Τούρτα σοκολάτας σαν σαρλότ
Μία παραλλαγή της γνωστής σαρλότ που αναγκάστηκα να βρω επειδή δεν είχα το κατάλληλο σκεύος. Απλά υπέροχη!!
Υλικά
-
250 γρ. σαβαγιάρ
-
350 γρ. κουβερτούρα
-
300 γρ. κρέμα γάλακτος
-
400 γρ. σαντιγύ
-
Για το σιρόπι
-
200 γρ. ζάχαρη
-
200 γρ. νερό
-
60 γρ. ρούμι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ζεσταίνω σε κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος και λίγο πριν βράσει την ρίχνω στην τεμαχισμένη κουβερτούρα. Ανακατεύω καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν και προσθέτω τη σαντιγύ. Ανακατεύω πάλι μεχρι να γίνει μια ωραία μους.
-
2
Βράζω τα υλικά για το σιρόπι για 5 λεπτά. Αποσύρω από τη φωτιά και βουτάω για λίγο ένα- ένα τα σαβαγιάρ. Σ’ ένα ταψάκι βάζω μια στρώση σαβαγιάρ και τη μισή σοκολάτα και αφήνω στο ψυγείο να σταθεροποιηθούν για 15 λεπτά.
-
3
Μετά προσθέτω τα υπόλοιπα σαβαγιάρ (που βουτηξα στο σιρόπι) και την υπόλοιπη κρέμα σοκολάτας.
-
4
Αν θέλω πασπαλίζω με τρμμένο φυστίκη αιγίνης ή τρούφα και την βάζω στο ψυγείο να παγώσει.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια