Τούρτα τιραμισού
Δεν υπάρχει πιο ωραία συνταγή για τιραμισού! Δοκιμάστε και θα με θυμηθείτε!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Εγώ το τοποθετώ στην κατάψυξη γιατί μου αρέσει πολύ και σαν παγωτό! Η κρέμα θέλει πολύ καλό χτύπημα για να πήξει το γλυκό και να μην γίνει νερουλό! Μην αφήνετε τα μπισκότα πολύ μέσα στο μείγμα από γάλα και κονιάκ γιατί θα μαλακώσουν πολύ και θα σπάσουν. ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!
Υλικά
-
500 γρ. κρέμα γάλακτος
-
200 γρ. τυρι philadelphia
-
2 αβγά
-
1 1/2 κούπα ζάχαρη άχνη
-
3 βανίλιες
-
1 πακέτο πτι-μπερ
-
κονιάκ
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε στο μίξερ στη δυνατή ταχύτητα την κρέμα γάλακτος να πήξει πολύ (περίπου 10').
-
2
Προσθέτουμε το τυρί, ένα ένα τα αβγά, την άχνη και τέλος τις βανίλιες.
-
3
Συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 4'.
-
4
Σε ένα βαθύ πιάτο ανακατέυουμε το γάλα με το κονιάκ και βουτάμε ένα ένα τα μπισκοτα (τη μισή συσκευασία για την πρώτη στρώση) για 5 δευτερόλεπτα και τα στρώνουμε σε πυρέξ.
-
5
Ρίχνουμε από πάνω την μισή κρέμα και κάνουμε και τη δεύτερη στρώση από μπισκότα αφού τα βουτήξουμε πάλι στο γάλα με το κονιάκ.
-
6
Τέλος ρίχνουμε από πάνω και την υπόλοιπη κρέμα.
-
7
Τρίβουμε από πάνω νες καφέ και τοποθετούμε στο ψυγείο.
Σχόλια (5)