Τούρτα σοκολάτας με κρέμα πορτοκάλι
Τρομερή, δροσιστική τούρτα για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας!
Υλικά
-
Για το παντεσπάνι
-
2 αυγά
-
40 γρ. αλεύρι
-
12 γρ. σκόνη κακάο
-
30 γρ. ζάχαρη
-
Για τη μους σοκολάτας
-
1 αυγό
-
250 γρ. μασκαρπόνε ή τυρί κρέμα
-
30 γρ. ζάχαρη
-
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
-
15 γρ. κρέμα γάλακτος
-
Για τη μους πορτοκάλι
-
100 γρ. κρέμα γάλακτος
-
300 γρ. μασκαρπόνε ή τυρί κρέμα
-
χυμός από 2 πορτοκάλια
-
1 ζελατίνα
-
50 γρ. ζάχαρη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Για το παντεσπάνι, σε ένα ταψί τοποθετούμε μια λαδόκολλα αντικολλητική και πάνω της βάζουμε ένα τσέρκι με διάμετρο 22 εκ.
-
2
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για 7'-8' και προσθέτουμε το αλεύρι και το κακάο, αφού τα έχουμε κοσκινίσει.
-
3
Τοποθετούμε το μίγμα στο τσέρκι και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου, για 20'. Αφήνουμε να κρυώσει.
-
4
Για τη μους σοκολάτας, χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος πολύ καλά για 7'.
-
5
Προσθέτουμε το αυγό και τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν καλά.
-
6
Προσθέτουμε το μασκαρπόνε και χτυπάμε για 10' σε δυνατή ταχύτητα.
-
7
Λιώνουμε σε μπεν-μαρί τη σοκολάτα και περιμένουμε να κρυώσει για 3'. Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα στην κρέμα. Παγώνουμε στο ψυγείο για 10'
-
8
Για τη μους πορτοκάλι, χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος πολύ καλά για 7'. Προσθέτουμε το αυγό και τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν καλά. Προσθέτουμε το μασκαρπόνε και χτυπάμε για 10' σε δυνατή ταχύτητα.
-
9
Λιώνουμε τη ζελατίνα σε κατσαρολάκι, αφού την έχουμε μουλιάσει σε κρύο νερό, και προσθέτουμε το χυμό πορτοκάλι.Α νακατεύουμε και αποσύρουμε απ'τη φωτιά, αφήνοντας το για 6' να κρυώσει.
-
10
Τοποθετούμε τη μίγμα στην κρέμα που φτιάξαμε και ανακατεύουμε στο μίξερ για 2'-3' σε δυνατή ταχύτητα.
-
11
Σε μια πιατέλα τοποθετούμε το τσέρκι με το παντεσπάνι και προσθέτουμε μέσα σε αυτό την μους
-
12
Σοκολάτας και μετά την μους πορτοκάλι. Αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει για 4 ώρες ή καλύτερα ένα βράδυ. Ξεφορμάρουμε και είμαστε έτοιμοι.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (3)