pontikaki1985
pontikaki1985 @cook_8498980

Είναι μια τούρτα που παραπέμπει στο κλασικό εκλέρ. Είναι πολύ ελαφριά και πολύ νόστιμη. Αφρός που λένε. Είναι μια συνταγή της Μπαρμπαρίγου.

Λίγα μυστικά ακόμα

Είναι καλύτερα να φαγωθεί την επόμενη ημέρα. Είναι ακόμα καλύτερο στη γεύση και κόβεται σε ωραία κομμάτια.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

12 άτομα
  1. 4 πακέτα κράκερ τετράγωνα 500 γρ.
  2. φυτική κρέμα γάλακτος ψυγείου (είναι γλυκιά) ή κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  3. 4 κρόκους
  4. 125 γρ. ζάχαρη
  5. 100 ml γάλα
  6. 150 γρ. σοκολάτα 70%
  7. 2 πρέζες αλάτι
  8. 150 γρ. πραλίνα
  9. 300 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά πολύ κρύα
  10. Για την επικάλυψη
  11. 300 γρ. σοκολάτα 70%
  12. 350 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  13. 1 κ.σ. μέλι
  14. 2-3 κ.σ. λικέρ κρέμα, κακάο ή καφέ

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε τη φυτική κρέμα ψυγείου (χωρίς να προσθέσουμε ζάχαρη, είναι ήδη γλυκιά) σε σφιχτή σαντιγί. Την αφήνουμε στο ψυγείο.

  2. 2

    Για την κρέμα σοκολάταςΧτυπάμε σε μπολ τους κρόκους με τη ζάχαρη και το αλάτι με μίξερ χειρός να ασπρίσουν.

  3. 3

    Ζεσταίνουμε το γάλα σε κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί σταδιακά το ρίχνουμε στα αβγά, ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα.

  4. 4

    Ανακατεύουμε καλά να αραιώσει το μείγμα. Το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα μέχρι να πυκνώσει η κρέμα. Πρέπει να αφήνει παχύ στρώμα στη ράχη της κουτάλας. Δεν πρέπει να πάρει βράση.

  5. 5

    Βάζουμε σε μπολ την ψιλοκομμένη σοκολάτα. Περιχύνουμε με την κρέμα αβγών. Ανακατεύουμε με σύρμα να ομογενοποιηθεί και να λιώσει τελείως. Προσθέτουμε την πραλίνα και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε να κρυώσει.

  6. 6

    Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος με μίξερ σε παχύρρευστη μορφή. Την προσθέτουμε στη σοκολάτα και απαλά ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί η κρέμα σοκολάτα.

  7. 7

    Για την επικάλυψηΒάζουμε τη σοκολάτα σε μπολ. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να αρχίσει να φουσκώνει. Μόλις αρχίσει να φουσκώνει, την αδειάζουμε πάνω στη σοκολάτα. Απαλά ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί, να γίνει λεία, γυαλιστερή, πυκνή και πολύ σοκολατένια κρέμα.

  8. 8

    Προσθέτουμε το μέλι και το λικέρ. Αφήνουμε να κρυώσει καλά.

  9. 9

    Θα χρησιμοποιήσουμε πυρίμαχο μακρόστενο σκεύος. Κάνουμε μια στρώση κράκερ ώστε να καλύψουμε όλο το ταψί. Απλώνουμε μια στρώση τη μισή σαντιγί. Κάνουμε μια στρώση κράκερ. Απλώνουμε όλη την κρέμα σοκολάτας.

  10. 10

    Στρώνουμε μια σειρά κράκερ. Απλώνουμε την υπόλοιπη σαντιγί και καλύπτουμε με μια στρώση κράκερ.

  11. 11

    Τέλος, περιχύνουμε με την επικάλυψη, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες.

Αντιδράσεις

Από

pontikaki1985
pontikaki1985 @cook_8498980
στις