Τούρτα παγωτό μόκα - σοκολάτα πανεύκολη και μιαμμμ

21 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
Ζωή Νικόλ
Ζωή Νικόλ @cook_8505064

Tην συνταγή την έφτιαξα τυχαία με υλικά που είχα στο ψυγείο μου ένα βράδυ που ήθελα επειγόντως γλυκό που να γίνετε στο τσάκ μπάμ. Λατρεύω την μόκα και την σοκολάτα οπότε ήθελα με κάποιον τρόπο να τα ''παντρέψω'' αλλα με έναν εύκολο τρόπο. Τον οποιο και σας παρουσιάζω! Ελπίζω όσοι την δοκιμάσετε να σας αρέσει! Επίσης επάνω της γίνοντε χιλίαδες παραλλαγές. Αν θέλετε να την κάνετε αλλα δεν σας αρέσει η μόκα δεν υπάρχει πρόβλημα απλά αντικαταστήστε το νεσκαφέ με μια κρέμα στιγμής σε ότι γεύση επιθυμείτε, γίνετε το ίδιο νόστιμο!

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν δεν θέλετε την μόκα μπορείτε στην θέση της να βάλετε οποια γεύση κρέμα στιγμής σας αρέσει! Απλά θα ελατώσετε το ζαχ.γάλα! Πάντα να δοκιμάζετε όταν ρίχνετε το ζαχ.γάλα για να μήν γίνει πιο γλυκό απο τα γούστα σας! Είναι ή πιο εύκολη συνταγή για τούρτα/παγωτό που γνωρίζω και ''γεννήθηκε'' απο μια Βραδινή λιγούρα!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

8 άτομα ( ή και παραπάνω )
  1. Μπισκότα (πτι μπερ κατα προτίμηση)
  2. 1 κουτί μόρφατ
  3. 3 κουτ. γλυκου νέσκαφε
  4. 1 κρέμα στιγμής σοκολάτα
  5. γάλα (περίπου 3 ποτήρια)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Στο τσέρκι ή σε όποιο σκεύος θέλουμε στρώνουμε μια σειρά απο μπισκότα (πριν βέβαια το βουτυρώνουμε ελαφρά).

  2. 2

    Στο μίξερ χτυπάμε την κρέμα στιγμής σοκολάτα ανάλογα με τις οδηγίες που γράφει η συσκευασία (συνήθως με 2 ποτήρια γάλα) μετά απο λίγο ρίχνουμε τα 200μλ κρέμα γάλακτος και πολύ λίγο απο το ζαχαρούχο γάλα μας.(ελάχιστο και δοκιμάζουμε πριν σε περιπτωση που δεν το θελουμε πιο γλυκό)

  3. 3

    Το ρίχνουμε πάνω απο τα μπισκότα μας που έχουμε βάλει στο τσέρκι και το στρώνουμε να παει παντού έπειτα βάζουμε απο πάνω αλλη μια σειρά απο μπισκότα και το βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να ετοιμάσουμε το αλλο μίγμα.

  4. 4

    Σε ενα μπολάκι βάζουμε 3 κ.γλ νεσκαφε με λίγο γάλα (μισο ποτηρι συνηθως) και το ανακατεύουμε να διαλυθει. Μπορουμε βέβαια να το βάλουμε κατευθείαν στο μίξερ.

  5. 5

    Το ρίχνουμε στο μίξερ και βάζουμε σιγά σιγά το μορφατ και μετά το ζαχαρούχο γάλα (δοκιμάζετε να δείτε πόσο γλυκό το θέλετε) Μόλις γίνει ένα το μίγμα βγάζουμε απο την κατάψυξη το τσέρκι μας και το ρίχνουμε πάνω απο τα μπισκότα που βάλαμε το στρώνουμε να πάει παντού!

  6. 6

    Τώρα ή βάζετε απο πάνω και άλλα μπισκότα (όπως έκανα εγώ) ή το διακοσμέιτε με ότι θέλετε πχ.Τρούφα, smarties, maltesers κ.α) Ή Το αφήνετε έτσι όπως είναι! Και γρήγορα στην κατάψυξη και καλή σας όρεξη!!!

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

Ζωή Νικόλ
Ζωή Νικόλ @cook_8505064
στις