Τούρτα νουτέλα

Bαθμολογία: 4.8777
       
 
188 ψήφοι
Τράγα, 08.08.09

Περιγραφή

Η αγαπημένη μου γεύση!...Η δόση αυτή είναι για μια στρογγυλή τούρτα 25 εκ.

Τούρτα νουτέλα

Τι χρειαζόμαστε:

Σιρόπι για τα παντεσπάνια:

  • 2 κουπες νερο
  • 1 1/2 κουπα ζαχαρη
  • 2 βανιλιες
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Διάφορες τούρτες
Φτιάχνει: 1 στρογγυλή τούρτα 25 εκ.
Κόστος:
(3 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(3 ψήφοι)
Προετοιμασία: 33' (3 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 33' (3 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Ψήνουμε τα παντεσπάνια ανάλογα με τις οδηγίες και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  2. Ψτιάχνουμε το σιρόπι και το αφήνουμε κι αυτό να κρυώσει.
  3. Παίρνουμε μια βάση για τούρτα ή μια πιατέλα, ανάλογα που θέλουμε να τη σερβίρουμε, βάζουμε τον πρώτο πατό από το παντεσπάνι και τον σιροπιάζουμε.
  4. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μαζί με την άχνη και τις βανίλιες να γίνουν σαντιγύ.
  5. Αφού τραβήξει το σιρόπι το παντεσπάνι βάζουμε μια μικρή στρώση σαντιγύς και την απλώνουμε να πάει παντού.
  6. Στη συνέχεια βάζουμε μια μεγάλη δόση νουτέλας (ανάλογα τα γούστα) κι από πάνω μια καλή δόση σαντιγυς.
  7. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και για τους 3 πατούς και στο τέλος καλύπτουμε την τούρτα μας με την υπόλοιπη σαντιγυ.
  8. Στολίζουμε ανάλογα με τα γούστα μας.

Σχετικές συνταγές

    384 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από delicious, 8-8-09  
    Στην φωτογραφία που είναι το κομμάτι γιατί μου φαίνεται ότι πρώτα μπαίνει η νουτέλα και μετά η σαντιγύ?
    Κάνω λάθος?
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 8-8-09  
    Αν διαβάσεις καλά τις οδηγίες αυτό ακριβώς λέει!
    #
    Σχόλιο από Irini.a, 8-8-09  
    Πρωτα λιγη σαντιγυ ομως.
    Να ρωτησω κατι, γιατι με βλεπω να την κανω μολις ληξει η διαιτα.
    Δεν ειναι δυσκολο να απλωνεται η μια κρεμα πανω απο την αλλη;υπαρχει καποιο κολπακι;
    Επισης, που ειναι η φωτο με το κομματι να μου τρεξουν τα σαλια; :)
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 8-8-09  
    Η αλήθεια είναι οτι θέλει μια τεχνική για να απλώσεις τη νουτελα στο παντεσπανι, δεν εχει ομως κανενα κολπάκι απλά θέλει κάποια εμπειρία..και ο λόγος που βάζω λίγη σαντιγύ από κατω είναι επειδη το παντεσπανι έχει πόρους και η νουτέλα θα απορροφηθεί. Το κομμάτι μπορείς να το δεις στα δεξιά της συνταγης πάνω απο τις πρόσφατες συνταγές.
    #
    Σχόλιο από golfo, 8-8-09  
    Τραγα η νουτελα ειναι η αγαπημενη μου!εγω θα απλωσω πρωτα την νουτελα και μετα θα βαλω την σαντιγυ για να μην εχω αποτυχιες.οπως βολευεται ο καθενας,αλλωστε ο καλος ο μυλος ολα τα αλεθει.
    ευχαριστουμε.
    #
    Σχόλιο από dominique, 9-8-09  
    As rwthsw kati k egw twra..ginete afthn thn tourta na thn kalupseis me zaxaropasta k na kaneis oti 8es genikaa? fenete poli nostimi ara sigura 8a nai mia kalh idea na thn diakosmiseis me teteio tropo..
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 9-8-09  
    Εγώ το κάνω...αλλά καλύτερα είπαμε να αποφεύγουμε να βάζουμε τη ζαχαρόπαστα στο ψυγείο κι αυτή η τούρτα θέλει ψυγείο οπότε είναι μεγάλο το ρίσκο να σου υγραθει η ζαχαρόπαστα και να χαλάσει η εμφάνιση της τούρτας σου.
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 9-8-09  
    Επειδή εμένα μου αρέσουν οι μπόλικες κρέμες στις τούρτες, θα μπορούσα να προσθέσω τη νουτέλα μέσα στη σαντιγί? Ή θα μου πάθαινε καμιά παράκρουση? Επίσης, αν χρησιμοποιούσα μόρφατ αντί για κρέμα γάλακτος θα έβγαινε οκ λες?
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 9-8-09  
    Την σαντιγυ μέσα στην κρέμα γαλακτος την έχω δοκιμασμενη και δεν παθαινει καμμια παράκρουση...οσο για την φορματ επειδη δεν ειμαι καθολου φαν της δεν την εχω δοκιμασει οποτε δεν γνωριζω!!
    #
    Σχόλιο από Irini.a, 9-8-09  
    Τραγα σε ευχαριστω για τη διευκρινηση, επισης να πω οτι τωρα μου ετρεξαν τα σαλια!! :) Καθως η σαντιγυ ειναι πιο ελαφρια σαν υφη απο τη νουτελα, νομιζω θα τα καταφερω τωρα που το ξανασκεφτομαι! Ευχαριστουμε!!
    #
    Σχόλιο από Aleksandra, 12-8-09  
    Απο τη συνταγή αυτή χρησιμοποίησα μόνο τη γέμιση.Δηλ τη νουτέλα και τη σαντιγί.Για παντεσπάνι έβαλα ένα πολύ αφράτο κέικ που είχα φτιάξει και μου ατύχησε κατα το ξεφορμάρισμα (όταν βιάζεσε αυτά παθαίνεις)Μάλιστα τα χτύπησα μαζί στο μίξερ. Το αποτέλεσμα θεικό.Δεν είχα φτιάξη ποτέ κρέμα με τον συνδιασμό αυτό.Μπράβο Τραγάκι μας για άλλη μια φορά!!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από Aleksandra, 12-8-09  
    Ξέχασα τα πιρούνια!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 13-8-09  
    Φοβερη γεύση, άκουσα πάρα πολύ καλά σχόλια! Έβαλα μόρφατ αντί για κρέμα γάλακτος, και νομίζω ότι η δική σου εκδοχή είναι καλύτερη. Επίσης τη μόρφατ την ανακάτεψα με την μερέντα και έγινε μια πολύ ωραία κρέμα! Τραγίδιο ευχαριστούμε για αυτή την πολύ εύκολη συνταγούλα!
    #
    Σχόλιο από painter, 16-8-09  
    Έτσι την φτιάχνω κι εγώ πολλάααααααααα χρόνια τώρα!!! Απλά ΤΕΛΕΙΑ!!!
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 17-8-09  
    Είναι εξαιρετικά θεσπέσια :). Την έχω φτιάξει πολλές φορές πλέον και μπορώ να πω πως είναι ο πιο πετυχημένος συνδιασμός. Η φρέσκια σαντιγύ είναι σαφώς ανώτερη από οτιδήποτε άλλο (γκαρνί ή μόρφατ). Επίσης μετά από πολλές πολλές δοκιμές, η νουτέλα είναι σαφώς ανώτερη από τη μερέντα (καταλαβαίνετε τι δύσκολο πείραμα ήταν για μας αυτό) :)
    Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στο να αλείψει κανείς τη νουτέλα, ειδικά το καλοκαίρι που είναι πιο ρευστή.
    Όσον αφορά τη ζαχαρόπαστα, το χειμώνα μπορεί άνετα κανείς να καλύψει αυτή την τούρτα με ζαχαρόπαστα. Τώρα το καλοκαίρι είναι ρίσκο.
    Το ξαναλέω, είναι η προσωπική μου αγαπημένη τούρτα με παντεσπάνι.
    #
    Σχόλιο από Irini.a, 17-8-09  
    Αν βαλω τη διασημη μερεντα του σαιτ πειραζει;
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 17-8-09  
    Και βέβαια μπορείς να βάλεις τη μερέντα του σάιτ! απλά οπως είπε και η Στέλλα θα είναι λίγο διαφορετική η γεύση. Το ίδιο συμβαίνει και με τη σαντιγύ.
    #
    Σχόλιο από Bambam, 24-8-09  
    Καταπληκτικη Τραγα!
    Το σιροπι στο φανταστικο πανεσπανι παγωσε στο ψυγειο κ εγινε σουπερ κ σε συνδιασμο με την νουτελα που κρυωσε κ εκεινη εγινε τελεια!Μπραβο!
    #
    Σχόλιο από MARILIA, 10-9-09  
    300gr νουτελα μήπως ειναι λίγα για τρεια παντεσπανια?
    #
    Σχόλιο από stroumfita, 17-9-09  
    Τραγάκι μ εσωσες πάλι! Την έκανα χτες για τα γενέθλια του πεθερού μου και τρελάθηκαν όλοι! Προσθεσα και λίγα κομματάκια μπανάνας που ήξερα ότι τους αρέσει και της πήγαινε πολύ!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Επόμενο > Τέλος >>

