Τούρτα Σοκολατίνα

Bαθμολογία: 4.931
       
 
87 ψήφοι
Sitronella, 31.12.05

Περιγραφή

Αν πραγματικά αγαπάτε τη σοκολάτα, αυτή είναι μια τούρτα που θα σας ικανοποιήσει απόλυτα. Δεν έχω ξαναφάει κάτι τόσο σοκολατένιο και τόσο νόστιμο.

Τούρτα Σοκολατίνα

Τι χρειαζόμαστε:

Για το παντεσπάνι:

  • 1 1/2 κ.γ. κονιάκ ή ρούμι
  • 3/4 κ.γ. στιγμιαίος καφές
  • 2/3 φλ. φαρίνα
  • 3 κ.σ. κακάο σκόνη
  • 1/2 κ.γ. σόδα
  • 3 μεγάλα αβγά χωρισμένα
  • 3/4 φλ. ζάχαρη
  • 1/4 κ.γ. κρεμόριο ή 1 κ.γ. χυμό λεμονιού
  • 1/4 κ.γ. αλάτι


Για την κρέμα και την επικάλυψη:

  • 4 φλ. κρέμα γάλακτος (όχι με λίγα λιπαρά) περίπου 950 γρ.
  • 1/4 φλ. φρέσκο βούτυρο
  • 1/4 φλ. ζάχαρη
  • 600 γρ. κουβερτούρα (όσο γίνεται καλύτερη)
  • 1/3 φλ. κονιάκ ή ρούμι
  • 2 κ.γ. άρωμα βανίλιας


Για το σιρόπι:

  • 1/2 φλ. νερό
  • 4 κ.σ. ζάχαρη
  • 4 κ.σ. κονιάκ ή ρούμι
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Διάφορες τούρτες
Κόστος:
(8 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(8 ψήφοι)
Προετοιμασία: 55' (4 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 42' (4 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

Κρέμα:

  1. Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα
  2. Ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά την κρέμα γάλακτος, το βούτυρο και τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αρχίζει να βράζει η κρέμα.
  3. Προσθέτουμε τα 550 γρ. από τα 600 της κουβερτούρας και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει τελείως και να ομογενοποιηθεί. Η φωτιά μας πρέπει να είναι χαμηλή.
  4. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το κονιάκ και τη βανίλια και ανακατεύουμε.
  5. Ξεχωρίζουμε ένα φλυτζάνι από την κρέμα και το κρατάμε στην άκρη. Βάζουμε την υπόλοιπη κρέμα σε ένα μπολ, την αφήνουμε να κρυώσει, την σκεπάζουμε και τη βάζουμε στο ψυγείο.
  6. Στο μεταξύ, βάζουμε τηνκρέμα που κρατήσαμε ξανά στο κατσαρολάκι και προσθέτουμε τα υπόλοιπα 50 γρ. κουβερτούρας. ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και την βάζουμε σε άλλο δοχείο. Αυτή η κρέμα θα χρησιμεύσει ως επικάλυψη.
  7. Βάζουμε και αυτή την κρέμα στο ψυγείο και τις αφήνουμε για 6 ώρες έως μία μέρα.


Παντεσπάνι:

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°
  2. Βουτυρώνουμε ένα ταψί 25Χ25 ή δύο στρογγυλά ταψάκια με διάμετρο περίπου 25 εκ. και τα στρώνουμε με λαδόκολα. Βουτυρώνουμε και τη λαδόκολα.
  3. Λιώνουμε τον στιγμιαίο καφέ στο κονιάκ και το αφήνουμε στην άκρη
  4. Κοσκινίζουμε τη φαρίνα με το κακάο και τη σόδα και τα αφήνουμε και αυτά στην άκρη
  5. Χτυπάμε τα ασπράδια με το κρεμόριο (ή το χυμό λεμονιού) και το αλάτι σε μαρέγκα και σταδιακά προσθέτουμε το 1/4 του φλ. από τη ζάχαρη. Χτυπάμε μέχρι να σφίξει η μαρέγκα, αλλά προσοχή μη το παρακάνουμε. Αφήνουμε την μαρέγκα στην άκρη
  6. Χτυπάμε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη για 3' περίπου μέχρι να ασπρίσουν και προσθέτουμε το κονιάκ με τον καφέ
  7. Ανακατεύοντας απαλά, προσθέτουμε στους κρόκους το 1/3 της μαρέγκας, κατόπιν τη μισή φαρίνα, το άλλο 1/3 της μαρέγκας, την υπόλοιπη φαρίνα και τέλος την υπόλοιπη μαρέγκα. Πρέπει να έχουμε ένα κάπως ομοιογενές μείγμα.
  8. Στρώνουμε το μείγμα στα ταψάκια (το μείγμα είναι κάπως σφιχτό) και τα βάζουμε στο φούρνο. Εάν έχουμε ένα ταψί, το αφήνουμε για 18' περίπου, ενώ αν έχουμε δύο για 12'.
  9. Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα ακουμπάμε τα ταψιά σε σχάρα για να κρυώσουν.


Σιρόπι:

  1. Ζεσταίνουμε τη ζάχαρη με το νερό, προσθέτουμε το κονιάκ και το αφήνουμε να βράσει για λίγο.


Τούρτα:
(Αφού έχει κρυώσει καλά η κρέμα)

  1. Βγάζουμε από το ψυγείο την πολλή κρέμα και την χτυπάμε για να γίνει σφιχτή σαν σαντιγύ
  2. Αν έχουμε φτιάξει ένα παντεσπάνι, το κόβουμε με προσοχή δύο οριζόντια, ώστε να γίνουν 2. Βρέχουμε τα παντεσπάνια (από την πορώδη μεριά τους) με το σιρόπι.
  3. Βάζουμε το ένα παντεσπάνι με τη βρεγμένη πλευρά προς τα πάνω.
  4. Βάζουμε τα 3/4 περίπου της κρέμας πάνω στο παντεσπάνι, την απλώνουμε και βάζουμε από πάνω το άλλο παντεσπάνι, με τη βρεγμένη πλευρά προς τα κάτω.
  5. Παίρνουμε τη σκούρα κρέμα και τη ζεσταίνουμε λίγο, να μπορεί να απλωθεί. Την απλώνουμε πάνω στο παντεσπάνι μας.
  6. Το υπόλοιπο 1/4 της κρέμας το χρησιμοποιούμε για να καλύψουμε τα πλαϊνά.
  7. Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο και την αφήνουμε για τουλάχιστον 5 ώρες.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τη συνταγή τη βρηκα στο hungry.gr και την είχε προσθέσει (με θαυμάσιο τρόπο) η κυρία Τίνα Σταύρου.

Το σιρόπι είναι σχετικά λίγο, αν σας αρέσει σιροπιασμένο το παντεσπάνι, φτιάξτε διπλή δόση.

Η ποσότητα της κρέμας είναι μεγάλη. Αν θέλετε φτάνει άνετα να φτιάξετε άλλον έναν πάτο παντεσπάνι και να κάνετε δύο στρώσεις κρέμας. Αν σας περισσέψει κρέμα, γίνεται ωραιότατα τρουφάκια (αφού κρυώσει καλά, τα πλάθετε με το χέρι και τα κυλάτε σε τρούφα ή κακάο για παράδειγμα).

Πολλές φορές φτιάχνω το παντεσπάνι της Τράγας για ευκολία. Γίνεται εξίσου νόστιμη!

Σχετικές συνταγές

Τούρτα Ganache Τούρτα Ganache
5
       
       
(1)
Τούρτα Τρούφα Τούρτα Τρούφα
3.6
       
       
(5)
Σοκολατίνα με γλάσο Σοκολατίνα με γλάσο
4.8
       
       
(5)
Τούρτα σοκολάτας Τούρτα σοκολάτας
4
       
       
(4)
Νέα Σοκολατίνα Νέα Σοκολατίνα
5
       
       
(19)
Τούρτα τριπλής σοκολάτας Τούρτα τριπλής σοκολάτας
4.6585
       
       
(41)
Σεράνο Vera Italiana Σεράνο Vera Italiana
4.5556
       
       
(9)
Τούρτα σοκολατίνα 2 Τούρτα σοκολατίνα 2
4.75
       
       
(4)
Εύκολη τούρτα σοκολάτας Εύκολη τούρτα σοκολάτας
5
       
       
(1)
Τούρτα ΣΠΑΡΤΑΚ Τούρτα ΣΠΑΡΤΑΚ
4.5
       
       
(8)

