Τούρτα σοκόλαση
Η καλύτερη τούρτα σοκολάτας που εχω φάει! Και έχω φάει...!
Λίγα μυστικά ακόμα
Προσοχή, μην αφήσετε πάνω από 15' το μείγμα στο ψυγείο και δε μπορείτε μετά να το απλώσετε στο παντεσπάνι.Κάποιες φορές προσθέτω σπασμένα καρύδια, δίνει ακόμη ωραιότερη γεύση. Καλή επιτυχία!!
Υλικά
-
2 κουβερτούρες γάλακτος
-
2 κουβερτούρες υγείας
-
3 αυγά χωρισμένα
-
1 morfat
-
Για το σιρόπι
-
1 1/2 ποτήρι νερό
-
1 ποτήρι ζάχαρη
-
1/2 σφηνάκι κονιάκ ή λικέρ
-
Κερασάκια και πουράκια για το στόλισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε το σιρόπι να είναι έτοιμο.
-
2
Χτυπάμε τ' ασπράδια μαρέγκα και τ αφήνουμε στην άκρη.
-
3
Λυώνουμε τις κουβερτούρες σε μπεν μαρί.
-
4
Στο μίξερ, χτυπάμε τους κρόκους, το morfat και τις λυωμένες κουβερτούρες. Προσθέτουμε τη μαρέγκα και ανακατεύουμε με το κουτάλι. Βάζουμε το μείγμα στην κατάψυξη για 15', να παγώσει λίγο.
-
5
Σιροπιάζουμε το παντεσπάνι, ρίχνουμε το 1/3 του μείγματος και συνεχίζουμε έτσι και στα 3 παντεσπάνια.
-
6
Απλώνουμε με το μαχαίρι λίγο μείγμα στα τοιχώματα, κόβουμε τα πουράκια στη μέση και τα κολλάμε γύρω γύρω. Από πάνω μπορούμε να βάλουμε κερασάκια, τριμμένη σοκολάτα ή ότι άλλο θέλουμε.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)