Τούρτα Σοκολάτα με σαντιγί και νιφάδες σοκολάτας
Σοκολατένια τούρτα γενεθλίων με λίγη σαντιγί για να "σπάει" η πολλή σοκολάτα!
Λίγα μυστικά ακόμα
Καλύτερα το παντεσπάνι να φτιαχτεί από την προηγούμενη μέρα για να έχει κρυώσει και να έχει κάτσει και λίγο. Καλή όρεξη!
Υλικά
-
Για το παντεσπάνι
-
2 φλ. φαρίνα
-
2 φλ. ζάχαρη
-
8 αυγά
-
5 κοφτές κ.σ. κακάο
-
βανίλια
-
Για την κρέμα
-
2 κουβερτούρες (κρατάω τα 25 γρ. για να τα τρίψω από πάνω)
-
3/4 φλ. φρέσκο βούτυρο
-
3/4 φλ. ζάχαρη άχνη
-
3 αυγά
-
βανίλια
-
Για το σιρόπι
-
1 φλ. ζάχαρη
-
2 φλ. νερό
-
Για τη σαντιγί
-
2 φακελάκια garni
-
συσκευασία γάλα όσο λέει η
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Για το παντεσπάνι, ξεχωρίζω τα ασπράδια και τα χτυπάω μαρέγγα. Σε άλλο μπωλ χτυπάω τους κρόκους, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το κακάο και το αλεύρι. Στο τέλος, προσθέτω με μια σπάτουλα τη μαρέγγα και ανακατεύω μαλακά. Βάζω το μείγμα σε ταψί Νο 30 και ψήνω για 30-40'. 'Οταν παγώσει το παντεσπάνι, το κόβω με ένα μακρύ μαχαίρι ή κλωστή οριζόντια στα 2.
-
2
Για την κρέμα, χωρίζω τα αυγά και χτυπάω σε μαρέγγα. Βάζω την σοκολάτα σε μπεν μαρί να λιώσει.
-
3
Χτυπάω το βούτυρο με την άχνη, και προσθέτω έναν-έναν του κρόκους.
-
4
Στη συνέχεια, ρίχνω τη βανίλια και κουταλιά-κουταλιά τη χλιαρή σοκολάτα.Τέλος προσθέτω με μια σπάτουλα τη μαρέγγα και ανακατεύω ελαφρά. Τοποθετώ για λίγο στο ψυγείο να σταθεί.
-
5
Φτιάχνω το σιρόπι και σοροπιάζω αρχικά τη βάση. Βάζω ενδιάμεσα όλη την κρέμα σοκολάτα και από πάνω τοποθετώ το δεύτερο παντεσπάνι και το σοροπιάζω. Βάζω πάλι πίσω στο ψυγείο.
-
6
Φτιάχνω τη σαντιγί σύμφωνα με τις οδηγίες και τρίβω τη σοκολάτα που έχω κρατήσει.
-
7
Τοποθετώ τη σαντιγί να καλύψει όλη την τούρτα και πασπαλίζω με τις σοκολατονιφάδες!
Σχόλια (4)