κύρια φωτογραφία συνταγής Τούρτα παγωτό 2
sofoula_pap
sofoula_pap @cook_8452593
ΠΑΤΡΑ,ΕΛΛΑΔΑ

Μια εύκολη, γρήγορη και φθηνή τούρτα για όλους εσάς που δεν τα καταφέρνετε με τις δύσκολες και χρονοβόρες συνταγές...

Λίγα μυστικά ακόμα

Τα υλικά που έδωσα παραπάνω είναι για τα ταψάκι διαμέτρου 31Χ17 οπότε αναλόγως το ταψί που διαθέτετε μπορείτε να υπολογίσετε τα υλικά. Μπορείτε να γαρνίρετε την τούρτα με κουβερτούρα ή γλυκά του κουταλιού. Την έχω φτιάξει με βύσσινο και ήταν καταπληκτική.Καλή επιτυχία!!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

180 Minutes
6-8 άτομα
  1. 3 κουταλιές ρόφημα κακάο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Παίρνουμε το ερμόλ και το χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να γίνει αφράτο και να φουσκώσει λίγο.

  2. 2

    Στη συνέχεια ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα και το εβαπορέ.

  3. 3

    Χτυπάμε καλά μεχρι το μίγμα να γίνει ομοιόμορφο.

  4. 4

    Βάζουμε το μίγμα στην κατάψυξη και το αφήνουμε να πήξει λιγάκι.

  5. 5

    Όταν δούμε οτι το μίγμα αρχίζει να πήζει, αρχίζουμε την διαδικασία με τα σαβαγιάρ που θα φτιάξουν το παντεσπάνι μας.

  6. 6

    Βάζουμε σε ενα κατσαρολάκι 2 κούπες νερό και ρίχνουμε τις 3 κουταλιές κακάο.

  7. 7

    Μόλις το ρόφημα είναι έτοιμο, το αδειάζουμε σε ενα μπολάκι.

  8. 8

    Παίρνουμε ένα-ένα τα σαβαγιάρ, τα βουτάμε μέσα στο ρόφημα και συγχρόνως τα στρώνουμε στο ταψάκι μας.

  9. 9

    Κάνουμε την πρώτη στρώση απο σαβαγιάρ και απο πάνω προσθέτουμε την μισή κρέμα.

  10. 10

    Ακολουθεί και δεύτερη στρώση απο σαβαγιάρ με την διαδικασία που προαναφέραμε.

  11. 11

    Ρίχνουμε απο πάνω και την υπόλοιπη κρέμα και η τούρτα μας είναι έτοιμη.

  12. 12

    Την βάζουμε στην κατάψυξη και μετά απο 2-3 ώρες έχουμε ενα υπέροχο γλύκισμα.

Αντιδράσεις

Σχόλια (15)

Ναυσικά
Ναυσικά @nafsika
Πολύ νόστιμη, εύκολη και γρήγορη και εξίσου εντυπωσιακή με του ζαχαροπλαστείου. Η βασική μου παρατήρηση είναι ότι τα σαβαγιάρ, επειδή τα είχα βρέξει με το κακάο, κάνανε κρυστάλλους μέσα και δεν μου άρεσαν. Όσο δεν είχαν βραχεί καλά, είχαν μαλακώσει και ήταν χάρμα!\nΑ, έβαλα σαβαγιάρ μόνο για βάση, και την κρέμα την έκανα τη μισή με κομματάκια σοκολάτας και την άλλη μισή με λίγο κακάο, ώστε να έχουν οι δυο κρέμες χρωματική αντίθεση. Δοκιμάστε το οπωσδήποτε!

Από

sofoula_pap
sofoula_pap @cook_8452593
στις
ΠΑΤΡΑ,ΕΛΛΑΔΑ