Τούρτα σοκολάτας πανεύκολη
Μια τούρτα έξτρα σοκολατένια, με μπισκότα και κρέμα σοκολάτας.
Υλικά
-
2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
-
1 φλ. κρύο στιγμιαίο καφέ
-
350 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
-
500 γρ. κουβερτούρα
-
500 γρ. βούτυρο ανάλατο
-
1 σφινάκι κονιάκ ή λικέρ
-
Μπισκότα για την διακόσμηση
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα. Προσθέτουμε και το βούτυρο ανακατεύοντας καλά μέχρι να λιώσει και αφήνουμε να κρυώσει.
-
2
Αν θέλουμε κόβουμε χοντρά κομμάτια μπισκότου και ανακατεύουμε στην κρύα κουβερτούρα, ρίχνουμε και ένα σφινάκι κονιάκ για άρωμα.
-
3
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος καλά να αφρατέψει και την προσθέτουμε στο μείγμα κουβερτούρας ενώνοντας τα υλικά ανακατεύοντας με σπάτουλα.
-
4
Βουτάμε τα μπισκότα στον κρύο καφέ και βάζουμε μια στρώση σε πιατέλα, απάνω ρίχνουμε μια λεπτή στρώση κρέμας και συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.
-
5
Καλύπτουμε τα πλαϊνά της τούρτας με ολόκληρα μπισκότα.
-
6
Διακοσμουμε την τούρτα μας με ξύσμα σοκολάτας ή τρούφα ή να λιώσουμε κουβερτούρα και καλύψουμε όλη την επιφάνειά της.
-
7
Αφήνουμε στο ψυγείο 2-3 ώρες να παγώσει καλά και σερβίρουμε.
Σχόλια (6)