Τούρτα τριπλής σοκολάτας

Bαθμολογία: 4.6667
       
 
39 ψήφοι
kalofagou, 21.02.09

Περιγραφή

Για τους λάτρεις της σοκολάτας! Ίσως η ωραιότερη τούρτα σοκολάτας της Α. Μπαρμπαρίγου.
Τούρτα τριπλής σοκολάτας

Τι χρειαζόμαστε:

Παντεσπάνι
  • 4 αυγά
  • 100gr ζάχαρη (3/4 φλιτζανιού)
  • 75gr αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (3/4 φλιτζανιού)
  • 25 gr κακάο πικρό (3 κόφτες κουταλιές της σούπας)
Σιρόπι
  • 75ml γάλα φρέσκο
  • 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
Μους πικρής σοκολάτας
  • 110gr σοκολάτα κουβερτούρα
  • 50ml κρέμα γάλακτος
Μους λευκής σοκολάτας
  • 225gr λευκή σοκολάτα
  • 50ml κρέμα γάλακτος
  • 500gr κρέμα γάλακτος χτυπημένη ελαφρά (όχι σαντιγί)
Γλάσο σοκολάτας
  • 350 gr. σοκολάτα γάλακτος
  • 100ml ή ½ φλ. Κρεμα γάλακτος
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Διάφορες τούρτες
Διατροφή: Χορτοφαγική
Σερβίρει: 8 άτομα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Παντεσπάνι: χτυπάω τα αυγά με τη ζάχαρη να κρεμόσουν και να αφρατέψουν για 8΄ λεπτά. Κοσκινίζω το αλεύρι και το κακάο και το "διπλώνω" απαλά με το μείγμα των αυγών. Βουτυρώνω και αλευρώνω μια φόρμα 23 εκ. και ψήνω στους 180 για 20-25΄ λεπτά περίπου. Το αφήνω να κρυώσει.
  2. Σιρόπι: ζεσταίνω τα υλικά (δεν βράζω) ώστε να αναμιχθούν και αφήνω να κρυώσει.
  3. Μους σοκολάτας πικρής & λευκής: σε κατσαρολίτσα, σε πολύ χαμηλή φωτιά, λιώνουμε την πικρή σοκολάτα με την κρέμα. Το ίδιο κάνουμε και με τη λευκή.
  4. Την χτυπημένη κρέμα γάλακτος τη χωρίζουμε σε 1/3 και 2/3 και ανακατεύουμε με την πικρή και τη λευκή σοκολάτα αντίστοιχα. Αφήνουμε τις μους για 15' στο ψυγείο.
  5. Στήσιμο τούρτας: κόβω το παντεσπάνι σε 2 φέτες, με μεμβράνη ντύνω τη φόρμα και βάζω το 1° παντεσπάνι να το σιροπιάσω. Ρίχνω τη μισή λευκή σοκολάτα και τη σκούρα σοκολάτα και από πάνω την υπόλοιπη λευκή μους. Καλύπτω με το 2° παντεσπάνι και σιροπιάζω. Κλείνω τη μεμβράνη και αφήνω για 1 νύχτα στο ψυγείο. Την επόμενη, ετοιμάζουμε το γλάσο. Σε πολύ χαμηλή φωτιά, λιώνουμε τη σοκολάτα γάλακτος με την κρέμα γάλακτος.
  6. Βγάζω τη μεμβράνη και βάζω την τούρτα σε δίσκο για να γλασάρω. Αφήνουμε να κρυώσουν.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι της Α. Μπαρμπαρίγου, όπως πολύ καλά λέει: ΘΕΪΚΗ...

Προτιμώ να λιώνω τη σοκολάτα σε μπαίν μαρί, είναι πιο σίγουρο.

Πριν το σερβίρισμα αφήστε τη τούρτα 15' σε θερμοκρασία δωματίου.

Σχετικές συνταγές

Σοκολατίνα 2 Σοκολατίνα 2
5
       
       
(4)
Σοκολατίνα με γλάσο Σοκολατίνα με γλάσο
4.8
       
       
(5)
Σοκολατίνα Σοκολατίνα
4.9
       
       
(10)
Τούρτα σοκολάτα 3 Τούρτα σοκολάτα 3
4.8333
       
       
(6)
Τούρτα Σεράνο Τούρτα Σεράνο
4.8
       
       
(5)
Τούρτα Σοκολατίνα Τούρτα Σοκολατίνα
4.9277
       
       
(83)
Τούρτα Σοκολάτα Τούρτα Σοκολάτα
4.6
       
       
(5)
Τούρτα σοκολατίνα 2 Τούρτα σοκολατίνα 2
4.75
       
       
(4)
Σοκολατίνα της Βασούλας Σοκολατίνα της Βασούλας
4.625
       
       
(8)

    67 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Clea, 15-3-09  
    Ίσως η καλύτερη τούρτα που έχω φτιάξει ever! Μιλάμε για όργιο σοκολάτας. Εγώ έκοψα σε τρία πολύ λεπτά κομμάτια το παντεσπάνι και αναμεσα σε κάθε σοκολάτα έβαλα ένα παντεσπάνι. Και σε μία στρώση συμπλήρωσα και ψιλοκομμένες φράουλες. Όργιο. Την τσακίσαμε πριν κοπεί καν!!!!!!! "Θεική" είναι understatement!!!
    #
    Σχόλιο από JenRider, 23-7-09  
    an tin afisoume dio meres sto psigeio tha yparksei provlima???
    #
    Σχόλιο από glykoula, 23-7-09  
    Να ρωτησω κατι απο τα 500gr κρεμα γαλακτος χτυπημενη σε ελαφρα, λες 1/3 στην πικρη κ τα 2/3 στην λευκη, ποσο ειναι το 1/3 σε gr.;
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 23-7-09  
    Την κρέμα γάλακτος την έχεις ήδη χτυπήσει ελαφρά, οπότε φαντάζομαι πως χωρίζεις με το μάτι το 1/3 και τα 2/3, δεν είναι ανάγκη να το ζυγίσεις. Πάντως το 1/3 του 500 είναι γύρω στα 165ml.
    #
    Σχόλιο από kalofagou, 28-7-09  
    Άργησα να απαντήσω αλλά...Glykoula, να σου πω την αλήθεια με το μάτι το υπολόγισα τα 1/3 και 2/3 της χτυπημένης κρέμας γάλακτος. JenRider, για το αν μείνει η τούρτα 2 μέρες στο ψυγείο, δεν παθαίνει τίποτα απλά σκέπασέ τη με μεμβράνη γιατί ξεραίνεται το γλάσσο.
    #
    Σχόλιο από mitsaki, 30-7-09  
    Επειδή δεν έχω το χρόνο να την αφήσω στο ψυγείο μια νύχτα μπορώ να την κάνω το πρωί για να την σερβίρω το ιδιο βράδυ ή να επιλέξω άλλη συνταγή;
    #
    Σχόλιο από kalofagou, 31-7-09  
    Δε βρίσκω το λόγο να μην γίνει καλή, αν τη σερβίρεις το βράδυ, mitsaki. Αρκεί κατά τη γνώμη μου να "ξεκουραστεί" κανά 2-3ωρο. Καλή επιτυχία σε ο,τι και αν κάνεις!
    #
    Σχόλιο από mitsaki, 31-7-09  
    Λοιπόν ,μπήκε τώρα στις 5 στο ψυγείο αλλά η ενδιάμεση στρώση με τις μους μου φαίνεται πολύ αραιή.Ίσως γι αυτό χρειάζεται όλη τη νύχτα ψυγείο;Θα προλάβει να πήξει μέχρι το βράδυ;η δε θα μπορεί να κοπεί;
    #
    Σχόλιο από kalofagou, 31-7-09  
    H σοκολάτα "σφίγγει" σχετικά γρήγορα. Αν υπολογίσεις να μαζευτείτε κατά τις 20.00, μέχρι να τα πείτε, να τσιμπήσετε κτλ, πριν τις 22.00 δε νομίζω να τη κόψεις, σωστά; θα είναι ήδη 5 ώρες στο ψυγείο. Τώρα τι να σου πω;;; Εύχομαι το καλύτερο και περιμένω εντυπώσεις...
    #
    Σχόλιο από mitsaki, 1-8-09  
    Λοιπόν η λύση βρέθηκε την έβαλα στην κατάψυξη και 20 λεπτά πριν τη σερβίρω την άφησα έξω και ήρθε στα "κανονικά" της.Ήταν φανταστική!Έκανα τη διπλή δόση σε ταψί με 35 εκ.διάμετρο
    #
    Σχόλιο από kalofagou, 1-8-09  
    Χαίρομαι που σας άρεσε. Να μου στείλεις το κομμάτι μου... Χα χα χα!
    #
    Σχόλιο από gremlin, 15-9-09  
    Πολυ ωραία η τούρτα, νομίζω απλά οτι ήθελε λίγο παραπάνω σιροπάκι, μου βγήκε λιγάκι στεγνή αλλά από γεύση κόλαση!
    #
    Σχόλιο από Sousi, 5-11-09  
    Σαν γεύση είναι τέλεια αλλά παρόλο που η τούρτα έμεινε για λίγη ώρα στο ψυγείο το γλάσο έγινε σκληρό!
    #
    Σχόλιο από pesepitanasefaw, 8-2-10  
    Τούρτα με πολλές δυνατότητες. ΠΟλύ καλή ισορροπία των γεύσεων αλλά με παίδεψε πάρα πολύ το οτι μου έκοβε συνεχώς το σιρόπι και οτι δεν χτύπησα την κρέμα γάλακτος αρκετά ώστε να γίνει σαν σαντιγύ (κι έτσι οι μούς "κάθησαν" λίγο, δεν ήταν πολύ αφράτες). Τα προβλήματα μάλλον ήταν στην εκτέλεση- πάντως την φάγαμε σε party γεννεθλίων και την απολαύσαμε! Ελπίζω τη επόμενη φορά να μου βγεί πιο εύκολα.
    #
    Σχόλιο από Ουρανοκατέβατη, 30-3-10  
    Είναι πραγματικά καταπληκτικη συνταγή. Την έχω φτιάξει αρκετές φορες με την ίδια επιτυχία.
    #
    Σχόλιο από Πατατούφα, 10-5-10  
    Υπέροχη
    #
    Σχόλιο από aron, 20-5-10  
    τελεια η τουρτα ......μονο που ειναι πολυ γλυκο το γλασο ....την αλλη φορα θα βαλω λιγοτερη σοκολατα γαλακτος......κατα τα αλλα σουπερρρρρρρρρρρ
    #
    Σχόλιο από kanelitsa, 27-7-10  
    Αν κάνω τις μους σε ίση ποσότητα (λευκή πικρή) αυξάνοντας δηλ. την ποσότητα της πικρής και μειώνοντας αντίστοιχα της λευκής, θα υπάρχει πρόβλημα?
    #
    Σχόλιο από kalofagou, 29-7-10  
    Θα γίνει πιο..... μαύρη;;; Πέρα της πλάκας, γιατί όχι αν δεν είσαι fun της λευκής σοκολάτας. Βέβαια θα πρέπει αντίστοιχα να διορθώσεις και την κρέμα γάλακτος, νομίζω. Ας βοηθήσει κάποια πιο παλιά... Καλή επιτυχία όπως και αν τη φτιάξεις! Αν τελικά την "εξισορροπήσεις" πες μας και εμάς το αποτέλεσμα.
    #
    Σχόλιο από κεανίτα, 7-8-10  
    Αν είναι λίγο μεγαλύτερη η φόρμα (26 εκ.) δε νομίζω να πειράξει έτσι; Το γλάσο το βάζουμε λίγο πριν τη σερβίρουμε;
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>

    41 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Clea, 15-3-09  
    Ίσως η καλύτερη τούρτα που έχω φτιάξει ever! Μιλάμε για όργιο σοκολάτας. Εγώ έκοψα σε τρία πολύ λεπτά κομμάτια το παντεσπάνι και αναμεσα σε κάθε σοκολάτα έβαλα ένα παντεσπάνι. Και σε μία στρώση συμπλήρωσα και ψιλοκομμένες φράουλες. Όργιο. Την τσακίσαμε πριν κοπεί καν!!!!!!! "Θεική" είναι understatement!!!
    #
    Σχόλιο από mitsaki, 1-8-09  
    Λοιπόν η λύση βρέθηκε την έβαλα στην κατάψυξη και 20 λεπτά πριν τη σερβίρω την άφησα έξω και ήρθε στα "κανονικά" της.Ήταν φανταστική!Έκανα τη διπλή δόση σε ταψί με 35 εκ.διάμετρο
    #
    Σχόλιο από kalofagou, 1-8-09  
    Χαίρομαι που σας άρεσε. Να μου στείλεις το κομμάτι μου... Χα χα χα!
    #
    Σχόλιο από gremlin, 15-9-09  
    Πολυ ωραία η τούρτα, νομίζω απλά οτι ήθελε λίγο παραπάνω σιροπάκι, μου βγήκε λιγάκι στεγνή αλλά από γεύση κόλαση!
    #
    Σχόλιο από Sousi, 5-11-09  
    Σαν γεύση είναι τέλεια αλλά παρόλο που η τούρτα έμεινε για λίγη ώρα στο ψυγείο το γλάσο έγινε σκληρό!
    #
    Σχόλιο από pesepitanasefaw, 8-2-10  
    Τούρτα με πολλές δυνατότητες. ΠΟλύ καλή ισορροπία των γεύσεων αλλά με παίδεψε πάρα πολύ το οτι μου έκοβε συνεχώς το σιρόπι και οτι δεν χτύπησα την κρέμα γάλακτος αρκετά ώστε να γίνει σαν σαντιγύ (κι έτσι οι μούς "κάθησαν" λίγο, δεν ήταν πολύ αφράτες). Τα προβλήματα μάλλον ήταν στην εκτέλεση- πάντως την φάγαμε σε party γεννεθλίων και την απολαύσαμε! Ελπίζω τη επόμενη φορά να μου βγεί πιο εύκολα.
    #
    Σχόλιο από Ουρανοκατέβατη, 30-3-10  
    Είναι πραγματικά καταπληκτικη συνταγή. Την έχω φτιάξει αρκετές φορες με την ίδια επιτυχία.
    #
    Σχόλιο από Πατατούφα, 10-5-10  
    Υπέροχη
    #
    Σχόλιο από aron, 20-5-10  
    τελεια η τουρτα ......μονο που ειναι πολυ γλυκο το γλασο ....την αλλη φορα θα βαλω λιγοτερη σοκολατα γαλακτος......κατα τα αλλα σουπερρρρρρρρρρρ
    #
    Σχόλιο από joan, 16-8-10  
    Τέλεια..μια απο τις πιο ιδιαίτερες σε γεύση τόυρτα που έχω φτιάξει.Η λευκή σοκολάτα δίνει εξαίσια γεύση την οποία θα παρομοίαζα με παγωτό...Απλά τέλεια ..την έφτιαξα στα γενέθλια ενηληκίωσης της κόρης μου και έγινε χαλασμός... Φτιάξτε την ανεπιφύλακτα!!!!!
    #
    Σχόλιο από angy85, 2-9-10  
    Πολύ ωραία τούρτα και παρόλο που είναι σοκολατένια δεν είναι υπερβολικά γλυκιά.Το μόνο που με παίδεψε ήταν το παντεσπάνι γιατί δε φούσκωσε όσο θα έπρεπε.Κατά τα άλλα πολύ καλή!
    #
    Σχόλιο από ANGOLINA, 17-10-10  
    Εγώ πάλι τη βρήκα πολύ λιγωτική.
    #
    Σχόλιο από ΡΕΘΥΜΝΟ, 28-10-10  
    Εγώ πήρα έτοιμο παντεσπάνι και μου έγινε καταπληκτική. Το μόνο μου πρόβλημα ήταν με τη λευκή σοκολάτα η οποία ήταν αρκετά ρευστή. Αν υποψιάζεστε το γιατί διαφωτίστε με. Κατά τα άλλα εξαίρετη!!!!!
    #
    Σχόλιο από anastasiakl, 9-11-10  
    Πραγματικά την απολαύσαμε! Ήταν τέλεια! Στην γιορτή μου θα έχει παλι την τιμητική της θέση!
    #
    Σχόλιο από Σουλτάνα, 11-12-10  
    Την εχω φτιαξει με πιο λιγη σοκολατα στο γλασο πολυ νοστιμη τουρτα
    #
    Σχόλιο από kalofagou, 12-12-10  
    Χαίρομαι που σας άρεσε!!! Σοκολατομανείς ενωθείτε!!!
    #
    Σχόλιο από manna, 15-2-11  
    Μπράβο! Απλά κόλαση! Το πόσα συγχαρητήρια δέχθηκα για αυτή τη σοκολατίνα δε λέγονται!Λόγω έλλειψης σοκολάτας γάλακτος χρησιμοποιήσα kinder για την επικάλυψη. Μοναδικό αποτέλεσμα.
    #
    Σχόλιο από mike25, 26-2-11  
    καλησπερα σε ολες!!! πριν λιγο την εφτιαξα ,μου μενει να τις βαλω την επικαλυψη .Πηρα κι εγω ΚINDER σοκολατα,μου φανηκε ενδιαφερον.Θα την σερβιρω αυριο.Σκεφτομαι να κανω αποψε την επικαλυψη και να την βαλω σε τουρτιερα μες το ψυγειο.Λετε να γινει σκληρη η επικάλυψη??Οσο αφορατο σιπροπι εφτιαξα αλλο με ζαχαρη-νερο και λικερ γιατι αυτο δεν το πετυχα. Εχω παντως την εντυπωση οτι θα γινει εξαισια. Μια ακομα ερωτηση.Η σοκολατα επικαλυψης αρκει για να καλυφθει όλη???
    #
    Σχόλιο από mike25, 26-2-11  
    και κατι ακομα.. νομιζεται οτι μπορω να τις κανω επικαλυψη με ζαχαροπαστα??
    #
    Σχόλιο από kalofagou, 26-2-11  
    Καλησπέρα! mike25, θα ξεκινήσω απ'το τέλος. