Τούρτα σοκολάτα μανόν
Τούρτα σοκολατένια με γέμιση σοκολάτας και ένα πολύ πολύ αφράτο παντεσπάνι. Μια δοκιμή θα σας πείσει!
Λίγα μυστικά ακόμα
Το παντεσπάνι αν το ψήσετε σε 1 φόρμα δεν θα μπορέσετε να το κόψετε γιατί είναι πολύ αφράτο. Επίσης εγώ δεν το μουσκεύω γιατί είναι πολύ αφράτο και δεν χρειάζεται.Αν θέλετε μπορείτε πάνω στο παντεσπάνι να βάλετε λίγη μαρμελάδα δαμάσκηνο ή όποια σας αρέσει και μετά να απλώσετε την κρέμα μανόν.Μπορείτε να μοιράσετε το μείγμα σε 3 ταψάκια για να φτιάξετε 3 πάτους αν θέλετε.
Υλικά
-
Για το παντεσπάνι
-
6 αυγά
-
300 γραμ.ζάχαρη
-
1/2 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
-
1 κ.γ. μπέικιν
-
1 κ.γ.κανέλα
-
1 βανίλια
-
2 φλιτζάνια καρύδια τριμένα
-
Για την κρέμα
-
1 δόση κρέμα σοκολάτας μανόν για τούρτες
-
Για το γαρνίρισμα
-
κερασάκια
-
γλυκό συκαλάκι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ξεχωρίζουμε τους κρόκους απο τα ασπράδια.
-
2
Μέσα σε μια λεκάνη χτυπάμε τους κρόκους απο τα αυγά με 150 γραμ.ζάχαρης μέχρι να πήξουν.
-
3
Προσθέτουμε μέσα στην λεκάνη την φρυγανιά,την βανίλια,το μπέικιν,την κανέλα και τα καρύδια και ανακατέυουμε για λίγο.
-
4
Χτυπάμε την ασπράδια με τα υπόλοιπα 150 γραμ.απο την ζάχαρη μέχρι να γίνουν σφικτή μαρέγκα.
-
5
Προσθέτουμε την μαρέγκα στο μείγμα σιγά σιγά και ανακατέυουμε με μια κουτάλα μέχρι να γίνει το μείγμα μας ένα.
-
6
Παίρνουμε 2 ίδιες στρογγυλές φόρμες, τις βουτυρώνουμε και απλώνουμε λαδόκολλα, μισό μοιράζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.
-
7
Παίρνουμε το ένα κομμάτι απο το παντεσπάνι μόλις κρυώσει και απλώνουμε την κρέμα μανόν, κλείνουμε με το άλλο κομμάτι απο το παντεσπάνι και απλώνουμε ομοιόμορφα την κρέμα μανόν σε όλη την τούρτα μας.
-
8
Για την διακόσμηση, βάζουμε τα κερασάκια και γλυκό συκαλάκι. Καλή επιτυχία!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια