Τούρτα Πραλίνα
Η πλούσια κρέμα συνδυασμένη με την πεντανόστιμη πραλίνα δίνουν ένα αποτέλεσμα καταπληκτικό.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η δόση της τούρτας είναι για ταψί νο32. Είναι καλό να γίνει το γλυκό αρκετές ώρες πριν το σερβίρισμα- καλύτερα από την προηγούμενη. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ξύσμα από λεμόνι, αλλά από όσα εσπεριδοειδή έχω δοκιμάσει, το μανταρίνι είναι αυτό που θεωρώ ότι ταιριάζει καλύτερα. Καλή επιτυχία!
Υλικά
-
1 παντεσπάνι βανίλιας χωρισμένο σε 2 πάτους.
-
σιρόπι
-
1 κούπα ζάχαρη
-
1 κούπα νερό
-
2 κουτάλια κακάο πικρό
-
3 κουταλάκια νες καφέ
-
1 η κρέμα
-
250 γρ μαργαρίνη
-
1 κούπα ζάχαρη
-
1 βανίλια
-
2 η κρέμα
-
1 κουτί σαντιγί μόρφατ μεταλλικό
-
4 ασπράδια αυγών
-
1 κούπα ζάχαρη
-
1 βανίλια
-
ξύσμα από μανταρίνι ή πορτοκάλι
-
--2 κούπες καραμελωμένα αμύγδαλα (πραλίνα)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι όλα μαζί για 5'.
-
2
Χτυπάμε στο μίξερ πολύ καλά τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη και προσθέτουμε τους κρόκους και τη βανίλια. Αφήνουμε στην άκρη.
-
3
Χτυπάμε σε άλλο σκεύος τα υλικά της 2ης κρέμας όλα μαζί για 5'.
-
4
Ενώνουμε τις δύο κρέμες μαζί ανακατεύοντας πολύ απαλά.
-
5
Σε πιατέλα βάζουμε τον ένα πάτο παντεσπάνι, σιροπιάζουμε με το μισό σιρόπι, και απλώνουμε αρκετή ποσότητα κρέμας. Πάνω από την κρέμα, τοποθετούμε τον άλλο πάτο παντεσπάνι, σιροπιάζουμε με το υπόλοιπο σιρόπι και απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα πάνω και γύρω- γύρω στην τούρτα. Την καλύπτουμε πολύ καλά.
-
6
Στο μπλέντερ χοντροκόβουμε την πραλίνα και πασπαλίζουμε ολόκληρη την τούρτα. Βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει η κρέμα πριν τη σερβίρουμε.
Σχόλια (11)