Τούρτα Μπλακ Φόρεστ

angelakapa
angelakapa @cook_8449790
Κέρκυρα

Tούρτα με απίθανη γεύση, χωρίς γάλα και αυγά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το παντεσπάνι είναι της Αλεξίας Αλεξιάδου και η γέμιση της Βέφας Αλεξιάδου.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

120 Minutes
Ενα δισκάκι 24 εκ
  1. 3/4 κούπας καλαμποκέλαιο
  2. 2 κούπες ζάχαρη
  3. 1 κούπα κρύο νερό
  4. 3 κουταλιές ξύδι
  5. 3 κούπες φαρίνα απ
  6. 1/2 κουταλάκι αλάτι
  7. 1/4 κουταλάκι βανίλια
  8. 2 κουταλάκια σόδα
  9. 1/3 κούπας κακάο
  10. Γέμιση
  11. 1 κονσέρβα βύσσινο σε ζουμί
  12. 1/2 κούπας ζάχαρη
  13. 2 κουταλιές κορν φλάουρ
  14. 2 κουταλιές κονιάκ
  15. Σιρόπι
  16. σιρόπι από γλυκό βύσσινο αραιωμένο με λίγο νερό 
  17. Γαρνίρισμα
  18. 1 κουτί φυτική κρέμα κρετόρε χτυπημένη με λίγη άχνη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Για το παντεσπάνι χτυπάμε τα υγρά υλικά για ένα λεπτό και προσθέτουμε τα υπόλοιπα. Ανακατεύουμε καλά, αδειάζουμε σε λαδωμένο ταψάκι 24 εκ και ψήνουμε για 40 περίπου λεπτά σε 180 βαθμούς, ώσπου το μαχαίρι να βγαίνει στεγνό. Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε στα δύο οριζόντια.

  2. 2

    Ετοιμάζουμε τη γέμιση σουρώνοντας τα βύσσινα από το ζουμί, το οποίο βάζουμε στη φωτιά με τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ μέχρι να δέσει και να πήξει. Μόλις γίνει αυτό, προσθέτουμε τα βύσσινα και το κονιάκ.

  3. 3

    ΣυναρμολόγησηΡαντίζουμε το πρώτο μας παντεσπάνι με λίγο σιρόπι (καλύτερα από γλυκό βύσσινο αραιωμένο με νεράκι και ζεσταμένο) ή με άλλο σιροπάκι που έχουμε φτιάξει με νερό και ζάχαρη, απλώνουμε τη γέμιση, σκεπάζουμε με το άλλο παντεσπάνι, το ραντίζουμε και αυτό με σιρόπι και τέλος διακοσμούμε με τη σαντιγύ μας και σοκολάτα κουβερτούρα.

Αντιδράσεις

Από

angelakapa
angelakapa @cook_8449790
στις
Κέρκυρα