Τούρτα σοκολάτα 2
Υλικά
-
Για το παντεσπάνι
-
2,5 κούπες αλέυρι
-
1 κουτ.γλ. μπέικιν πάουντερ
-
6 κουτ. σούπας κακάο (σκόνη)
-
1 κουτ. γλ. σόδα
-
3 αυγά
-
1,5 κούπα ζάχαρη
-
0.5 κούπα γάλα (φρέσκο)
-
1 μικρή κρέμα γάλακτος (250 ml)
-
1 κούπα βούτυρο
-
Για την γέμιση και επικάλυψη
-
200 gr κουβερτούρα
-
1 κουτί φυτική σαντιγύ
-
1 κουταλιά σούπας nescafe
-
1 κουταλιά σούπας νερό
-
λίγο κακάο
-
Λίγο γάλα και κονιάκ για το ράντισμα του παντεσπανιού.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Φτιάχνουμε την ζύμη για το παντεσπάνι (Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν, προσθέτουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο. Τέλος προσθέτουμε τα στέρεα υλικά δηλ. το αλεύρι, την σόδα, το κακάο και το μπέικιν) το βάζουμε σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο στρογγυλό ταψάκι και ψήνουμε για περίπου μία ώρα στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω κάτω.
-
2
Εν τω μεταξύ λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
-
3
Την αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών, το nescafe λιωμένο μέσα στο νερό, τη σαντιγύ και κακάο όσο θέλουμε. Χτυπάμε με το μίξερ να αφρατέψει το μέιγμα και το βάζουμε στο ψυγείο να σταθεί.
-
4
Μόλις ψηθεί το παντεσπάνι και κρυώσει το κόβουμε σε τρία στρογγυλά μέρη.
-
5
Βάζουμε σε μια πιατέλα το πρώτο παντεσπάνι ραντίζουμε με γάλα κονιάκ και βάζουμε μία στρώση κρέμας και ούτω καθ' εξής.
-
6
Μολίς βάλουμε και το τελευταίο παντεσπάνι καλύπτουμε την τούρτα με την υπόλοιπη κρέμα. Στολίζουμε κατά γούστο.
-
7
Μπορούμε να βάλουμε στην γέμιση και ότι θέλουμε π.χ. τριμμένα φουντούκια.
-
8
Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για να σταθεί και μετά τρώμε!
Σχόλια (14)