    257 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από golfo, 8-8-09  
    Τραγα η νουτελα ειναι η αγαπημενη μου!εγω θα απλωσω πρωτα την νουτελα και μετα θα βαλω την σαντιγυ για να μην εχω αποτυχιες.οπως βολευεται ο καθενας,αλλωστε ο καλος ο μυλος ολα τα αλεθει.
    ευχαριστουμε.
    #
    Σχόλιο από Aleksandra, 12-8-09  
    Απο τη συνταγή αυτή χρησιμοποίησα μόνο τη γέμιση.Δηλ τη νουτέλα και τη σαντιγί.Για παντεσπάνι έβαλα ένα πολύ αφράτο κέικ που είχα φτιάξει και μου ατύχησε κατα το ξεφορμάρισμα (όταν βιάζεσε αυτά παθαίνεις)Μάλιστα τα χτύπησα μαζί στο μίξερ. Το αποτέλεσμα θεικό.Δεν είχα φτιάξη ποτέ κρέμα με τον συνδιασμό αυτό.Μπράβο Τραγάκι μας για άλλη μια φορά!!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από Aleksandra, 12-8-09  
    Ξέχασα τα πιρούνια!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 13-8-09  
    Φοβερη γεύση, άκουσα πάρα πολύ καλά σχόλια! Έβαλα μόρφατ αντί για κρέμα γάλακτος, και νομίζω ότι η δική σου εκδοχή είναι καλύτερη. Επίσης τη μόρφατ την ανακάτεψα με την μερέντα και έγινε μια πολύ ωραία κρέμα! Τραγίδιο ευχαριστούμε για αυτή την πολύ εύκολη συνταγούλα!
    #
    Σχόλιο από painter, 16-8-09  
    Έτσι την φτιάχνω κι εγώ πολλάααααααααα χρόνια τώρα!!! Απλά ΤΕΛΕΙΑ!!!
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 17-8-09  
    Είναι εξαιρετικά θεσπέσια :). Την έχω φτιάξει πολλές φορές πλέον και μπορώ να πω πως είναι ο πιο πετυχημένος συνδιασμός. Η φρέσκια σαντιγύ είναι σαφώς ανώτερη από οτιδήποτε άλλο (γκαρνί ή μόρφατ). Επίσης μετά από πολλές πολλές δοκιμές, η νουτέλα είναι σαφώς ανώτερη από τη μερέντα (καταλαβαίνετε τι δύσκολο πείραμα ήταν για μας αυτό) :)
    Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στο να αλείψει κανείς τη νουτέλα, ειδικά το καλοκαίρι που είναι πιο ρευστή.
    Όσον αφορά τη ζαχαρόπαστα, το χειμώνα μπορεί άνετα κανείς να καλύψει αυτή την τούρτα με ζαχαρόπαστα. Τώρα το καλοκαίρι είναι ρίσκο.
    Το ξαναλέω, είναι η προσωπική μου αγαπημένη τούρτα με παντεσπάνι.
    #
    Σχόλιο από Bambam, 24-8-09  
    Καταπληκτικη Τραγα!
    Το σιροπι στο φανταστικο πανεσπανι παγωσε στο ψυγειο κ εγινε σουπερ κ σε συνδιασμο με την νουτελα που κρυωσε κ εκεινη εγινε τελεια!Μπραβο!
    #
    Σχόλιο από stroumfita, 17-9-09  
    Τραγάκι μ εσωσες πάλι! Την έκανα χτες για τα γενέθλια του πεθερού μου και τρελάθηκαν όλοι! Προσθεσα και λίγα κομματάκια μπανάνας που ήξερα ότι τους αρέσει και της πήγαινε πολύ!
    #
    Σχόλιο από Billie, 26-9-09  
    Δε βάζω πηρουνάκια ακόμα,αύριο θα την κόψουμε για τα γενέθλια του συζύγου!Πάντως είχα τρο με ρό πρόβλημα στο να απλώσω τη νουτέλα απάνω από τη σαντιγύ!Τα φώτα σου Τράγα please!!!!!!
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 26-9-09  
    Και βεβαια θα χες προβλημα γιατι δεν απλωνεται με τπτ η νουτελα πανω στη σαντιγυ...οταν λεω μικρη δοση σαντιγυς εννοω ελαχιστη...οσο για να κλεισουν οι ποροι του παντεσπανιου!
    #
    Σχόλιο από Billie, 26-9-09  
    Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση Τράγα μου!Πάντως μου περίσσεψε πολλή σαντιγύ,τι μπορώ να την κάνω?
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 26-9-09  
    Κρατα την στο ψυγειο και απο Δευτερα φτιαξε κρεπες και γεμισε τις με σαντιγυ και σαλτσα φραουλας ή νουτελα!!!
    #
    Σχόλιο από Billie, 28-9-09  
    Αν και η καημένη η τούρτα κακοπέρασε στα χεράκια μου είναι πολύ νόστιμη και αξίζει σίγουρα τον κόπο να τη φτιάξετε!Έχω μια απορία:η νουτέλα μου σκλήρυνε στο ψυγείο,έτσι έπρεπε να γίνει?Ευχαριστώ και πάλι!
    #
    Σχόλιο από delicious, 2-10-09  
    Ο άντρας μου ξετρελάθηκε με την γεύση!!! Έχει την γεύση ακριβώς που του αρέσει σε τούρτα. Θα κόψω όμως ένα πηρουνάκι (άλλωστε εγώ κουράστηκα για να την φτιάξω χαχαχαχαχα), γιατί προτιμώ σαν γέμιση την σοκολάτα ζαχαροπλαστικής. Πέρα από το δικό μου γούστο όμως, η τούρτα έχει πολύ ωραία γεύση και είναι πολύ εύκολη!
    #
    Σχόλιο από feggaraki, 4-10-09  
    Την έφτιαξα χτες ...αν και δεν είμαι λάτρης της σαντιγυς τελικά ο συνδυασμός αυτός είναι πολύ ωραίος.Μόνο που έπρεπε να βάλω λίγη περισσότερη σαντιγυ αναμεσα στις στρώσεις..κατα τα άλλα τέλεια.
    #
    Σχόλιο από elinav, 5-10-09  
    Φυσικά σου αξίζουν όλα τα πηρουνάκια!! Η τούρτα άρεσε σε όλους. Εύκολη στην παρασκευή της με απίθανη γεύση. Ευχαριστούμε.
    #
    Σχόλιο από Chloe Τ., 6-10-09  
    Τράγα,θεά της ζαχαροπλαστικής...! Απίθανη τούρτα. Την έφτιαξα για τα γενέθλια του άντρα μου, όλοι φάγαν διπλό κομμάτι.
    Χρησιμοποίησα 700 ml κρέμα γάλακτος και ήταν μία χαρά. Η παγωμένη νουτέλα με το σιρόπι και το φανταστικό παντεσπάνι... χμμμμ όνειρο. Να' χε μείνει κάνα κομμάτι...
    #
    Σχόλιο από natasoulini, 6-10-09  
    Έκανα την τούρτα και είναι τέλεια! Την έκανα σε 25άρι ταψάκι τη 1,5 δόση και έβγαλα 3 πάτους με πάχος σαν αυτό του ζαχαροπλαστείου. Θέλει πολύ κοφτερό μαχαίρι όμως και να πατάς το παντεσπάνι από πάνω με το χέρι σου καθώς κόβεις από ότι κατάλαβα για να το πετύχεις. Νουτέλα χρειάστηκα σχεδόν όλο το κουτί των 700γραμμαρίων. Πήρα παραπάνω από όσο προτείνεις και πάλι δε μου έφτασε!χεχε...Οπότε οι λάτρεις την νουτέλας νομίζω να μη τη λυπηθούν!!Έβαλα και κομματάκια μπανάνα που έδωσε πολύ άρωμα!Το σιρόπι δεν το έβαλα όλο γιατί μου φάνηκε πολύ και άλλη φορά νομίζω ίσα που θα το ραντίζω για να είναι ακόμα πιο ανάλαφρη γεύση.Σε ευχαριστούμε για την ωραία συνταγή!!! Τόνωσες την αυτοπεποίθησή μας!!!
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 6-10-09  
    natasoulini το σιροπι δεν πρεπει να το βαζεις ολο!!!...οσο σηκωσει και με το ματι αναλογα τα γουστα!!...οσο για τη νουτελα θα συμφωνησω μαζι σου...και 1700 θα βαζα!!! χαχαχαχαχαχα...χαιρομαι πολυ που σας αρεσε κοριτσια!!
    #
    Σχόλιο από dcroula, 8-10-09  
    Έχω επέτειο αύριο και άργησα να ψάξω για τούρτα, δεν έχω ξανακάνει κιόλας...καμμιά πρόταση για κάτι πιο εύκολο;
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 Επόμενο > Τέλος >>

    112 Ερωτήσεις

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από delicious, 8-8-09  
    Στην φωτογραφία που είναι το κομμάτι γιατί μου φαίνεται ότι πρώτα μπαίνει η νουτέλα και μετά η σαντιγύ?
    Κάνω λάθος?
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 8-8-09  
    Αν διαβάσεις καλά τις οδηγίες αυτό ακριβώς λέει!
    #
    Σχόλιο από Irini.a, 8-8-09  
    Πρωτα λιγη σαντιγυ ομως.
    Να ρωτησω κατι, γιατι με βλεπω να την κανω μολις ληξει η διαιτα.
    Δεν ειναι δυσκολο να απλωνεται η μια κρεμα πανω απο την αλλη;υπαρχει καποιο κολπακι;
    Επισης, που ειναι η φωτο με το κομματι να μου τρεξουν τα σαλια; :)
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 8-8-09  
    Η αλήθεια είναι οτι θέλει μια τεχνική για να απλώσεις τη νουτελα στο παντεσπανι, δεν εχει ομως κανενα κολπάκι απλά θέλει κάποια εμπειρία..και ο λόγος που βάζω λίγη σαντιγύ από κατω είναι επειδη το παντεσπανι έχει πόρους και η νουτέλα θα απορροφηθεί. Το κομμάτι μπορείς να το δεις στα δεξιά της συνταγης πάνω απο τις πρόσφατες συνταγές.
    #
    Σχόλιο από dominique, 9-8-09  
    As rwthsw kati k egw twra..ginete afthn thn tourta na thn kalupseis me zaxaropasta k na kaneis oti 8es genikaa? fenete poli nostimi ara sigura 8a nai mia kalh idea na thn diakosmiseis me teteio tropo..
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 9-8-09  
    Εγώ το κάνω...αλλά καλύτερα είπαμε να αποφεύγουμε να βάζουμε τη ζαχαρόπαστα στο ψυγείο κι αυτή η τούρτα θέλει ψυγείο οπότε είναι μεγάλο το ρίσκο να σου υγραθει η ζαχαρόπαστα και να χαλάσει η εμφάνιση της τούρτας σου.
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 9-8-09  
    Επειδή εμένα μου αρέσουν οι μπόλικες κρέμες στις τούρτες, θα μπορούσα να προσθέσω τη νουτέλα μέσα στη σαντιγί? Ή θα μου πάθαινε καμιά παράκρουση? Επίσης, αν χρησιμοποιούσα μόρφατ αντί για κρέμα γάλακτος θα έβγαινε οκ λες?
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 9-8-09  
    Την σαντιγυ μέσα στην κρέμα γαλακτος την έχω δοκιμασμενη και δεν παθαινει καμμια παράκρουση...οσο για την φορματ επειδη δεν ειμαι καθολου φαν της δεν την εχω δοκιμασει οποτε δεν γνωριζω!!
    #
    Σχόλιο από Irini.a, 9-8-09  
    Τραγα σε ευχαριστω για τη διευκρινηση, επισης να πω οτι τωρα μου ετρεξαν τα σαλια!! :) Καθως η σαντιγυ ειναι πιο ελαφρια σαν υφη απο τη νουτελα, νομιζω θα τα καταφερω τωρα που το ξανασκεφτομαι! Ευχαριστουμε!!
    #
    Σχόλιο από Irini.a, 17-8-09  
    Αν βαλω τη διασημη μερεντα του σαιτ πειραζει;
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 17-8-09  
    Και βέβαια μπορείς να βάλεις τη μερέντα του σάιτ! απλά οπως είπε και η Στέλλα θα είναι λίγο διαφορετική η γεύση. Το ίδιο συμβαίνει και με τη σαντιγύ.
    #
    Σχόλιο από MARILIA, 10-9-09  
    300gr νουτελα μήπως ειναι λίγα για τρεια παντεσπανια?
    #
    Σχόλιο από love to cook, 25-9-09  
    μία ερώτιση όταν λέμε 1 1/2 δόση παντεσπάνι σε 3 πάτους εννοούμε το κανουμε σε μία φορμα και το κόβουμε σε 3 φέτες? και αν ναι σε τι φόρμα, διάσταση ?
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 25-9-09  
