gogaki
gogaki @cook_8511577

Η καλύτερη τούρτα σοκολάτας που εχω φάει! Και έχω φάει...!

Λίγα μυστικά ακόμα

Προσοχή, μην αφήσετε πάνω από 15' το μείγμα στο ψυγείο και δε μπορείτε μετά να το απλώσετε στο παντεσπάνι.Κάποιες φορές προσθέτω σπασμένα καρύδια, δίνει ακόμη ωραιότερη γεύση. Καλή επιτυχία!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

10-12 άτομα
  1. 2 κουβερτούρες γάλακτος
  2. 2 κουβερτούρες υγείας
  3. 3 αυγά χωρισμένα
  4. 1 morfat
  5. Για το σιρόπι
  6. 1 1/2 ποτήρι νερό
  7. 1 ποτήρι ζάχαρη
  8. 1/2 σφηνάκι κονιάκ ή λικέρ
  9. Κερασάκια και πουράκια για το στόλισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βράζουμε το σιρόπι να είναι έτοιμο.

  2. 2

    Χτυπάμε τ' ασπράδια μαρέγκα και τ αφήνουμε στην άκρη.

  3. 3

    Λυώνουμε τις κουβερτούρες σε μπεν μαρί.

  4. 4

    Στο μίξερ, χτυπάμε τους κρόκους, το morfat και τις λυωμένες κουβερτούρες. Προσθέτουμε τη μαρέγκα και ανακατεύουμε με το κουτάλι. Βάζουμε το μείγμα στην κατάψυξη για 15', να παγώσει λίγο.

  5. 5

    Σιροπιάζουμε το παντεσπάνι, ρίχνουμε το 1/3 του μείγματος και συνεχίζουμε έτσι και στα 3 παντεσπάνια.

  6. 6

    Απλώνουμε με το μαχαίρι λίγο μείγμα στα τοιχώματα, κόβουμε τα πουράκια στη μέση και τα κολλάμε γύρω γύρω. Από πάνω μπορούμε να βάλουμε κερασάκια, τριμμένη σοκολάτα ή ότι άλλο θέλουμε.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (2)

Miss Pearson
Miss Pearson @cook_8508659
4 πιρουνάκια επειδή έχει ωμά αυγά. Εγώ τα τρώω άλλα άλλοι φοβούνται. Ήταν πεντανόστιμη, παρασιρόπιασα τα παντεσπάνια αλλά του πήγε. Βγήκε σφιχτή η κρέμα και έδεσε.

Από

gogaki
gogaki @cook_8511577
στις

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα