lisa17
lisa17 @cook_8468692

Μία πανεύκολη και πεντανόστιμη τούρτα σοκολάτας και καρύδας χωρίς ψήσιμο και χωρίς αυγά!

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι της Ντίνας Νικολάου και είναι πανεύκολη! Η μόνη αλλαγή που έκανα ήταν να προσθέσω λίγο ζάχαρη στην κρέμα καρύδας για να ταιριάζει με τα γούστα μου! Καλή επιτυχία!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. Για τη βάση
  2. 300 γρ. μπισκότα σοκολάτας γεμιστά
  3. 100 γρ. μαργαρίνη
  4. 0.5 φλιτζάνι γάλα (περίπου 140 γρ.)
  5. 3 φύλλα ζελατίνης (περίπου 6 γρ.)
  6. 0.5 φλιτζάνι φρεσκοτριμμένη καρύδα
  7. 3 κουταλιές της σούπας λευκή ζάχαρη
  8. 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Στρώνουμε με λαδόκολλα το εσωτερικό μιας φόρμας με αποσπώμενα τοιχώματα (διάμετρο περίπου 24 εκ.).

  2. 2

    Θρυμματίζουμε τα γεμιστά μπισκότα στο μίξερ έως ότου γίνουν σκόνη.

  3. 3

    Λιώνουμε τη μαργαρίνη σε ένα κατσαρολάκι και το ανακατεύουμε καλά με τα θρυμματισμένα μπισκότα. Αδειάζουμε το μίγμα στη φόρμα και το απλώνουμε ώστε να καλύψει ομοιόμορφα τη βάση.

  4. 4

    Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με παγωμένο νερό να μαλακώσουν για 5-6 λεπτά. Ζεσταίνουμε το γάλα (δεν χρειάζεται να βράσει) και στη συνέχεια διαλύουμε μέσα τα φύλλα ζελατίνης.

  5. 5

    Χτυπάμε σε ένα μπολ με αυγοδάρτη το τυρί κρέμα με το γάλα και τη διαλυμένη ζελατίνη. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη καρύδα και ανακατεύουμε καλά. Στρώνουμε το μίγμα πάνω από τη βάση της τάρτας. Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες μέχρι το μίγμα να σφίξει καλά.

  6. 6

    Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος χωρίς να την αφήσουμε να κάψει. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τη σπασμένη κουβερτούρα. Αρχίζουμε να ανακατεύουμε ασταμάτητα με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι η κουβερτούρα να λιώσει και να προκύψει ένα λείο μίγμα. Δημιουργούμε δηλαδή μία ganache!

  7. 7

    Αδειάζουμε την κρέμα στην κρύα βάση της φόρμας μας και ξαναβάζουμε το σκεύος στο ψυγείο για άλλες 3 ώρες μέχρι να σφίξει η κρέμα.

  8. 8

    Για να σερβίρουμε διακοσμούμε με φρούτα, ξηρούς καρπούς, σαντιγί ή ό,τι άλλο θέλουμε.

Αντιδράσεις

Από

lisa17
lisa17 @cook_8468692
στις