    Εναμιση δοση σημαινει πολλαπλασιαζουμε τα υλικα Χ 1.5 κι αυτο ειναι για 20 ή 22 εκ. ταψακι. Αν θες μπορεις να το κανεις σε ενα ψηλο ταψακι και να το κοψεις οταν θα κρυωσει ή να το κανεις σε 3 ταψακια μιας χρησης μοιραζοντας το μειγμα.
    #
    Σχόλιο από elinav, 1-10-09  
    Τραγάκι, όντας αρχάρια στις τούρτες θα χρειαστώ την βοήθειά σου. Έχω μπερδευτεί λίγο γιατί στη συνταγή για το παντεσπάνι αναφέρεται ότι χρειάζεται διπλή δόση για 3 πάτους στρογγυλούς των 24 εκ. Στη συνταγή για την τούρτα αναφέρεται ότι δόση είναι για τούρτα 25 εκ. και χρειαζόμαστε 1 1/2 δόση παντεσπάνι (αντί για διπλή). Ενώ σε κάποιο σχόλιο παραπάνω διάβασα ότι 1 1/2 δόση είναι για ταψί 20 ή 22 εκ. Μπορείς σε παρακαλώ να μου πεις τι δόση παντεσπάνι πρέπει να κάνω και για ποια διάσταση ταψιού? Ίσως για τις έμπειρες η απορία να είναι ανύπαρκτη, αλλά δυστυχώς δεν ανήκω σε αυτήν την κατηγορία. Αν δεν γίνομαι ιδιαίτερα πιεστική, απάντησε μου σε παρακαλώ μέχρι αύριο, όπου και σκοπεύω να φτιάξω την λαχταριστή τουρτίτσα σου. Σ'ευχαριστώ πολύ-πολύ.
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 1-10-09  
    24 ή 25 καλυτερα να γινει διπλη δοση ειδικα για αρχαριες...για 20 εκ. ειναι μια χαρα η εναμιση δοση!...υποσχομαι μολις βρω λιγο χρονο να βγαλω μια αναλογια για 3-4 size ταψακια και να τα βαλω στη συνταγη για να μην εχουμε μπερδεματα!
    #
    Σχόλιο από sourkouna, 1-10-09  
    Επειδη φτιαχνω μια παρομοια κρεμα(με morning coffee συγκεκριμενα)ειμαι σιγουρη οτι θα ναι τελεια αυτη και θελω να την φτιαξω.
    Να ρωτησω μονο, την νουτελα εσυ την βαζεις σε μπεν μαρι με το βαζακι ή την βαζεις ετσι στην τουρτα?
    #
    Σχόλιο από elinav, 1-10-09  
    Σ'ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση και την καθοδηγία. Θα την φτιάξω σήμερα και θα επανέλθω για τα πηρουνάκια (που από ότι φαίνεται θα είναι πολλά).
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 1-10-09  
    Απο το βαζακι οπως ειναι την βαζω στην τουρτα! Καλη επιτυχια κοριτσια!
    #
    Σχόλιο από natasoulini, 6-10-09  
    Τράγα μου ξέχασα να σε ρωτήσω προηγουμένως. Διάβασα ένα σχόλιο πιο πάνω ότι η συγκεκριμένη τούρτα δε γίνεται να καλυφθεί με ζαχαρόπαστα και να μπει στο ψυγείο γιατί θα υγρανθεί η ζαχαρόπαστα. Αν θέλουμε να βάλουμε οπωσδήποτε τη ζαχαρόπαστα και βάλουμε την τούρτα σε κουτί ή την καλύψουμε με μεμβράνη όπως νομίζω ότι αναφέρεις στα μυστικά της ζαχαρόπαστας πιστεύεις ότι θα είναι εντάξει? Θέλω μια αφορμή για να δοκιμάσω τη ζαχαρόπαστα και η τούρτα νουτέλα ήταν Ο ΠΕΙΡΑΣΜΟΣ!!! Γιατί φαντάζομαι ότι η τούρτα αυτή δεν κάνει εκτός ψυγείου ούτε τώρα που χειμωνιάζει αφού έχει τη σαντιγύ...Βασικά δοκίμασα τη διακόσμηση με τα πουράκια και την τριμμένη σοκολάτα από πάνω όπως φαίνεται σε μια από τις φωτογραφίες άλλων μελών και ναι μεν φαινόταν πολύ ωραία αλλά τράβηξαν υγρασία τα πουράκια από τη σαντιγύ και δεν ήταν τόσο ωραία.Είχαν παπαρώσει... Μήπως έπρεπε να αφήσω να παγώσει η σαντιγύ και μετά να προσπαθήσω να τα κολλήσω λες? Αλλά θα κολλούσαν μετά άραγε?
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 Επόμενο > Τέλος >>

