marriapal
marriapal @marriapal
,Ελλάδα

Μία εύκολη και γρήγορη συνταγή τούρτας με στρώσεις από μπικότα και σοκολάτα με πολύ απαλή και δροσερή γεύση σοκολάτας.

Λίγα μυστικά ακόμα

Είναι μία συνταγή του Παρλιάρου σε συνδυασμό με την σαντιγύ που πρόσθεσα εγώ. Είναι μία πολύ νόστιμη και δροσερή τουρτα, πάρα πολύ εύκολη στη δημιουργία της. Μπορείτε να γαρνίρετε και με φράουλες πάνω από τη σαντιγύ.Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

120 Minutes
  1. 1000 γρ. γάλα φρέσκο
  2. 2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ παπαδοπούλου
  3. 160 γρ. κουβερτούρα (nestle dessert κατά προτίμηση)
  4. 100 γρ. ζάχαρη
  5. 70 γρ. κορν φλάουερ
  6. 400-500 γρ. κρέμα γάλακτος Νουνού (από 35% λιπαρά και πάνω)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα να ζεσταθεί.

  2. 2

    Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κορν φλάουερ και ρίχνουμε το 1/3 γάλα από την κατσαρόλα (όταν είναι ελαφρώς ζεσταμένο) για να αραιώσει το μείγμα.

  3. 3

    Μόλις βράσει το γάλα, ρίχνουμε το μείγμα ζάχαρης και κορν φλάουερ στην κατσαρόλα με το γάλα και μόλις δέσει ρίχνουμε την κουβερτούρα να λιώσει.

  4. 4

    Σ’ ένα τετράγωνο ταψί (ή τσέρκι γύρω στα 24εκ, εγώ χρησιμοποίησα πυρεξ 24Χ30)απλώνουμε μια στρώση από μπισκότα, αδειάζουμε λίγη κρέμα και την απλώνουμε, καλύπτουμε με μπισκότα και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία. Τελειώνουμε με μπισκότα.

  5. 5

    ΣαντιγύΑφού έχουμε βάλει τα σύνεργα μας στην κατάψυξη για 1 ώρα χτυπάμε για 3 με 5 λεπτά την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη άχνη εώς ότου δηλαδή την γυρίσεις ανάποδα και δεν πέφτει.

  6. 6

    Βάζουμε τη σαντιγύ πάνω από το γλυκό μας και διακοσμούμε.

  7. 7

    Αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει και σερβίρουμε σε τετράγωνα κομμάτια.

Αντιδράσεις

Σχόλια (25)

Stella Pavlidou
Stella Pavlidou @cook_22561562
Μήπως κάνατε λάθος την ποσότητα του γάλατος γιατί μου φαίνεται πολύ 1κ γάλα ... μήπως 1λιτρο ;

Από

marriapal
marriapal @marriapal
στις
,Ελλάδα
Είμαι μητέρα 2 παιδιών.Από τότε που ανακάλυψα αυτό το site πραγματικά κάθε μέρα που περνάει αγαπάω και πιο πολύ τη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική!
Δες περισσότερα