κύρια φωτογραφία συνταγής Τούρτα σοκολάτα με κάστανο
Ermioni
Ermioni @cook_8452754
Hannover-Germany,

Ένα γλυκό που είδα στην εκπομπή του Σταρ και δεν πρόλαβα ούτε να το φωτογραφίσω...

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. Για το παντεσπάνι
  2. 60 γρ. ζάχαρη
  3. 60 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  4. 20 γρ. βούτυρο και 10 γρ. για το ταψί
  5. 1 πρέζα αλάτι
  6. Για την κρέμα
  7. 250 γρ. κρέμα κάστανου γλυκιά
  8. 6 γρ. φύλλα ζελατίνης
  9. Για το γλάσο
  10. 200 γρ. σοκολάτα γάλακτος κουβερτούρα
  11. 20 γρ. βούτυρο
  12. Για το στόλισμα
  13. Μερικά Μαρον γλασέ

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Στρώνουμε ένα ορθογώνιο ταψί με αντικολλητικό χαρτί.

  2. 2

    Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους  σε ένα βαθύ σκεύος, χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει το μίγμα. Κατόπιν ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε, προσθέτουμε και το βούτυρο λιωμένο.

  3. 3

    Ρίχνουμε τη πρέζα αλάτι στα ασπράδια και τα χτυπάμε σε σφιχτή μαρέγκα. Ενώνουμε τα δυο μίγματα μαλακά. Στρώνουμε το μίγμα στη λαμαρίνα και το ψήνουμε για 10 λεπτά.

  4. 4

    Όταν βγάλουμε το παντεσπάνι από το φούρνο το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και αφαιρούμε το χαρτί. Αφήνουμε το παντεσπάνι να κρυώσει για λίγο και το κόβουμε σε 4 ίσα κομμάτια.

  5. 5

    Ζεσταίνουμε τη κρέμα κάστανου και διαλύουμε μέσα τα φύλλα ζελατίνης ενώ πρώτα τα έχουμε μαλακώσει σε κρύο νερό.

  6. 6

    Ενώνουμε το τυρί κρέμα με τη κρέμα κάστανου. Χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος με την άχνη σε σαντιγύ. Ενώνουμε τα 2 μίγματα.

  7. 7

    Σε μια φόρμα του κεικ μακρόστενη στρώνουμε πλαστική μεμβράνη και βάζουμε ένα κομμάτι από το παντεσπάνι. Στρώνουμε μια δόση κρέμας και συνεχίζουμε έτσι μέχρι να τελειώσουν τα υλικά τελειώνοντας με ένα στρώμα παντεσπάνι. Βάζουμε στο ψυγείο για 5 -6 ώρες να σφίξει.

  8. 8

    Ζεσταίνουμε τη κρέμα γάλακτος και βάζουμε μέσα τη σοκολάτα τριμμένη. Προσθέτουμε και το βούτυρο. Με αυτό το γλάσο αφού κρυώσει λίγο καλύπτουμε τη τούρτα. Ξαναβάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρεςς.

  9. 9

    Στολίζουμε με μαρόν γλασέ.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (2)

pimento
pimento @cook_8464469
την είδα κι εγώ Ermioni και την έφτιαξα στις γιορτές.Θέλει όμως και extra μαρόν γλασέ μέσα στην κρέμα γιατί μόνο με την κρέμα κάστανο είναι λίγο άγευστο.Κατά τ\' άλλα είναι πολύ καλό!!!

Από

Ermioni
Ermioni @cook_8452754
στις
Hannover-Germany,
http//www.restaurant-kreta.in-barsinghausen.de/http//www.restaurant-akropolis.in-barsinghausen.de
Δες περισσότερα