Τιμοθέη
Τιμοθέη @cook_8450488
,Ελλάδα

Μια πολύ όμορφη, γρήγορη, οικονομική και νοστιμότατη τούρτα για κάθε.... περίσταση!

Λίγα μυστικά ακόμα

Προσωπικά για να νοτίσω τα μπισκότα βάζω 1 κουτί γάλα και ρίχνω κονιάκ τόσο όσο να "φαίνεται". Επίσης, στην σαντιγύ ρίχνω και λίγες κουταλιές ζάχαρη άχνη για να γλυκάνει περισσότερο και προσθέτω λίγο κονιάκ. Αν την θέλω "γρήγορα", την βάζω στην κατάψυξη για περίπου 1 ώρα ώσπου να πήξει το μείγμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 350 γρ. σαβουαγιάρ μπισκότα
  2. 1 βιτάμ
  3. 1 κουτί σαντιγύ

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βουτηρώνουμε την φόρμα.

  2. 2

    Σε ένα μπώλ, βάζουμε γάλα με κονιάκ και  βουτάμε τα μπισκότα όσο χρειάζεται για να νοτίσουν. Στρώνουμε την φόρμα τόσο καλά ώστε να μην υπάρχουν κενά μεταξύ τους.

  3. 3

    Σε μπέν μαρί λιώνουμε τις σοκολάτες και το βούτηρο προσθέτοντας 3 κ.σ. νερό.

  4. 4

    Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια χωριστά, και τους κρόκους με την ζάχαρη χωριστά.

  5. 5

    Κατόπιν τα ενώνουμε και ρίχνουμε σιγά σιγά την λιωμένη σοκολάτα στο μείγμα.

  6. 6

    Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το μείγμα στην στρωμένη από μπισκότα φόρμα. Ξαναβάζουμε πάνω στο μείγμα νοτισμένα μπισκότα αλλά αυτήν την φορά δεν μας ενδιαφέρουν τα κενά μεταξύ τους.

  7. 7

    Την βάζουμε στο ψυγείο για λίγες ώρες ώσπου να πήξει η σοκολάτα.

  8. 8

    Για την σαντιγύ, την χτυπάμε στο μίξερ μαζί με το ζαχαρούχο γάλα και στρώνουμε την τούρτα αφού την έχουμε ξεφορμάρει. Κατόπιν την γαρνίρουμε με αμύγδαλα, κερασάκια κ ό,τι άλλο επιθυμούμε.

Αντιδράσεις

Σχόλια (20)

anna1973
anna1973 @cook_8453043
καλη φαινεται αλλα τα ωμα αυγα ειναι ενα προβλημα

Από

Τιμοθέη
Τιμοθέη @cook_8450488
στις
,Ελλάδα
Είμαι παιδί του καλοκαιριού και της θάλασσας, γεννηθείς το έτος 1973. Μου αρέσει πολύ η μαγειρική και η ζαχαροπλαστική και γι' αυτό η καθημερινή μου μέριμνα είναι το πως θα κάνω τους άλλους να ευχαριστηθούν μέσα από τις..... δημιουργίες μου!!!
Δες περισσότερα