Τούρτα σοκολάτα 4

15 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
froufrouka
froufrouka @froufrouka_2016

Μια τούρτα με γεύση ατόφιας σοκολάτας εύκολη μα πάνω απ όλα γευστικότατη!

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε να γαρνίρουμε την τούρτα όπως μας αρέσει. Αν πιάνει το χέρι μας, μπορούμε να επιχειρήσουμε να φτιάξουμε φλούδες σοκολάτας. Με το εργαλείο που βγάζουμε φλούδες από την παρμεζάνα, «ξύνουμε» την λεία επιφάνεια από μια μαλακή πλάκα σοκολάτας, κατά προτίμηση γάλακτος. Χρειάζεται αρκετή εξάσκηση για να το πετύχουμε.Μπορούμε να μην βάλουμε το γλυκό στην κατάψυξη, αλλά στο ψυγείο. Ωστόσο η κατάψυξη βοηθάει στο γλασάρισμα, γιατί, καθώς πέφτει το γλάσο στην παγωμένη τούρτα, σταθεροποιείται γρήγορα και δεν χύνεται από τα τοιχώματα.Εγώ δεν είχα ταψάκι 18άρι για το μπισκότο και 20άρι τσέρκι και τα έφτιαξα σε 23άρι ταψάκιτο μπισκότο και έπειτα το έβαλα σε 26 άρι τσέρκι με αποτέλεσμα να μου βγει πιο χαμηλό σε ύψος αλλά περισσότερα κομμάτια από 10. Και με αυτά τα εργαλεία και πάλι το ύψος του ήταν καλό. Επίσης αντί να γαρνίρω με φλύδες σοκολάτας γάρνιρα με CAPRICE πουράκια με μαύρη σοκολάτα. Βγήκε ΣΟΥΠΕΡ!!!!!!!!!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

15 Minutes
10 άτομα
  1. Για το μπισκότο
  2. 125 γρ. αμύγδαλα λευκά, αλεσμένα στο μούλτι μέχρι να γίνουν λεπτή σκόνη (τα αλέθουμε λίγα-λίγα)
  3. 10 γρ. κορν φλάουρ (περίπου 1 κουτ. σούπας)
  4. 2 ασπράδια αυγών μεσαίου μεγέθους
  5. 50 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  6. 50 γρ. κουβερτούρα 50% - 55% κακάο, ψιλοκομμένη
  7. Για την κρέμα
  8. 250 γρ. κουβερτούρα 50% - 55% κακάο, ψιλοκομμένη
  9. 250 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά + 150 γρ. επιπλέον, χτυπημένη στο μίξερ μέχρι να γίνει παχύρρευστη (σαν γιαούρτι)
  10. Για το γλάσο
  11. 150 γρ. κουβερτούρα 50% - 55% κακάο, ψιλοκομμένη
  12. 170 γρ. κρέμα γάλακιτος 35% λιπαρά

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    ΜπισκότοΛιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων.

  2. 2

    Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη σκόνη αμυγδάλου, την άχνη και το κορν φλάουρ.

  3. 3

    Προσθέτουμε τα ασπράδια των αυγών (όχι χτυπημένα σε μαρέγκα) και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη πολύ καλά, προσθέτοντας τέλος και τη λιωμένη κουβερτούρα.

  4. 4

    Απλώνουμε αυτό το μείγμα σε μια λαδόκολλα, σε σχετικά λεπτό πάχος, προσπαθώντας με μια σπάτουλα να το κάνουμε στρογγυλό, διαμέτρου 18 εκ. Ψήνουμε στους 170° C για 15 λεπτά.

  5. 5

    Πρέπει να βγει μαλακό και να μην ξεραθεί στο φούρνο.

  6. 6

    Αφήνουμε να κρυώσει.

  7. 7

    ΚρέμαΒράζουμε τα 250 γρ. κρέμας γάλακτος και τη ρίχνουμε πάνω από την ψιλοκομμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα έως ότου λιώσει η σοκολάτα και γίνει ένα λείο μείγμα.

  8. 8

    Αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία στους 35° - 40° C (να είναι ελαφρώς χλιαρό) και προσθέτουμε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος.

  9. 9

    Ανακατεύουμε απαλά με την σπάτουλα, με κυκλικές κινήσεις, έως ότου ενσωματωθεί στο σοκολατένιο μείγμα.

  10. 10

    Βάζουμε την ψημένη και κρύα βάση σε ένα λίγο μεγαλύτερο ταψί (να έχει διάμετρο γύρω στα 20 εκ.). Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και τσέρκι, το οποίο θα ακουμπήσουμε σε μια πιατέλα.

  11. 11

    Πάνω από τη βάση αδειάζουμε την κρέμα σοκολάτα και βάζουμε το σκεύος στην κατάψυξη για μερικές ώρες, μέχρι να παγώσει καλά.

  12. 12

    ΓλάσοΖεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και, μόλις βράσει, την αδειάζουμε πάνω από την ψιλοκομμένη κουβερτούρα.

  13. 13

    Ανακατεύουμε πολύ καλά με μία σπάτουλα (αποφεύγουμε το σύρμα γιατί δημιουργεί αφρούς) μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει ένα λείο γλάσο.

  14. 14

    Βγάζουμε το γλυκό από την κατάψυξη και το ξεφορμάρουμε ζεσταίνοντας πρώτα τα τοιχώματα με το πιστολάκι για τα μαλλιά.

  15. 15

    Το βάζουμε σε μια σχάρα και αδειάζουμε από πάνω το γλάσο.

  16. 16

    Το απλώνουμε με σπάτουλα και σε 2 λεπτά το γλάσο σταθεροποιείται γιατί το γλυκό μας είναι παγωμένο. Επειτα το βάζουμε στο ψυγείο και το αφήνουμε να αποψυχθεί καλά, πριν σερβίρουμε.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

froufrouka
froufrouka @froufrouka_2016
στις