Τούρτα σοκολάτα-φράουλα: Tom & Jerry

Elenitaaa
Elenitaaa @cook_8493416
,

Η τουρτίτσα που έφτιαξα για τα γενέθλια του Φοίβου μου, χτες.. Ένα mix & match 4 διαφορετικών συνταγών, με γεύση σοκολάτα και άρωμα φράουλας

Λίγα μυστικά ακόμα

Εγώ τη ζαχαρόπαστα την παίρνω έτοιμη αλλά εσείς μπορείτε να την φτιάξετε. Οδηγίες για κάλυψη τούρτας με ζαχαρόπαστα θα βρείτε εδώ.Η κρέμα δεν κάνει να μείνει εκτός ψυγείου οπότε αν την έχετε έτοιμη πριν έρθει η ώρα να τη χρησιμοποιήσετε, κρατήστε την σε κλειστό μπωλ στο ψυγείο.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

7 Minutes
  1. Για το σιρόπι
  2. 200 γρ ζάχαρη
  3. 350 γρ νερό
  4. 1 κουταλιά κονιάκ
  5. Για τη γέμιση
  6. 250 γρ morfat (την κονσέρβα)
  7. 3 κ.σ. νουτέλα
  8. 10-15 φράουλες καθαρισμένες και κομμένες σε φέτες
  9. Για την γκαναζ
  10. 2 κ.σ. μέλι
  11. κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε αυτή τη συνταγή, το ρόλο της βουτυρόκρεμάς θα τον παίξει η γκανάζ. Κι επειδή, για να μπορέσουμε να "στοκάρουμε" τις ατέλειες, την θέλουμε σφιχτή και κρύα, ξεκινάμε από αυτή.

  2. 2

    Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος (full fat) με την κουβερτούρα και τα ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα. Προσθέτουμε τέλος το μέλι και ανακατεύουμε λίγο ακόμα.

  3. 3

    Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει πρώτα σε θερμοκρασία δωματίου και ύστερα σε κλειστό μπωλ στο ψυγείο. Τσεκάρουμε την υφή της με ένα κουτάλι και την βγάζουμε από το ψυγείο όταν είναι όσο πηχτή είναι μια νουτέλα και λιγάκι ακόμα.

  4. 4

    Φτιάχνουμε μία δόση από το περίφημο παντεσπάνι της Τράγας (σοκολατένια έκδοση- μμμμμμμμμ....) σε στρογγυλή φόρμα και το χωρίζουμε προσεχτικά σε 2 πάτους.

  5. 5

    Φτιάχνουμε το σιρόπι, βάζοντας σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη, το νερό, το κονιάκ και τις 5 φράουλες ολόκληρες (αφού πρώτα τις πλύνουμε και αφαιρέσουμε το κοτσάνι).

  6. 6

    Αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά περίπου (απο το σημείο που αρχίζει να βράζει).

  7. 7

    Ετοιμάζουμε την κρέμα, χτυπώντας στο μίξερ τη morfat (την οποία έχουμε κρατήσει στο ψυγείο για τουλάχιστο 2 ώρες) με την άχνη. Προσθέτουμε τη νουτέλα και χτυπάμε για λίγο ακόμα.

  8. 8

    Για τη συναρμολόγηση, βρέχουμε το ένα παντεσπάνι με το σιρόπι φράουλας (θα πρέπει να έχει γίνει κόκκινο και να μοσχομυρίζει φράουλα), δίνοντας έμφαση στις άκρες (ειδικά να μας ξεροψήθηκε το παντεσπάνι).

  9. 9

    Αλείβουμε μαλακά όλη την κρέμα πάνω στο παντεσπάνι και καλύπτουμε όλη την κρέμα από πάνω με μια στρώση φρέσκιες φράουλες που έχουμε κόψει σε φέτες.

  10. 10

    Παίρνουμε τον δεύτερο πάτο παντεσπάνι και τον αλείβουμε με μια στρώση γκανάζ από τη μία μόνο πλευρά. Το τοποθετούμε προσεχτικά πάνω από την κρέμα και τις φράουλες έτσι ώστε η γκανάζ να ενωθεί με τις φράουλες, και από πάνω να βλέπετε τη στεγνή πλευρά από το παντεσπάνι.

  11. 11

    Βρέχουμε με το σιροπάκι μας από πάνω τον δεύτερο πάτο παντεσπάνι και καλύπτουμε όλη την τούρτα με μια γεναία (και νόστιμη) στρώση γκανάζ.

  12. 12

    Κρατάμε την τούρτα σε κλειστό σκεύος στο ψυγείο μέχρι λίγο πριν το σερβίρισμα.

  13. 13

    Λίγο πριν το σερβίρισμα (δεν θα ξαναμπεί η τούρτα μας στο ψυγείο), χρωματίζουμε τη ζαχαρόπαστά μας με κίτρινο χρώμα και την ανοίγουμε σε φύλλο. Καλύπτουμε την τούρτα και είμαστε έτοιμοι!

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

Elenitaaa
Elenitaaa @cook_8493416
στις
,