Ναυσικά
Ναυσικά @nafsika

Σοκολατένια τούρτα γενεθλίων με λίγη σαντιγί για να "σπάει" η πολλή σοκολάτα!

Λίγα μυστικά ακόμα

Καλύτερα το παντεσπάνι να φτιαχτεί από την προηγούμενη μέρα για να έχει κρυώσει και να έχει κάτσει και λίγο. Καλή όρεξη!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

40 Minutes
  1. Για το παντεσπάνι
  2. 2 φλ. φαρίνα
  3. 2 φλ. ζάχαρη
  4. 5 κοφτές κ.σ. κακάο
  5. βανίλια
  6. Για την κρέμα
  7. 2 κουβερτούρες (κρατάω τα 25 γρ. για να τα τρίψω από πάνω)
  8. 3/4 φλ. φρέσκο βούτυρο
  9. βανίλια
  10. Για το σιρόπι
  11. 1 φλ. ζάχαρη
  12. 2 φλ. νερό
  13. Για τη σαντιγί
  14. 2 φακελάκια garni
  15. συσκευασία γάλα όσο λέει η

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Για το παντεσπάνι, ξεχωρίζω τα ασπράδια και τα χτυπάω μαρέγγα. Σε άλλο μπωλ χτυπάω τους κρόκους, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το κακάο και το αλεύρι. Στο τέλος, προσθέτω με μια σπάτουλα τη μαρέγγα και ανακατεύω μαλακά. Βάζω το μείγμα σε ταψί Νο 30 και ψήνω για 30-40'. 'Οταν παγώσει το παντεσπάνι, το κόβω με ένα μακρύ μαχαίρι ή κλωστή οριζόντια στα 2.

  2. 2

    Για την κρέμα, χωρίζω τα αυγά και χτυπάω σε μαρέγγα. Βάζω την σοκολάτα σε μπεν μαρί να λιώσει.

  3. 3

    Χτυπάω το βούτυρο με την άχνη, και προσθέτω έναν-έναν του κρόκους.

  4. 4

    Στη συνέχεια, ρίχνω τη βανίλια και κουταλιά-κουταλιά τη χλιαρή σοκολάτα.Τέλος προσθέτω με μια σπάτουλα τη μαρέγγα και ανακατεύω ελαφρά. Τοποθετώ για λίγο στο ψυγείο να σταθεί.

  5. 5

    Φτιάχνω το σιρόπι και σοροπιάζω αρχικά τη βάση. Βάζω ενδιάμεσα όλη την κρέμα σοκολάτα και από πάνω τοποθετώ το δεύτερο παντεσπάνι και το σοροπιάζω. Βάζω πάλι πίσω στο ψυγείο.

  6. 6

    Φτιάχνω τη σαντιγί σύμφωνα με τις οδηγίες και τρίβω τη σοκολάτα που έχω κρατήσει.

  7. 7

    Τοποθετώ τη σαντιγί να καλύψει όλη την τούρτα και πασπαλίζω με τις σοκολατονιφάδες!

Αντιδράσεις

Από

Ναυσικά
στις
Ξεκίνησα από τις Συνταγές της Παρέας το 2006 και έχω υπάρξει για πολλά χρόνια μέλος της διαχειριστικής ομάδας της Cookpad. Έμαθα να μαγειρεύω πρώτα για μένα και μετά για όσους αγαπώ, να ταξιδεύω στο χώρο και τον χρόνο μέσα από γεύσεις και κάθε μέρα να προσπαθώ να φέρω ένα αξιόλογο πιάτο στο τραπέζι μου. Η μαγειρική είναι χαρά και δημιουργία (εντάξει, όχι πάντα, δεν είναι όλες οι ώρες ίδιες!) και φέρνει τους ανθρώπους κοντά. Οπότε δεν μπορεί παρά να έχει μια πολύ σημαντική θέση στην δική μου ζωή και καθημερινότητα!
Δες περισσότερα