    15 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από elenaneofytou, 16-5-10  
    Τέλεια η τούρτα!!! Εγώ την κάνω την ίδια, με μόνες διαφορές ότι προσθέτω τη νουτέλα στη σαντιγύ και ρίχνω και μερικά κααβουρδισμένα και σπασμένα φουντούκια! Της πάνε πολύ!!!
    #
    Σχόλιο από balu, 1-10-10  
    Την έφτιαξα δεύτερη φορά και μου βγήκε ακόμη πιο τέλεια από την πρώτη.Έβαλα διπλή δόση από τα παντεσπάνια αλλά με την ποσότητα σιροπιού που γράφει η συνταγή.Δεν άλειψα με σαντιγύ τα παντεσπάνια,αλλά ζέστανα ελάχιστα τη νουτέλα και απλώθηκε πολύ πιο εύκολα.Ενθουσιάστηκαν όλοι.Αν τα καταφέρω θα ανεβάσω φωτό.Τράγα είσαι θεά......Εκατό πιρουνάκια από μένα...
    #
    Σχόλιο από balu, 1-10-10  
    Ξέχασα να γράψω πως το ταψάκι μου ήταν 29 περίπου...
    #
    Σχόλιο από irinina, 29-3-11  
    Είναι πεντανόστιμη και πανεύκολη στην παρασκευή της τούρτα! Να σου πω την αλήθεια έκανα 1 1/2 δόση παντεσπανι σε 26αρι ταψι και μου βγήκε λίγο "τουμπανάκι"! Την επόμενη φορά θα κάνω 1 δόση παντεσπάνι σε 2 "ορόφους".Χρησιμοποίησα 2 κουτιά nutella των 400γρ! Εβαλα επίσης φράουλες και φουντούκια! Τέλεια γευση!!! Ευχαριστούμε!!!
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 8-5-11  
    Την ξαναέκανα για πολλοστή φορά και αυτή τη φορά στη μία στρώση, αντί να χτυπήσω την κρέμα γάλακτος με νουτέλα, την χτύπησα με μισό κουτί καραμελωμένο ζαχαρούχο. Έγινε πολύ καλό, σοκολατο-καραμελένια τούρτα!
    #
    Σχόλιο από kapekate, 20-6-11  
    Αντικατέστησα τη βανίλια του σιροπιού με λικέρ Αμαρέτο (τέλεια γεύση), όμως νομίζω ότι χρειαζόταν διπλή δόση σιροπιού καθώς παρέμεινε στεγνό το παντεσπάνι.
    Πρόσθεσα ροδέλες μπανάνας πάνω από τη Nutella.
    #
    Σχόλιο από ritahlias, 10-10-11  
    5 πιρουνάκια και λίγα είναι. Όσα μπράβο και να πω,....Λοιπόν έκανα την τούρτα για τα γενέθλια του άντρα μου. Ένωσα βέβαια την σαντιγή με την νουτέλα και απο πάνω έκανα μια γκανάζ με μαύρη σοκολάτα...παραθέτω και φωτογραφία...όσοι έφαγαν τρελάθηκαν.
    #
    Σχόλιο από charm_quark, 30-11-11  
    Καταπληκτική!

    Παρελειψα βέβαια το 1 λίτρο σχεδόν σαντιγή και έβαλα μόλις 250 ml. Μόλις που φαινόταν δηλαδή.

    Επίσης δεν την σιρόπιασα πολύ γιατί φοβόμουν ότι θα μας λιγώσει.

    Χρησιμοποιήσα όμως 400 γραμμάρια νουτέλα.

    Η κάλυψη έγινε με την ganache σου.



