Τούρτα πορτοκάλι
Είναι από βιβλίο της Βέφας Αλεξιάδου. Δοκιμάστε την!
Υλικά
-
3 βάσεις παντεσπάνι άσπρο
-
1 κούπα ζάχαρη
-
5 κουταλιές κορν φλάουρ
-
3 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
3 κούπες χυμό πορτοκάλι
-
2 κουταλάκια ξύσμα πορτοκαλιού
-
4 κρόκοι
-
1/4 κούπας βούτυρο
-
0.5 κούπα άχνη
-
2 κουταλιές λικέρ (grand marnier ή άλλο λικέρ)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε κατσαρόλα ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι και το κορν φλάουρ.
-
2
Ζεσταίνουμε 2 κούπες από το χυμό πορτοκαλιού και τον ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Βράζουμε την κρέμα σε χαμηλή φωτιά (ή σε μπεν μαρί) μέχρι να δέσει.
-
3
Χτυπάμε λίγο τους κρόκους και, αφού τους ανακατέψουμε με λίγη από την κρέμα, τους ρίχνουμε μέσα σε αυτήν. Βράζουμε για δυο λεπτά ακόμα και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε το ξύσμα και καλύπτουμε την κρέμα με μεμβράνη για να μην κάνει κρούστα.
-
4
Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη μέχρι να ασπρίσουν και ενσωματώνουμε στην κρέμα.
-
5
Προσθέτουμε το λικέρ στη μία κούπα χυμό πορτοκαλιού και ραντίζουμε το παντεσπάνι.
-
6
Άπλώνουμε την κρέμα και καλύπτουμε την τούρτα με τη σαντιγύ και τα καραμελωμένα αμύγδαλα.
Σχόλια (4)