Τούρτα ΣΠΑΡΤΑΚ

Μαγειρεύτηκε 6 φορές
Νιαμ νιαμ!
Νιαμ νιαμ! @cook_8494744

Πολύ ξεχωριστή bitter σοκολατένια γεύση!

Λίγα μυστικά ακόμα

Τη συνταγή τη βρήκα σ' ένα ρώσικο site. Φαίνεται δύσκολη, αλλά, αν έχετε εμπειρία στο άνοιγμα φύλλων, είναι πολύ απλή και από υλικά και από κατασκευή!! Δείτε το βίντεο πολύ προσεκτικά. Χωρίς αυτό δεν κάνετε τίποτα!!  Όση ώρα ανοίγετε τα φύλλα της τούρτας τα υπόλοιπα μπαλάκια ζύμης να τα κρατάτε σ'ενα μέτριο μπεν μαρί αλλιώς σκληραίνουν και δεν ανοίγουν με τίποτα!ΟΣΟ ΠΙΟ ΛΕΠΤΑ ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΑΠΑΛΗ Η ΤΟΥΡΤΑ. ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΝΑ 24ΩΡΟ ΠΡΙΝ ΣΕΡΒΙΡΙΣΤΕΙ. Να μείνει μια νύχτα ή τουλάχιστον τις πρώτες 4-5 ώρες εκτός ψυγείου. ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΣΟ ΣΤΕΚΕΤΑΙ!!Το βίντεο για την εκτέλεση της συνταγής μπορείτε να το δείτε εδώ.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

30 Minutes
8-10 άτομα
  1. Ζύμη
  2. 100 γρ .βούτυρο
  3. 4 κ.σ. κακάο άγλυκο
  4. 2 κ.σ. μέλι
  5. 1,5 κ.γ. σόδα μαγειρική σκόνη
  6. 3,5 ποτήρια αλεύρι (455 γρ.)
  7. 1 ποτήρι ζάχαρη (180 γρ.)
  8. 3 κ.σ. αλεύρι
  9. 3 κρόκους
  10. 500 ml γάλα
  11. 1 ποτήρι ζάχαρη (180 γρ.)
  12. 180 γρ. βούτυρο
  13. 1 βανίλια
  14. 4 κ.σ. ζάχαρη
  15. 6 κ.σ. ζεστό νερό
  16. 2 κ.σ. κακάο
  17. 30 γρ. βούτυρο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρολάκι.

  2. 2

    Aφού λιώσει, προσθέτουμε την ζάχαρη, το κακάο, το μέλι και τέλος τ' αυγά ανακατεύοντας.

  3. 3

    Τα ανακατεύουμε όλα να γίνουν ένα μίγμα και ξαναβάζουμε το κατσαρολάκι στο μάτι σε μέτρια θερμοκρασία. Aνακατεύουμε... και ανακατεύουμε... ώσπου να διαλυθεί η ζάχαρη. (Tο βλέπουμε με το μάτι και το δοκιμάζουμε να μη κάνει κρίτσι κρίτσι.)

  4. 4

    Μετά προσθέτουμε τη σόδα και ανακατεύουμε. Aυτό θα φουσκώσει και θα αφρίσει λίγο. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.

  5. 5

    Βγάζουμε το κατσαρόλι από το μάτι και προσθέτουμε μέρος από το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά.

  6. 6

    Μετά σε μια επιφάνεια ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι και αδειάζουμε εκεί τη ζύμη μας και ζυμώνουμε διπλώνοντας τη ζύμη, όπως δείχνει το βίντεο. Ο σκοπός είναι να ΜΗΝ πάρει όλο το αλεύρι, δηλαδή να σταματήσουμε εκεί που πιστέυουμε ότι μπορούμε να την δουλέψουμε χωρίς να είναι εντελώς κολλιτσίδα. Πάντως ζυμάρι πίτας δεν θα' ναι. Θα είναι κολλώδες αρκετά. Μην το φοβηθείτε γιατί θα ρίχνετε το αλεύρι και μετά στο άνοιγμα.

  7. 7

    Χωρίζουμε τη ζύμη σε 8 μέρη και ανοίγουμε με τον πλάστη το καθένα όπως δείχνει το βίντεο.

  8. 8

    Κόβουμε στο σχήμα μας και ψήνουμε τα πρώτα για 7-10 λεπτά και όσο πάει πιο λίγο. Εμένα το τελευταίο πήρε 2 λεπτά να ψηθεί..

  9. 9

    Χτυπάμε τους κρόκους με τη μισή ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.

  10. 10

    Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε.

  11. 11

    Σταδιακά ρίχνουμε μέσα το ζεστό γάλα ανακατεύοντας.

  12. 12

    Μετά την αδειάζουμε σε κατσαρόλα και τη βάζουμε στο μάτι ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει, όπως κάνουμε στην κρέμα ζαχαροπλαστικής. Την σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να κρυώσει.

  13. 13

    Χτυπάμε το βούτυρο (το οποίο είναι καλό να το έχουμε αφήσει εκτός ψυγείο αρκετές ώρες πιο πριν) με την υπόλοιπη ζάχαρη. Το χτυπάμε μέχρι να γίνει κρέμα και να αφρατέψει και μετά προσθέτουμε κουταλιά-κουταλιά την κρέμα που έχουμε φτιάξει πριν στην κατσαρόλα.

  14. 14

    Στρώνουμε την κρέμα στα παντεσπάνια. (Μην περιμένετε να έχει καμιά τρελή ποσότητα. Θα είναι σαν να αλείφετε βούτυρο στο ψωμί. Με μέτρο.)

  15. 15

    Βράζουμε όλα τα υλικά ανακατεύοντας για 2-3' από τη στιγμή του βρασίματος μέχρι να πήξει.

  16. 16

    Το ρίχνουμε πάνω στην τούρτα όσο είναι ζεστό!

Αντιδράσεις

Από

Νιαμ νιαμ!
Νιαμ νιαμ! @cook_8494744
στις