Τούρτα Παγωτό Cappuccino
Το πρώτο μου σπιτικό παγωτό! Πέρυσι στα γενέθλια του μπαμπά μου έγινε ανάρπαστη!
Λίγα μυστικά ακόμα
Τη συνταγή την είχα βρει πέρυσι στο nosyparker-mageiremata.blogspot.com.Μπορούμε να βρέξουμε τη βάση πριν βάλουμε την κρέμα από πάνω με λίγο κονιάκ.Φαίνεται πολύπλοκη, αλλά είναι εύκολη στην παρασκευή και αξίζει την προσπάθεια από αποψη γεύσης! Καλή επιτυχία!
Υλικά
-
Για τη βάση
-
2 πακέτα petit-beurre τριμμένα
-
180 γραμμάρια μαργαρίνη
-
250 γραμμάρια λιωμένη κουβερτούρα
-
1 κ. γλ. nescafe
-
Για το παγωτό
-
2 κουτιά εβαπορέ
-
1 κουτί morfat
-
3/4 ποτηριού ζάχαρη άχνη
-
1 βανίλια
-
2 κουταλιές nescafe σε σκόνη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Για τη βάση, αναμιγνύω τα υλικά της βάσης μεταξύ τους καλά. Κρατάω δυο φλυτζάνια απ'το μίγμα και το υπόλοιπο το στρώνω στο δίσκο που θα σερβίρω την τούρτα, περιορίζοντάς το με κουμπωτή φόρμα για τούρτες και κέικ (τη βάση της φόρμας δεν τη χρειαζόμαστε). Αφήνω στο ψυγείο για μισή ώρα.
-
2
Ετοιμάζω την κρέμαΧτυπάω όλα τα υλικά του παγωτού μαζί και αφήνω στην κατάψυξη για λίγο, να σφίξει ελαφρυά.
-
3
ΣυναρμολόγησηΒγάζω τη βάση απ'το ψυγείο και την κρέμα απ'την κατάψυξη. Ξαναχτυπάω για λίγο το παγωτό και στρώνω 2 κούπες απ'αυτό πάνω στη βάση με τα μπισκότα. Ύστερα παίρνω το μίγμα απ'τα μπισκότα που είχα κρατήσει και κάνω μια ακόμα στρώση πάνω απ'την κρέμα, πιέζοντας ελαφρά να ενωθούν λιγάκι. Μεταφέρω στην κατάψυξη για μισή ώρα και ύστερα στρώνω από πάνω την υπόλοιπη κρέμα. Καταψύχω για 5 ώρες τουλάχιστον.
-
4
Σερβίρω με τριμμένη σοκολάτα ή φτιάχνω ότι γαρνίρισμα θέλω!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια