Τούρτα ριγωτή εύκολη του Παρλιάρου
Μια πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή για τούρτα ή γλυκό με πολύ ωραία γεύση.
Recipe by Roulita23
Υλικά
-
450 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ
-
250 γρ. βούτυρο
-
200 γρ. ζάχαρη άχνη
-
100 γρ. κονιάκ
-
50 γρ. κακάο
-
2 αυγά
-
150 γρ. κρέμα γάλακτος (όχι light)
-
200 γρ. κουβερτούρα πραλίνα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Λιώνουμε το βούτυρο (να μην καεί), κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα αυγά, το κακάο και το κονιάκ ανακατεύοντας συνεχώς.
-
2
Σε ένα τσέρκι διαμ. 20-22 εκ. απλώνουμε μια σειρά από μπισκότα, τα ραντίζουμε με κονιάκ, απλώνουμε μια λεπτή στρώση από την κρέμα και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία εώς ότου τελειώσουν τα μπισκότα και η κρέμα.
-
3
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα.
-
4
Στη συνέχεια καλύπτουμε με το γλάσο την τούρτα.
-
5
Βάζουμε για περίπου 10-15 λεπτά στο ψυγείο να σταθεί και τέλος ξεφορμάρουμε και διακοσμούμε.
Σχόλια (4)
(ευχαριστώ εκ των προτέρων).