    ΘΕΙΚΗ! Θέλω να ανοίξω το ψυγείο και να φάω την υπόλοιπη μόνη μου!!!!!
    #
    Σχόλιο από Στελλίτσα Ζαχαρίτσα, 16-4-12  
    Τελικά το έφτιαξα χθες αλλά επειδή η τούρτα παραπέμπει σε γενέθλια, έκανα κορμό.Έφτιαξα παντεσπάνι σοκολάτα του Παρλιάρου (4 αυγα 80 γρ. ζάχαρη 40 γρ αλεύρι 20 γρ κακάο και 50 γρ κορν φλάουρ δεν πρόσεξα αν το έχει βάλει κάποιος στο site)το σιρόπιασα το γέμισα με τα υλικά σου Τράγα το τύλιξα και το διακόσμησα με σαντιγύ και βύσσινα....Θα προσπαθήσω να ανεβάσω φώτο...Τέλειο...Θα ξανάβαζα 100 πιρουνάκια....
    #
    Σχόλιο από kominoukat, 12-6-12  
    σε ευχαριστω πολυ Ναυσικα για τις συμβουλες
    #
    Σχόλιο από VeniceMJ, 21-6-12  
    Πολυ καλη! Ετριψα πουρακια πανω απο τα παντεσπανια δινοντας ενα τραγανο αποτελεσμα! Δεν εβαλα ζαχαρη στην σαντιγη και τη σερβιρισα με παγωτο καιμακι! Υπεροχη! 5*
    #
    Σχόλιο από katiatsil, 5-10-12  
    Καταρχας ηταν απιστευτα ευκολη!Ηταν πεντανοστιμη, την εκανα χτες κ δεν αντεξα να την αφησω στο ψυγειο να κρυωσει κ δοκιμασα αμεσως! Τελεια γευση!!Εβαλα απο πανω ganache κ τριμμενο φουντουκι και του πηγαινε μουρλια!!Οπως επισης κ στη δευτερη στρωση εβαλα τριμμενο φουντουκι!! 5 και αλλα 5 πιρουνακια!! Θα ανεβασω κ φωτο!!
    #
    Σχόλιο από mg8miles, 26-2-13  
    καταπληκτική - πανεύκολη συνταγή!!!!!!
    ήθελα να φτιάξω μία μικρή τουρτίτσα, οπότε έφτιαξα 2 πάτους παντεσπάνι, ανακάτεψα τη σαντιγύ με λιωμένη κουβερτούρα (δεν είχα νουτέλα)& σταγόνες σοκολάτας γάλακτος κ πήρα πολύ καλά σχόλια!!
    υγ. η συνταγή ενδείκνυται για αρχάριους στις τούρτες (ήταν η 2η απόπειρά μου)
    #
    Σχόλιο από eypsom, 21-9-13  
    πάρα πολύ καλή!ήταν η πρώτη φορά που έφτιαχνα τούρτα!Άρεσε σε όλους!ήταν γλυκιά όσο πρέπει!Έφτιαξα 26αρι ταψίκαι έβαλα τη διπλή ποσότητα παντεσπάνι και όχι 1 1/2 και έβαλα σχεδόν 600 γρ νουτέλα!
    #
    Σχόλιο από ntina3112, 4-12-13  
    θεική απλή νόστιμη!!!κ το χριστουγεννιατικο δέντρο κ το καβουράκι τα έκανα μαυτή τη συνταγή!το ντεκόρ του καβουριού ειναι από χρωματισμένη σαντιγύ κουφέτα-βότσαλα, σοκολατένιες μπάλες, τριμμένο μπισκότο κ πορτοκαλί τρούφα κ του xmas tree ειναι από χρωματισμένη σαντιγύ κ χρυσά κουφέτα!αυτό που έκανα ήταν να ανακατέψω μαζί τη σαντιγύ κ την νουτέλα!η κρέμα-γέμιση ήταν αφράτη!!!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Τούρτες
    Οι τούρτες είναι αναπόσπαστο κομμάτι ενός εορτα...
    Νερό στη σοκολάτα: τι κάνουμε;
    Το “σοκολατένιο ατύχημα” και η λύση του Σαν...
    Σοκολατένια μυστικά
    Υπάρχει άλλο υλικό που να είναι τόσο θεσπέσιο; ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    food
    Ένα βιβλίο 156 αγαπημένων συνταγών, του/της katieher
    Γλυκα ψυγειου και Τουρτες
    Ένα βιβλίο 45 αγαπημένων συνταγών, του/της sugarchef
    ΓΛΥΚΑ
    Ένα βιβλίο 247 αγαπημένων συνταγών, του/της marymyt
    Τούρτες
    Ένα βιβλίο 37 αγαπημένων συνταγών, του/της kikibebe2
    tourtes
    Ένα βιβλίο 13 αγαπημένων συνταγών, του/της dimi-d