    222 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Soreality, 15-2-07  
    Ευχαριστώ τη Sitronella για τον κόπο που έκανε και μετάτρεψε την συνταγή σε μια πιο "λιτή" και καθαρογραμμένη μορφή σε σχέση με την αρχική δημοσίευση της στο hungry. Εξαιρετική τούρτα!!!
    #
    Σχόλιο από Mariannaki2771989, 19-5-08  
    Ίσως λίγο χαζή ερώτηση,αλλά ως νέα και άπειρη μαγείρισα..Πως κόβουμε το παντεσπάνι στη μέση?!
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 19-5-08  
    Εάν δεν το έχεις ξανακάνει, είναι πολύ πιο εύκολο να ψήσεις δύο (ή περισσότερα) παντεσπάνια, παρά να το κόψεις. Χωρίζεις δηλαδή τη ζύμη σε δυο ταψιά και τα ψήνεις έτσι. Εάν θέλεις να κάνεις ένα και να το κόψεις, ο καλύτερος τρόπος είναι ο εξής: ψήνεις το παντεσπάνι σου, το αφήνεις να κρυώσει καλά και το βάζεις για λίγο στην κατάψυξη. Μετά το βγάζεις και ή με ένα κοφτερό και μακρύ μαχαίρι το κόβεις ή παίρνεις οδοντικό νήμα (χωρίς γεύση), το τυλίγεις γύρω από το παντεσπάνι στο ύψος που θέλεις να το κόψεις και σφίγγεις, ώστε το νήμα να κόψει το παντεσπάνι (ελπίζω να έγινα κατανοητή). Πάντως το ευκολότερο και γρηγορότερο είναι να κάνεις δύο παντεσπάνια.
    #
    Σχόλιο από Mariannaki2771989, 19-5-08  
    Thank you!Πραγματι πιο εύκολο να κάνεις δυο αλλά..να μαθαίνουμε κι εμείς οι καινούργιες..!
    #
    Σχόλιο από annouk, 4-6-08  
    παρα πολυ ωραια τουρτα.η γευση της ηταν σαν αγοραστη αν κ για πρωτη φορα μου πηρε ωρα.το μονο "προβλημα"... ηταν η εμφανιση της.απο γευση σκιζει,απο εμφανιση ηταν λιγο...πειρεργη!!υπαρχει καποιο εργαλειο για να στρωνω την κουβερτουρα πανω απο το παντεσπανι κ γενικα για την εμφανιση της τουρτας??
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 7-6-08  
    Τι πρόβλημα είχες με την εμφάνιση; Την έχω κάνει πολλές φορές και ποτέ δεν είχα κανένα πρόβλημα τέτοιο. Στη συγκεκριμένη τούρτα εάν ζεστάνεις την γκανάς αρκετά, γίνεται ρευστή και απλώνεται χωρίς δυσκολίες. Για μια ωραία εμφάνιση, μπορείς να κάνεις και το εξής: παίρνεις μια κουμπωτή φόρμα, συναρμολογείς εκεί την τούρτα σου, την αφήνεις να κρυώσει και τη βγάζεις. Μετά ζεσταίνεις τη γκανάς που έχεις κρατήσει για από πάνω, βάζεις την τούρτα σου πάνω σε σχάρα και την περιχύνεις. Έτσι η γκανάς θα τρέξει και θα καλύψει ομοιόμορφα την τούρτα. Ή ακόμα, τη συναρμολογείς στην κουμπωτή φόρμα, ρίχνεις και τη γκανάς και την αφήνεις να παγώσει. Μετά κάνεις με έξτρα κουβερτούρα λωρίδες σοκολάτας, βγάζεις την τούρτα από τη φόρμα και τις τυλίγεις γύρω της (πιο μπελαλίδικο αυτό όμως). Άλλη ιδέα είναι να κρατήσεις λίγη από τη γέμιση και με ένα κορνέ να κάνεις κατακόρφες λωρίδες γύρω γύρω στην τούρτα.
    #
    Σχόλιο από annouk, 20-6-08  
    τι ακριβως ειανι η γκανας?δετο εχω ξανακουσει.εγω βασικα κρατησα παο τη γεμιση κ προσπαθησα να φτιαξω ντεκορ αλλα οπως καταλαβαινεις το θεαμα δενητνα κ οτι καλυτερο.παλευα με μαχαιρι να ισιωσω τη γεμιση στα πλαινα κ πανω στη τουρτα γιανα φαινεται ωραια.
    #
    Σχόλιο από Elepe, 1-9-08  
    Γειά σας, είχα κάνει πριν δύο χρόνια αυτή την τούρτα (από το hungry.gr) και πέταξα την συνταγή. Τώρα είπα να ξαναδοκιμάσω και θυμήθηκα πιό ήταν το πρόβλημα. Πολύ γευστική, ίσως θέλει διπλή δόση σιροπιού, αλλά το πρόβλημα είναι η κρέμα, την οποία όταν έβαλα στο μίξερ έγινε τόσο σκληρή που δεν μπορούσε να την γυρίσει και βέβαια για να την απλώσω ταλαιπωρήθηκα αρκετά και στο σερβίρισμα διαλυόταν. Αντίθετα την κρέμα που κράτησα για από πάνω, την ζέστανα στο φούρνο μικροκυμάτων και απλώθηκε μιά χαρά. Τί κάνω λάθος? Γιατί τα παιδιά μου θέλουν να τους την ξαναφτιάξω. Ευχαριστώ
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 1-9-08  
    Elepe εγώ την έχω φτιάξει πολλές φορές και δεν έχω συναντήσει ποτέ αυτό το πρόβλημα. Είσαι σίγουρη ότι είχες ακολουθήσει πιστά τις οδηγίες και τις ποσότητες;
    #
    Σχόλιο από Elepe, 2-9-08  
    Ίσως φταίει το ότι την κρέμα την άφησα στο ψυγείο ένα 24ωρο (το έως μια μέρα το θεώρησα 24 ώρες), γιατί, όταν ήταν στην κατσαρόλα, η κρέμα ήταν πολύ καλή.
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 2-9-08  
    Προφανώς το έως μια μέρα εννοεί έως 24 ώρες, οπότε δεν θα έπρεπε να σου δημιουργήσει πρόβλημα. Εγώ μέχρι στιγμής όσες φορές την έκανα, την είχα το πολύ 12 ώρες στο ψυγείο (για να τη φτιάξω γρήγορα χαχχα). Προσπάθησέ τη ξανά θα έλεγα, είναι τέλεια τούρτα.
    #
    Σχόλιο από Dodaki, 28-11-08  
    Παιδιά είναι η καλύτερη τούρτα του κόσμου. Να σας πω κάτι που άλλαξα: αντί για κονιάκ έβαλα κουμανταρία. Είναι κυπριακό λικέρ ή κρασί δεν είμαι σίγουρη, αλλά έχει ιδιαίτερο άρωμα, και έκανε και την τούρτα πολύ ξεχωριστή!!!
    #
    Σχόλιο από tdaf, 12-1-09  
    Ρε κορίτσια μία ερώτηση. Όταν λέτε χτύπημα των κρόκων για το παντεσπάνι, εννοείτε φαντάζομαι με το μίξερ. Στο βήμα 7 που λέει απαλό ανακάτεμα, εννοείτε χαμηλή ταχύτητα στο μίξερ ή με το χέρι μόνο; Συγνώμμη αν είναι χαζή η ερώτηση, αλλά είμαι αρχάριος.
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 12-1-09  
    Οταν λεμε χτυπαμε τους κροκους....ναι στο μιξερ και σε δυνατη ταχυτητα!!...τωρα παλι οταν λεμε απαλα...εννοουμε με το χερι και κυκλικα για να μη φυγει ο αερας απο τα αυγα!!!...ελπιζω να βοηθησα!
    #
    Σχόλιο από trap, 15-1-09  
    Φαινεται υπεροχη :-) μηπως θα μπορουσε καποιος να μου πει ομως αναλογιες σε υλικα για το παντεσπανι και κυριως σε ψησιμο(βαθμους και χρονο) για ταψι διαμετρου 32? ευχαριστω πολυ :-)
    #
    Σχόλιο από tdaf, 19-1-09  
    Κατ' αρχήν να ευχαριστήσω την Τράγα για τις διευκρινίσεις και να μπω στο κυρίως θέμα. Όντας αρχάριος, το οπτικό αποτέλεσμα είναι ελεεινό και τρισάθλιο. Το λιγότερο. Ευτυχώς σε γεύση είναι ακριβώς το αντίθετο. Οπότε θα εξαφανιστεί. Βέβαια βγήκε πολύ σοκολατένια για τα γούστα μου γι' αυτό και τα τέσσερα πηρουνάκια.
    #
    Σχόλιο από prasinomata, 16-2-09  
    Δεν μ΄αρέσει ο καφές αν δεν βάλω υπάρχει πρόβλημα;
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 16-2-09  
    Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Εάν θέλεις μάλιστα για πιο μεγάλη ευκολία, προτείνω να χρησιμοποιησεις το παντεσπάνι της Τράγας. Είναι πολύ εύκολο και σίγουρα πετυχημένο. Κι αυτό μια χαρά παντεσπάνι είναι, απλώς της Τράγας είναι πιο απλό και είναι και πεντανόστιμο.
    #
    Σχόλιο από eirinaki2, 25-2-09  
    ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ! ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗ ΔΟΣΗ ΤΟΥ ΣΙΡΟΠΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ELEPE ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΔΙΠΛΗ ΔΟΣΗ ΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΔΥΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙΑ ή ΑΝ ΤΟ ΕΝΑ ΤΟ ΧΩΡΙΣΕΙΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ.ΑΛΛΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ.ΜΕΤΑ ΑΠΟ 6 ΩΡΕΣ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΣΚΛΗΡΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΤΥΠΗΘΕΙ ΣΤΟ ΜΙΞΕΡ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΣΤΡΩΝΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ. ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΤΗ ΧΤΗΠΗΣΩ ΣΤΟ ΜΙΞΕΡ ΑΦΟΥ ΤΗΝ ΚΑΤΕΒΑΣΩ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΦΗΣΩ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ ΓΙΑ 1 ΩΡΑ ΜΟΝΟ???? ΤΙΣ ΔΟΣΕΙΣ ΤΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΤΙΣ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑ ΠΙΣΤΑ
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 25-2-09  
    Φαντάζομαι πως πρέπει να κρυώσει καλά πρώτα, ώστε η κρέμα γάλακτος που έχει μέσα η κρέμα να μπορέσει να χτυπηθεί σε σαντιγύ. Γιατί όταν κρυώσει και τη χτυπήσεις γίνεται αρκετά αφράτη. Ξαναλέω, εμένα δε μου έχει σφίξει ποτέ τόσο που να μη χτυπιέται. Δεν ξέρω τι θα γίνει εάν (εφόσον σας έχει σφίξει πολύ) τη ζεστάνετε πολύ ελαφριά.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Επόμενο > Τέλος >>

    121 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Soreality, 15-2-07  
    Ευχαριστώ τη Sitronella για τον κόπο που έκανε και μετάτρεψε την συνταγή σε μια πιο "λιτή" και καθαρογραμμένη μορφή σε σχέση με την αρχική δημοσίευση της στο hungry. Εξαιρετική τούρτα!!!
    #
    Σχόλιο από annouk, 4-6-08  
    παρα πολυ ωραια τουρτα.η γευση της ηταν σαν αγοραστη αν κ για πρωτη φορα μου πηρε ωρα.το μονο "προβλημα"... ηταν η εμφανιση της.απο γευση σκιζει,απο εμφανιση ηταν λιγο...πειρεργη!!υπαρχει καποιο εργαλειο για να στρωνω την κουβερτουρα πανω απο το παντεσπανι κ γενικα για την εμφανιση της τουρτας??
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 7-6-08  
    Τι πρόβλημα είχες με την εμφάνιση; Την έχω κάνει πολλές φορές και ποτέ δεν είχα κανένα πρόβλημα τέτοιο. Στη συγκεκριμένη τούρτα εάν ζεστάνεις την γκανάς αρκετά, γίνεται ρευστή και απλώνεται χωρίς δυσκολίες. Για μια ωραία εμφάνιση, μπορείς να κάνεις και το εξής: παίρνεις μια κουμπωτή φόρμα, συναρμολογείς εκεί την τούρτα σου, την αφήνεις να κρυώσει και τη βγάζεις. Μετά ζεσταίνεις τη γκανάς που έχεις κρατήσει για από πάνω, βάζεις την τούρτα σου πάνω σε σχάρα και την περιχύνεις. Έτσι η γκανάς θα τρέξει και θα καλύψει ομοιόμορφα την τούρτα. Ή ακόμα, τη συναρμολογείς στην κουμπωτή φόρμα, ρίχνεις και τη γκανάς και την αφήνεις να παγώσει. Μετά κάνεις με έξτρα κουβερτούρα λωρίδες σοκολάτας, βγάζεις την τούρτα από τη φόρμα και τις τυλίγεις γύρω της (πιο μπελαλίδικο αυτό όμως). Άλλη ιδέα είναι να κρατήσεις λίγη από τη γέμιση και με ένα κορνέ να κάνεις κατακόρφες λωρίδες γύρω γύρω στην τούρτα.
    #
    Σχόλιο από annouk, 20-6-08  
    τι ακριβως ειανι η γκανας?δετο εχω ξανακουσει.εγω βασικα κρατησα παο τη γεμιση κ προσπαθησα να φτιαξω ντεκορ αλλα οπως καταλαβαινεις το θεαμα δενητνα κ οτι καλυτερο.παλευα με μαχαιρι να ισιωσω τη γεμιση στα πλαινα κ πανω στη τουρτα γιανα φαινεται ωραια.
    #
    Σχόλιο από tdaf, 19-1-09  
    Κατ' αρχήν να ευχαριστήσω την Τράγα για τις διευκρινίσεις και να μπω στο κυρίως θέμα. Όντας αρχάριος, το οπτικό αποτέλεσμα είναι ελεεινό και τρισάθλιο. Το λιγότερο. Ευτυχώς σε γεύση είναι ακριβώς το αντίθετο. Οπότε θα εξαφανιστεί. Βέβαια βγήκε πολύ σοκολατένια για τα γούστα μου γι' αυτό και τα τέσσερα πηρουνάκια.
    #
    Σχόλιο από margyg, 10-3-09  
    Για εμένα,η ωραιότερη τούρτα στον κόσμο!!!!!!!!!!!την φτιάχνω πολύ συχνά.ευχαριστώ!!!
    #
    Σχόλιο από suzi, 26-2-10  
    το εφιαξα στα γιενεθλια τις κορις μου και εκανα τιν διπλι δοσι εγινε τελιο δεν εμινε τιποτα.οσω για τιν κρεμα μου εγινε μια χαρα μου εμινε λιγο κια εβαλα λιγα μπισκοτα τιν αλι μερα και ευιαξα τρουφες.σιγουρα θα το ξαναφιαξο.
    #
    Σχόλιο από margiot, 24-3-10  
    Τελικα την εκανα την τουρτα και εγινε πολυ ωραια.Δεν τη δοκιμασα ολοκληρωμενη αλλα βαθμολογω γιατι δοκιμασα και την κρεμα και το παντεσπανι και ειναι τελεια!!
    Εκανα το παντεσπανι της Τραγας γιατι ειναι η πρωτη μου αποπειρα για τουρτα και μου φανηκε πιο απλο.
    Η κρεμα εφτασε και περισσεψε κιολας λιγη.
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 24-3-10  
    Έκανες μιάμιση δόση εντέλει; Δοκίμασέ την και ολοκληρωμένη και θα δεις, είναι τέλεια. Αν βγάλεις και φωτογραφία, θα την περιμένουμε :)
    #
    Σχόλιο από margiot, 26-3-10  
    Ειναι πραγματι τελεια.Εκανα μια δοση κρεμας αλλα το ταψακι μου ηταν μικροτερο τελικα μαλλον γιατι και κρεμα περισσεψε και τα παντεσπανια της Τραγας βγηκαν αρκετα φουσκωτα οποτε τα εκοψα στη μεση.Ανεβασα φωτογραφια αν και η διακοσμηση δεν ειναι το ατου μου αλλα ειμαι πολυ περηφανη γιατι ολοι εγλυφαν τα δαχτυλα τους.Ευχαριστω πολυ πολυ για την συνταγη.
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 26-3-10  
    margiot χαίρομαι πάρα πολύ που την ευχαριστηθήκατε. Δυστυχώς η φωτογραφία σου δεν ανέβηκε. Μήπως ήταν μεγάλη σε μέγεθος; Δοκίμασε ξανά.
    #
    Σχόλιο από margiot, 26-3-10  
    Τι εννοεις μεγαλη?Δεν ειμαι και πολυ σχετικη με το θεμα και αλλη μια φορα που προσπαθησα σε αλλη συνταγη δεν τα καταφερα, τι μεγεθος πρεπει να ειναι?
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 26-3-10  
    Σου έστειλα πμ :)
    #
    Σχόλιο από EmmaL, 27-3-10  
    Εφταιξα την τούρτα προχθές και ήταν εξαιρετική!!! Χρειαστηκα μιαμιση δόση σιροπιού για δυο παντεσπάνια 20cm. Η κρέμα ήταν αρκετή για να κάνω μια στρώση αρκετα πλούσια. Πολύ καλή!!
    #
    Σχόλιο από feggaraki, 12-4-10  
    Μια άκρως σοκολατένια τούρτα.Μπράβο !!
    #
    Σχόλιο από vasoulaQ, 9-6-10  
    #
    Σχόλιο από geomagniko3, 23-7-10  
    Έκανα την τούρτα χθες στη γιορτή της κόρης μου, Μάγδας, και βγήκε υπέροχη, πεντανόστιμη, θεσπέσια. Για παντεσπάνι έκανα το παντεσπάνι της Τράγας. Η κρέμα σου είναι το κάτι άλλο. Πολύ ελαφριά. Τι άλλο να πω; Έχω χάσει τα λόγια μου. ΜΠΡΑΒΟ!!!!!!
    #
    Σχόλιο από κεανίτα, 14-8-10  
    Την έκανα αλλά δεν την έχουμε κόψει ακόμα! Αύριο θα βαθμολογήσω!
    #
    Σχόλιο από Vai, 15-8-10  
    Εκανα την "Τουρτα Σοκολατινα 2" και για επικαλυψη εβαλα την γεμιση-επικαλυψη της συνταγης αυτης.Θεωρω οτι ειναι πολυ λιπαρη βαζοντας φρεσκο βουτυρο και τοση κρεμα γαλακτος ολοπαχη.Επιπλεον εχει ενα θεμα στην υφη της στο στομα γιατι βρισκω μικρα κομματακια κουβερτουρας ή βουτυρου (δεν ειμαι σιγουρη!) τωρα που παγωσε.Φαινεται εξαλλου και στη φωτο της κεανιτας αν την μεγενθυνει κανεις.Νομιζω πως αν εβαζα ενα απλο γκαρνι με γευση σοκολατας θα ειχα ελαφρυτερο αποτελεσμα.
    #
    Σχόλιο από κεανίτα, 16-8-10  
    Μας άρεσε πάααααρα πολύ!!!! Τώρα τα κομματάκια δε μας πολυπειράζουν! Η γεύση να είναι καλή! Μπορεί να μη μου έλιωσε καλά η κουβερτούρα! Για το ότι είναι λιπαρή έχεις δίκιο, αλλά δεν είναι για κάθε μέρα! Μόνο για ειδικές περιστάσεις (π.χ. γενεθλια, καλεσμένους κλπ)...
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 Επόμενο > Τέλος >>

    91 Ερωτήσεις

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Mariannaki2771989, 19-5-08  
    Ίσως λίγο χαζή ερώτηση,αλλά ως νέα και άπειρη μαγείρισα..Πως κόβουμε το παντεσπάνι στη μέση?!
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 19-5-08  
    Εάν δεν το έχεις ξανακάνει, είναι πολύ πιο εύκολο να ψήσεις δύο (ή περισσότερα) παντεσπάνια, παρά να το κόψεις. Χωρίζεις δηλαδή τη ζύμη σε δυο ταψιά και τα ψήνεις έτσι. Εάν θέλεις να κάνεις ένα και να το κόψεις, ο καλύτερος τρόπος είναι ο εξής: ψήνεις το παντεσπάνι σου, το αφήνεις να κρυώσει καλά και το βάζεις για λίγο στην κατάψυξη. Μετά το βγάζεις και ή με ένα κοφτερό και μακρύ μαχαίρι το κόβεις ή παίρνεις οδοντικό νήμα (χωρίς γεύση), το τυλίγεις γύρω από το παντεσπάνι στο ύψος που θέλεις να το κόψεις και σφίγγεις, ώστε το νήμα να κόψει το παντεσπάνι (ελπίζω να έγινα κατανοητή). Πάντως το ευκολότερο και γρηγορότερο είναι να κάνεις δύο παντεσπάνια.
    #
    Σχόλιο από Mariannaki2771989, 19-5-08  
    Thank you!Πραγματι πιο εύκολο να κάνεις δυο αλλά..να μαθαίνουμε κι εμείς οι καινούργιες..!
    #
    Σχόλιο από Elepe, 1-9-08  
    Γειά σας, είχα κάνει πριν δύο χρόνια αυτή την τούρτα (από το hungry.gr) και πέταξα την συνταγή. Τώρα είπα να ξαναδοκιμάσω και θυμήθηκα πιό ήταν το πρόβλημα. Πολύ γευστική, ίσως θέλει διπλή δόση σιροπιού, αλλά το πρόβλημα είναι η κρέμα, την οποία όταν έβαλα στο μίξερ έγινε τόσο σκληρή που δεν μπορούσε να την γυρίσει και βέβαια για να την απλώσω ταλαιπωρήθηκα αρκετά και στο σερβίρισμα διαλυόταν. Αντίθετα την κρέμα που κράτησα για από πάνω, την ζέστανα στο φούρνο μικροκυμάτων και απλώθηκε μιά χαρά. Τί κάνω λάθος? Γιατί τα παιδιά μου θέλουν να τους την ξαναφτιάξω. Ευχαριστώ
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 1-9-08  
    Elepe εγώ την έχω φτιάξει πολλές φορές και δεν έχω συναντήσει ποτέ αυτό το πρόβλημα. Είσαι σίγουρη ότι είχες ακολουθήσει πιστά τις οδηγίες και τις ποσότητες;
    #
    Σχόλιο από Elepe, 2-9-08  
    Ίσως φταίει το ότι την κρέμα την άφησα στο ψυγείο ένα 24ωρο (το έως μια μέρα το θεώρησα 24 ώρες), γιατί, όταν ήταν στην κατσαρόλα, η κρέμα ήταν πολύ καλή.
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 2-9-08  
    Προφανώς το έως μια μέρα εννοεί έως 24 ώρες, οπότε δεν θα έπρεπε να σου δημιουργήσει πρόβλημα. Εγώ μέχρι στιγμής όσες φορές την έκανα, την είχα το πολύ 12 ώρες στο ψυγείο (για να τη φτιάξω γρήγορα χαχχα). Προσπάθησέ τη ξανά θα έλεγα, είναι τέλεια τούρτα.
    #
    Σχόλιο από tdaf, 12-1-09  
    Ρε κορίτσια μία ερώτηση. Όταν λέτε χτύπημα των κρόκων για το παντεσπάνι, εννοείτε φαντάζομαι με το μίξερ. Στο βήμα 7 που λέει απαλό ανακάτεμα, εννοείτε χαμηλή ταχύτητα στο μίξερ ή με το χέρι μόνο; Συγνώμμη αν είναι χαζή η ερώτηση, αλλά είμαι αρχάριος.
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 12-1-09  
    Οταν λεμε χτυπαμε τους κροκους....ναι στο μιξερ και σε δυνατη ταχυτητα!!...τωρα παλι οταν λεμε απαλα...εννοουμε με το χερι και κυκλικα για να μη φυγει ο αερας απο τα αυγα!!!...ελπιζω να βοηθησα!
    #
    Σχόλιο από trap, 15-1-09  
    Φαινεται υπεροχη :-) μηπως θα μπορουσε καποιος να μου πει ομως αναλογιες σε υλικα για το παντεσπανι και κυριως σε ψησιμο(βαθμους και χρονο) για ταψι διαμετρου 32? ευχαριστω πολυ :-)
    #
    Σχόλιο από prasinomata, 16-2-09  
    Δεν μ΄αρέσει ο καφές αν δεν βάλω υπάρχει πρόβλημα;
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 16-2-09  
    Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Εάν θέλεις μάλιστα για πιο μεγάλη ευκολία, προτείνω να χρησιμοποιησεις το παντεσπάνι της Τράγας. Είναι πολύ εύκολο και σίγουρα πετυχημένο. Κι αυτό μια χαρά παντεσπάνι είναι, απλώς της Τράγας είναι πιο απλό και είναι και πεντανόστιμο.
    #
    Σχόλιο από eirinaki2, 25-2-09  
    ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ! ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗ ΔΟΣΗ ΤΟΥ ΣΙΡΟΠΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ELEPE ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΔΙΠΛΗ ΔΟΣΗ ΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΔΥΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙΑ ή ΑΝ ΤΟ ΕΝΑ ΤΟ ΧΩΡΙΣΕΙΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ.ΑΛΛΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ.ΜΕΤΑ ΑΠΟ 6 ΩΡΕΣ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΣΚΛΗΡΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΤΥΠΗΘΕΙ ΣΤΟ ΜΙΞΕΡ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΣΤΡΩΝΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ. ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΤΗ ΧΤΗΠΗΣΩ ΣΤΟ ΜΙΞΕΡ ΑΦΟΥ ΤΗΝ ΚΑΤΕΒΑΣΩ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΦΗΣΩ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ ΓΙΑ 1 ΩΡΑ ΜΟΝΟ???? ΤΙΣ ΔΟΣΕΙΣ ΤΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΤΙΣ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑ ΠΙΣΤΑ
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 25-2-09  
    Φαντάζομαι πως πρέπει να κρυώσει καλά πρώτα, ώστε η κρέμα γάλακτος που έχει μέσα η κρέμα να μπορέσει να χτυπηθεί σε σαντιγύ. Γιατί όταν κρυώσει και τη χτυπήσεις γίνεται αρκετά αφράτη. Ξαναλέω, εμένα δε μου έχει σφίξει ποτέ τόσο που να μη χτυπιέται. Δεν ξέρω τι θα γίνει εάν (εφόσον σας έχει σφίξει πολύ) τη ζεστάνετε πολύ ελαφριά.
    #
    Σχόλιο από margiot, 23-3-10  
    Να ρωτησω κατι?Στη φωτογραφια φαινεται οτι εχει τρια παντεσπανια.Φτανει αυτη η δοση της κρεμας για τρια παντεσπανια ή πρεπει να κανω παραπανω?Αν ειναι ευκολο απαντηστε μου λιγο γρηγορα γιατι θελω να τη φτιαξω το απογευμα,ευχαριστω.
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 23-3-10  
    Εξαρτάται από το μέγεθος της φόρμας σου. Στη φωτογραφία που φαίνεται κομμένη η τούρτα, έχει γίνει σε 20άρα φόρμα και φτάνει άνετα η κρέμα για 3 πάτους (4 πάτους παντεσπάνι με την κρέμα στα 3 ανάμεσά τους).
    Εάν η φόρμα σου είναι μεγαλύτερη (πχ 25 εκ.) δε θα φτάσει.
    #
    Σχόλιο από margiot, 23-3-10  
    Σ'ευχαριστω πολυ για την αμεση απαντηση.25 εκ ειναι η φορμα πιστευεις οτι πρεπει να κανω 1,5 δοση για 3 παντεσπανια?
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 23-3-10  
    Θα κάνεις άλλη συνταγή για παντεσπάνι; Αυτή φτάνει για 2 πάτους σε 25άρα φόρμα. Η κρέμα είναι μπόλικη και φτάνει να βάλεις μια μεγάλη ποσότητα ανάμεσά τους και να σου μείνει και αρκετή για τα πλαινά (και ίσως να περισσέψει και λίγη).
    Η ποσότητα που θα φτιάξεις εξαρτάται και απο το τι διακόσμηση θα κάνεις, αλλά και από το πόσο παχιά θέλεις να γίνει η στρώση της κρέμας.
    Μπορείς να φτιάξεις μιάμιση δόση. Είμαι απόλυτα σίγουρη πως και να σου μείνει, χαμένη δε θα πάει, γιατί είναι εξαιρετικά νόστιμη!
    #
    Σχόλιο από Δεσποινακι, 8-3-11  
    Συγνώμη αλλά θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορώ να αντικαταστήσω το φρέσκο βούτυρο με απλό. Θέλω να τη δοκιμάσω αλλά δεν μπορώ να βρω εδώ που είμαι.Αν κάποιος το έχει κάνει ας μου πει. Ευχαριστώ!!!
    #
    Σχόλιο από Δεσποινακι, 12-3-11  
    Όταν λες φαρίνα εννοείς αυτή που φουσκώνει μόνη της? Οπότε αν βάλω κανονικό προσθέτω λίγο μπέικιν και λίγο αλάτι έτσι δεν είναι?
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 Επόμενο > Τέλος >>

    10 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από Dodaki, 28-11-08  
    Παιδιά είναι η καλύτερη τούρτα του κόσμου. Να σας πω κάτι που άλλαξα: αντί για κονιάκ έβαλα κουμανταρία. Είναι κυπριακό λικέρ ή κρασί δεν είμαι σίγουρη, αλλά έχει ιδιαίτερο άρωμα, και έκανε και την τούρτα πολύ ξεχωριστή!!!
    #
    Σχόλιο από κεανίτα, 12-1-11  
    Τέλεια και πάλι! Την έφτιαξα με το παντεσπάνι της Τράγας...
    #
    Σχόλιο από DIVA_med, 17-4-11  
    πολύ νόστιμη η κρέμα! το παντεσπάνι δεν μου πετυχε κ στο τέλος έμοιαζε με brownie και έτσι το χρησιμοποίησα για παγωτό και έφτιαξα ένα δικό μου παντεσπάνι βανίλιας δοκιμασμένο κ η τούρτα έγινε υπέροχη. έβαλα κ κομματάκια φράουλας μέσα. ανεβάζω και Φώτο!!!
    #
    Σχόλιο από nikolena, 26-4-11  
    απλά τέλειαααααααααααααααααα σε όλα της. Θυμίζει τις τούρτες που τρώγαμε παλιά με την πραγματική μεστή γεύση κρέμας-σαντυγί όχι όπως σήμερα όπου όλα είναι αέρας στο όνομα της "ελαφρότητας"
    #
    Σχόλιο από polinaki1983, 7-11-11  
    Μακάρι να είχα όχι 5 αλλά 105 πιρουνάκια να της βάλω!!!!! Είναι μια υπέροχη τούρτα, η οποία όποτε την φτιάξω όλοι την χαρακτηρίζουν σαν "Υπέροχη, θεϊκή, λιώνει στο στόμα!!!". Αυτό που κάνω εγώ, επειδή την χρησιμοποιώ για τούρτες 3d, αφού κυρίως με αυτές ασχολούμε, κόβω τα παντεσπάνια μου πιο χοντρά, και βάζω πιο λίγη κρέμα μέσα. Ετσι 1 δόση κρέμας μου φτάνει για 3 δόσεις παντεσπάνι!!! Το σοροπιάζω λίγο και το αποτέλεσμα, απλά θεϊκό!!!!! Επίσης αντί για βούτυρο χρησιμοποιώ μαργαρίνη. ερχετε ποι ανάλαφρη σαν γεύση, και πιο εύκολη στο άπλωμα πάνω στα παντεσπάνια μετά.
    #
    Σχόλιο από frosoula_s, 13-12-11  
    5 πιρουνάκια είναι λίγα..!!!
    Έκανα μερικές παραλαγές.. έκανα το παντεσπάνι της τράγας.. και έβαλα λίγο γάλα αντί για κρέμα γάλακτος. Το σιρόπι είναι λίγο.. δεν έφτασε να βραχεί καλά το παντεσπάνι... Σαν αποτέλεσμα ήταν λίγο σκληρή όταν πάγωσε.. προφανώς λόγω έλειψης της κρέμας γάλακτος... αλλά σαν γεύση ήταν... κάτι παραπάνω από super!! Νομίζω πως δεν θα αγοράσω σολολατίνα ποτέ ξανά!! Επίσης έγινε αρκετά σκληρή μετά από μία νύχτα στο ψυγείο.. νομίζω πως θα μπορούσα να τις κάνω και επικάλυψη ζαχαρόπαστας... αν όχι εγώ.. μία πιο έμπειρη σίγουρα θα μπορούσε!! Ευχαριστούμε για την υπέροχη συνταγή σου!!!
    #
    Σχόλιο από frosoula_s, 26-2-12  
    Λοιπόν, έκανα τελικά την τούρτα με κρέμα γάλακτος 10% λιπαρά. Η αλήθεια είναι ότι με παίδεψε αρκετά γιατί η κρέμα της γέμισης ενώ είχε σφίξει αρκετά στο ψυγείο μετά από 6 ώρες, όταν την χτύπησα μαλάκωσε αρκετά. Ήταν και το σχήμα της τούρτας μου περίεργο (προσπάθησα να κάνω το νούμερο 38) και με κούρασε πολύ. Χρειαζόταν οπωσδήποτε να στηθεί σε φόρμα, και εγώ δεν είχα. Από γεύση άπαιχτη, απλά ελαφρώς πιο ελαφριά και λιγότερο σφιχτή σαν τούρτα. Έγινε πιο αφράτη. Έκανα πατέντα με βουτυρόκρεμα για να μην "τρέχει" η κρέμα, και κάλυψα τα πλαινά με την κρέμα επικάληψης γιατί ήταν πιο σταθερή. Εξακολουθώ να πιστεύω πως αν χρησιμοποιήσουμε φόρμα θα είναι παιχνιδάκι.. Άλλωστε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κρέμα γάλακτος με 15% ή 20% λιπάρα. Εγώ έβαλα την πιο ελαφριά που βρήκα. Έβαλα ακριβώς τις ίδιες αναλογίες απλά αντικατέστησα την κρέμα σε ελαφριά. Ίσως χρειαζόταν λίγη περισσότερη σοκολάτα, ή λιγη λιγότερη κρέμα για να δέσει καλύτερα. Ότι μου περίσεψε, το έβαλα σε μπολάκια και έφτιαξα ατομικά γλυκάκια. Ανεβάζω και φωτογραφίες.
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 10-2-13  
    Αψογη σοκολατίνα που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από του ζαχαροπλαστείου ούτε σε γεύση ούτε σε εμφάνιση. Εγώ έφτιαξα το θαυματουργό παντεσπάνι του τραγιού, προσθέτοντας λίγο καφέ και γκραντ μαρνιέρ. Όπου εσύ έβαζες κονιάκ βασικά, εγώ έβαζα γκραντ μαρνιε. Επίσης έφτιαξα διπλή δόση σιροπιού (για 3 στρώσεις παντεσπάνι), αλλά ήθελε κι άλλο νομίζω για τα γούστα μου. Τέλος να πω ότι στην κρέμα την ζάχαρη την καραμέλωσα αρχικά και μετά έριξα την κρέμα γάλακτος, για να γίνει πιο καραμελένια η σοκολατίνα. Δεν μπορώ να πω ότι κατάλαβα όμως καμιά ιδιαίτερη διαφορά στη γεύση.
    #
    Σχόλιο από anna2914, 7-4-13  
    δε το συζητω, σκετη κολαση η κρέμα! παρολο που κατα λαθος πηρα φυτικη κρεμα κ εβαλλα μαργαρινη αντι για βουτυρο, εγινε ελαφρια αλλαπεντανοστιμη!οσο για το παντεσπανι εκανα κ εγω της τραγας για ευκολια. νμζ παντως οτι οντως θελει παραπανω σιροπι.μου περισσεψε κ λιγη κρεμα κ την εβαλλα σε κυπελακια με λιγο μπισκοτο σαν βαση.μιαμ! ευχαριστω πολυ για τη συνταγη!
    #
    Σχόλιο από anna2914, 26-5-14  
    εχω δωσει ηδη 5πηρουνακια για την τουρτα αλλα θα ξαναδωσω απο τους καλεσμενους μας. εφτιαξα την κρεμα κ γεμισα 60σφηνοποτηρα (λιγο παντεσπανι σαν βαση κ σαντυγι με αμυγδαλο φιλε απο πανω) για τη βαπτιση της ανηψιας μου.νομιζαν ολοι οτι τα πηραμε απο ζαχαροπλαστειο, που σημαινει ξετρελαθηκαν με την κρεμα.ευχαριστω κ παλι!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Σοκολατένια μυστικά
    Υπάρχει άλλο υλικό που να είναι τόσο θεσπέσιο; ...
    Μετατροπές ταψιών
    Θέλετε να φτιάξετε ένα κέικ που γράφει τις διασ...
    Τούρτες
    Οι τούρτες είναι αναπόσπαστο κομμάτι ενός εορτα...
    Νερό στη σοκολάτα: τι κάνουμε;
    Το “σοκολατένιο ατύχημα” και η λύση του Σαν...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    τούρτες
    Ένα βιβλίο 17 αγαπημένων συνταγών, του/της γλυκακια
    Τούρτες
    Ένα βιβλίο 37 αγαπημένων συνταγών, του/της kikibebe2
    chocalate
    Ένα βιβλίο 8 αγαπημένων συνταγών, του/της chocolateheaven
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 329 αγαπημένων συνταγών, του/της Loukia84
    Τούρτες
    Ένα βιβλίο 71 αγαπημένων συνταγών, του/της Κριτσίνι