Τούρτα σοκολάτα-μόκα

FILIPPIA
FILIPPIA @cook_8461486

Μια νόστιμη τουρτίτσα με φυτικές κρέμες.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η ποσοτητα άχνης στη μους μόκας είναι σχετική στο πόσο θα θέλαμε να σπάσει η πικρα του νες-καφέ, μπορείτε να προσθέσετε λίγο παραπάνω έαν θέλετε για πιο γλυκό αποτέλεσμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

50 Minutes
16 άτομα
  1. Για το παντεσπάνι
  2. 1 δόση κεικ σοκολάτα νηστίσιμο
  3. 1/2 φλ.σιρόπι της αρεσκείας μας (αραιωμένο λικερ/κονιάκ/γλυκό κουταλιού)
  4. Για τη μους σοκολάτα
  5. 500 ml φυτική κρέμα kre torre
  6. Για τη μους μόκα
  7. 1 φυτική σαντιγή ermol
  8. 1/2 φλ.νερό ζεστό
  9. 1 κ.σ. νες καφε
  10. 3 κ.σ. γεμάτες ζάχαρη άχνη
  11. Διακόσμηση
  12. κερασάκια
  13. 1/2 κ.γ. χρυσή ζάχαρη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Εφτιαξα το κεικ σε στρογγυλό ταψακι. Αφήνω να κρυώσει καλά και χωρίζω σε τρία μέρη για παντεσπάνι. Αραιώνω λίγο σιρόπι από γλυκό του κουταλιού κεράσι για το σιρόπιασμα.

  2. 2

    Φτιάχνω τη μους σοκολάτααπο 500 ml φυτική κρέμα κρατάω τα 100 και τα βάζω σε ένα κατσαρολάκι να ζεσταθούν, μόλις ζεσταθεί η κρέμα αποσύρω απο τη φωτιά και ριχνω τα 150 γρ κουβερτούρα, ανακατέβω μέχρι να διαλυθει η σοκολάτα και αφήνω στην άκρη να κρυώσει

  3. 3

    Χτυπάω τα υπόλοιπα 400 φυτική κρέμα σε δυνατή ταχύτητα και σταματάω λίγο πριν γίνει σαντιγή, ρίχνω απο το κατσαρολάκι τη γκανας. Χτυπάω μέχρι να πήξει σε μέτρια ταχύτητα.

  4. 4

    Σιροπιάζω καλά το πρώτο παντεσπάνι και στρώνω τη μισή ποσοτητα από τη μους σοκολάτα. Επαναλαμβάνω και με το δεύτερο παντεσπάνι και βάζω την υπόλοιπη μους σοκολάτα από πάνω καλύπτω και το τρίτο παντεσπάνι σιροπιάζω και τοποθετώ στο ψυγείο να δέσει και ετοιμάζω τη μους μόκα

  5. 5

    Αδειάζω την φυτική κρέμα στον καδο του μίξερ,γεμίζω μέχρι τη μέση το άδειο κουτάκι της ermol με ζεστό νερό και διαλύω μέσα το νες καφέ, αφήνω στη άκρη να κρυώσει (για πιο γρήγορα αν θέλουμε το βάζουμε στη ψυξη)

  6. 6

    Στο μεταξύ χτυπάω την φυτική σαντιγη με την άχνη να αφρατέψουν, όταν έχουν τη μορφή σαντιγής ρίχνω αργά αργά το νες καφέ στη σαντιγή ενώ τη χτυπάω σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν και να έχω μία σφιχτή κρέμα.Τοποθετώ στο ψυγείο να δέσει η υφή της.

  7. 7

    Σε μπεν μαρί λίωνω την κουβερτούρα για τη διακόσμησμη και με τη μέθοδο που προτείνει η frosoula_s, κάνω πάνω σε λαδόκολλά ότι θέλω να γράψω ή διακοσμήσω περιμετρικά. Σε μια άλλη λαδοκολλά με λεπτή μύτη από κορνέ κάνω διάφορα σχέδια για τη διακόσμηση της τούρτας που θα τα αφήσω να κρυώσουν πολύ καλά (ή βάζω στο ψυγείο για πιο γρηγορα), να μην είναι πολύ λεπτά διοτι μολίς προσπαθήσω να τα βγάλω από τη λαδόκολλα θα σπάσουν (σβήνω το μάτι που εκανα το μπεν μαρί αλλά δεν αφαιρώ το κατσαρολάκι απο πάνω θέλω να διατηρηθεί ζεστό μέχρι να ολοκληρωσω τη τούρτα).

  8. 8

    Από το ψυγείο βγάζω τη μους μόκα και την ημιτελή τούρτα, στρώνω από πάνω και στο πλάι τη μους μόκα κρατώντας λίγη για τα σχέδια της διακόσμησης, βάζω αφού έχει κρυώσει (να μην τσουλάει), αλλα όχι πολύ (να μην σπάει) την διακοσμητική κορδέλα που εχω ετοιμάσει με την κουβερτούρα (στο προηγούμενο βήμα) γύρω-γύρω στην τούρτα και αφαιρώ προσεκτικά τη λαδόκολλα ωστε να μείνει το σχεδιο κολλημένο επάνω στη μους μόκα,

  9. 9

    Συνεχίζω τη διακόσμηση με μικρές λεπτομέρειες περιμετρικά στη τούρτα και κανοντας ροζέτες με τη μους μόκα, τοποθετωντας τα κερασάκια και τα σχεδιάκια από κουβερτούρα που είχα τοποθετήσει στο ψυγείο να κρυώσουν, στο κέντρικό σημείο της τούρτας που εχω βάλει την καρδούλα τη γέμισα προσεκτικά με τη χρυσή ζάχαρη

  10. 10

    Και τέλος, από το την κουβερτούρα που έχω στο μπεν μαρι παίρνω με κορνε ή με ένα κουταλάκι και κάνω ακανόνιστες γραμμές γύρω γύρω στη τούρτα και πάνω από τα κερασάκια.

Αντιδράσεις

Σχόλια

FILIPPIA
FILIPPIA @cook_8461486
Η συγκεκριμένη τούρτα φτιαχτηκε με σκοπό να ανταποκρίνεται στη νηστεία αλλά με ενημέρωσαν οι συντονιστές ότι οι φυτικές κρέμες περιέχουν ίχνη γάλακτος αρα δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί νηστίσιμη, ως προς τούτο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο κεικ ή παντεσπάνι θέλετε για τις βάσεις, και στη μους μόκα να διαλύσετε το καφέ σε 1 φλ.ζεστό γάλα όπως και αν επιθυμείτε να αντικαταστήσετε τις φυτικές κρέμες με ζωικές αρκεί να είναι με πλήρες λιπαρά 35%

Από

FILIPPIA
FILIPPIA @cook_8461486
στις