2 χιλιοστά.Βγάζουμε την τούρτα από το ψυγείο την αλείφουμε γύρω γύρω με μαρμελάδα ή σαντιγύ ελάχιστη για να κολλήσει το φύλλο που ανοίξαμε.Εφαρμόζουμε και με το χέρι μας την στρώνουμε σύμφωνα με το σχήμα της τούρτας.

  7. 7

    Στολίζουμε με λωρίδες, μπαλίτσες, μικροκατασκευούλες στη φούστα. Στο σημείο που κολάμε αλείφουμε με το δάκτυλό μας ή ένα πινέλο λίγο νερό και πατάμε ελαφρα

  8. 8

    Στο πίσω μέρος αναγκάστηκα λόγω μπαλώματος της ζαχαρόπαστας που δεν το λείανα καλά, να βάλω κάτι σαν δαντέλα (το τρύπησα με την αστερωτή μύτη ενός κορνέ και έκανα φραμπαλά από κάτω).   Στολίζουμε κατά βούληση κατά έμπνευση και κατ΄ανάγκη που προκύπτει!

  9. 9

    Το κάτω μέρος μπροστά στο πλάι φτιάχνουμε ένα μεγάλο λουλούδι και κανα μικρό από πίσω σε μια μικρή βάση από ζαχαρόπαστα και στερεώνουμε το κερί. Σκεπάζουμε και πάλι την τούρτα για να μείνει μαλακή η ζαχαρόπαστα και την βάζουμε στο ψυγείο.Λίγο πριν την εμφανίσουμε, τακτοποιούμε και την κούκλα στη θέση της.

Αντιδράσεις

Σχόλια (8)

alessandra
alessandra @cook_8450437
τελειο ειναι ευδοκια μου και ειχα απορια να δω πως γινεται γιατι ειχα δει τη φωτο..απλα θα ειναι λιγο περιεργο στο κοψιμο πιστευω...και φτανει για ενα παιδικο παρτυ???

Από

evdoba
evdoba @evdoba
στις
,