rinakimarinaki
rinakimarinaki @cook_8467612
Φάρσαλα,Ελλάδα

Αυτή είναι μια συνταγή που επινόησα εγώ η ίδια. Η κρέμα βέβαια είναι συνταγή του κύριου Παρλιάρου τον οποίο εκτιμώ πολύ και υπεραγαπώ.. Τα υπόλοιπα όμως μέρη της συνταγής τα σκέφτηκα εγώ ένα απόγευμα που μας έπιασε η λιγούρα για γλυκό στο φοιτητικό μας σπίτι στη Θεσσαλονίκη!!!! Ελπίζω να σας αρέσει!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Είναι σημαντικό να βάλετε κουβερτούρα γάλακτος και όχι την άλλη γιατι θα γίνει λίγο bitter η κρέμα πράγμα που δε θα αρέσει σε όλη την οικογένεια!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

15 Minutes
  1. Για τη βάση
  2. 6 πακετάκια OREO μπισκότο
  3. Για την κρέμα σοκολάτας
  4. 400 γρ κουβερτούρα γάλακτος τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
  5. 150 γρ γάλα φρέσκο
  6. 200 γρ γιαούρτι στραγγιστό
  7. Για τη σαντιγύ

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Τοποθετούμε σε μια πιατέλα 1 τσέρκι διαμέτρου 18 εκ.

  2. 2

    Σε ένα μπολάκι σπάμε τα μπισκότα σε χοντρά κομμάτια και τα στρώνουμε μέσα στο τσέρκι σαν πατούρα.

  3. 3

    Έπειτα φτιάχνουμε την κρέμα σοκολάτας.

  4. 4

    Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε σε ένα μεταλλικό μπόλ.

  5. 5

    Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα να βράσει σε μέτρια φωτιά. Μόλις πάρει βράση το αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα ανακατεύοντας καλά με τον αυγοδάρτη ώσπου να σχηματιστεί μια λεία κρέμα.

  6. 6

    Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε απαλά με μια πλαστική κουτάλα.

  7. 7

    Τοποθετούμε την κρέμα σοκολάτας πάνω απ τα μπισκότα και βάζουμε στο ψυγείο.

  8. 8

    Τέλος φτιάχνουμε τη σαντιγύΤοποθετούμε στον κάδο του μίξερ το μόρφατ και το ζαχαρούχο και χτυπάμε συνεχώς για 5' εως ότου γίνει σαντιγύ. Μόλις γίνει σαντιγύ το βάζουμε πάνω από την κρέμα σοκολάτας.

  9. 9

    Πασπαλίζουμε με τρούφα ή με μπισκότα OREO τριμμένα (εγώ έβαλα τρούφα).

  10. 10

    Το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει και είναι έτοιμο!!!

Αντιδράσεις

Από

rinakimarinaki
rinakimarinaki @cook_8467612
στις
Φάρσαλα,Ελλάδα