Τούρτα σοκολάτα με φιστίκι Αιγίνης
Η συνταγή είναι του Στέλιου Παρλιάρου και παρουσιάστηκε στην εκπομπή του "Γλυκιές αλχημείες".
Λίγα μυστικά ακόμα
Η λευκή σοκολάτα πρέπει να λιώσει σε μπεν μαρί και σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία, γιατί κόβει πάρα πολύ εύκολα.Για να ξεφορμάρετε εύκολα την τούρτα, μπορείτε να ζεστάνετε λίγο το τσέρκι με το σεσουάρ.
Υλικά
-
Υλικά για τη βάση
-
60 γρ. αμύγδαλο λευκό
-
70 γρ. φιστίκι Αιγίνης ανάλατο
-
60 γρ. ασπράδι αυγού (περίπου 2 ασπράδια)
-
50 γρ. ζάχαρη άχνη
-
70 γρ. σοκολάτα λευκή
-
50 γρ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
-
10 γρ. κορν φλάουρ
-
Υλικά για τη σοκολάτα
-
400 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο
-
400 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
-
200 γρ. γάλα
-
επιπλέον φιστίκι για τη διακόσμηση
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Για να φτιάξουμε τη βάση βάζουμε στο μπλέντερ τους ξηρούς καρπούς και την άχνη και τα αλέθουμε να γίνουν πούδρα. Τα ανακατεύουμε με τα ασπράδια, την κρέμα γάλακτος και το κορν φλάουρ. Δεν χρειάζεται μίξερ. Μετά προσθέτουμε και τη λιωμένη σοκολάτα.
-
2
Ψήνουμε το μείγμα μας σε ταψάκι 20 εκατοστών περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180 βαθμούς για 15-20 λεπτά. Καλύτερα να χρησιμοποιήσουμε δύο ταψάκια, παρά ένα, γιατί μετά θα χρειαστεί να κόψουμε τη βάση στα 2.
-
3
Για να φτιάξουμε τη σοκολάτα, βράζουμε το γάλα και το ρίχνουμε στη σοκολάτα, που έχουμε τεμαχίσει. Ανακατεύουμε να λιώσει καλά και προσθέτουμε και τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος.
-
4
Παίρνουμε ένα τσέρκι, κατά προτίμηση με διάμετρο μεγαλύτερη από τη βάση (περίπου 22-24 εκ.) και βάζουμε τη μία βάση. Ρίχνουμε τη μισή σοκολάτα και αφήνουμε λίγο στο ψυγείο να κρυώσει (δεν θέλουμε να βυθιστεί η δεύτερη βάση). Βάζουμε την δεύτερη βάση και ρίχνουμε και την υπόλοιπη σοκολάτα. Αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά. Ξεφορμάρουμε και διακοσμούμε με φιστίκι Αιγίνης που έχουμε χοντροτρίψει στο μπλέντερ.
Σχόλια (6)