Τούρτα σοκολάτα με φράουλες
Αφράτη τούρτα σοκολάτας ψυγείου με με γαρνιτούρα τρούφας και φράουλας.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θέλετε μπορείτε να πασπαλίσετε και με άχνη ζάχαρη.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη.
-
2
Φτιάχνουμε τα ασπράδια μαρέγκα και τα ρίχνουμε στο μείγμα σιγά σιγά. Ρίχνουμε το αλεύρι, τις δύο κουταλιές κακάο και μία κουταλιά μπέικιν και ανακατεύουμε.
-
3
Ψήνουμε μία ώρα στους 200οC Κελσίου.
-
4
Αφού το βγάλουμε από το φούρνο, το κόβουμε στη μέση να γίνουν δύο φύλλα.
-
5
Βράζουμε για πέντε λεπτά το σιρόπι.
-
6
Κατόπιν λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
-
7
Χτυπάμε τους κρόκους με το ερμόλ φτιάχνουμε τα ασπράδια μαρέγκα και τα προσθέτουμε στο μείγμα.
-
8
Ρίχνουμε την κουβερτούρα το κονιάκ και βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο για μισή ώρα να δέσει.
-
9
Παίρνουμε το ένα φύλλο το βρέχουμε με το σιρόπι και απλώνουμε τη μισή κρέμα. Κατόπιν βάζουμε το δέυτερο φύλλο το σιροπιάζουμε με το υπόλοιπο σιρόπι και βάζουμε την υπόλοιπη κρέμα. Ρίχνουμε επάνω τις κομμένες φράουλες και την τρούφα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια