κύρια φωτογραφία συνταγής Τούρτα πορτοκάλι
Ginger
Ginger @cook_8449896
Αθήνα,

Είναι από βιβλίο της Βέφας Αλεξιάδου. Δοκιμάστε την!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

60 Minutes
  1. 1 κούπα ζάχαρη
  2. 5 κουταλιές κορν φλάουρ
  3. 3 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  4. 3 κούπες χυμό πορτοκάλι
  5. 2 κουταλάκια ξύσμα πορτοκαλιού
  6. 1/4 κούπας βούτυρο
  7. 0.5 κούπα άχνη
  8. 2 κουταλιές λικέρ (grand marnier ή άλλο λικέρ)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε κατσαρόλα ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι και το κορν φλάουρ.

  2. 2

    Ζεσταίνουμε 2 κούπες από το χυμό πορτοκαλιού και τον ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Βράζουμε την κρέμα σε χαμηλή φωτιά (ή σε μπεν μαρί) μέχρι να δέσει.

  3. 3

    Χτυπάμε λίγο τους κρόκους και, αφού τους ανακατέψουμε με λίγη από την κρέμα, τους ρίχνουμε μέσα σε αυτήν. Βράζουμε για δυο λεπτά ακόμα και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε το ξύσμα και καλύπτουμε την κρέμα με μεμβράνη για να μην κάνει κρούστα.

  4. 4

    Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη μέχρι να ασπρίσουν και ενσωματώνουμε στην κρέμα.

  5. 5

    Προσθέτουμε το λικέρ στη μία κούπα χυμό πορτοκαλιού και ραντίζουμε το παντεσπάνι.

  6. 6

    Άπλώνουμε την κρέμα και καλύπτουμε την τούρτα με τη σαντιγύ και τα καραμελωμένα αμύγδαλα.

Αντιδράσεις

Σχόλια (4)

ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ
ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ @cook_8449870
Την εχω φτιαξει και ειναι πολυ νοστιμη. Απλα δε βαζω τοσο corn flour..μμμ

Από

Ginger
Ginger @cook_8449896
στις
Αθήνα,