Τούρτα παντεσπάνι με σαντιγί
Μια εύκολη και νόστιμη τούρτα
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χωρίζετε τα αυγά και χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα ρίχνοντας τμηματικά τη μισή ποσότητα ζάχαρης. Χτυπάτε χωριστά τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη ν'ασπρίσουν και τους προσθέτετε στη μαρέγκα ανακατεύοντας ελαφρά.
-
2
Σε ενα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν και το αλάτι και το ρίχνετε σιγά σιγά στο μίγμα των αυγών πάντα ανακατεύοντας ελαφρά.
-
3
Τέλος προσθέτετε τη βανίλια και τη λιωμένη μαργαρίνη.
-
4
Στρώνετε λαδόκολλα στο πάτο ενός πυρέξ 24εκ. και ρίχνετε το μίγμα μέσα. Ψήνετε στους 177 βαθμούς για 30 λεπτά.
-
5
Βράζετε για το σιρόπι, το νερό με τη ζάχαρη για 5 λεπτά, το κατεβάζετε απο τη φωτιά και προσθέτετε το κονιάκ.
-
6
Όταν κρυώσει το παντεσπάνι το αναποδογυρίζετε, ξεκολλάτε τη λαδόκολλα και το ξαναβάζετε στο πυρέξ.
-
7
Τρυπάτε με ενα πιρούνι σε διάφορα σημεία και σιροπιάζετε με το σιρόπι χλιαρό.
-
8
Τέλος σκεπάζετε με τη σαντιγί και τη σοκολάτα γάλακτος σε φλούδες.
Σχόλια (14)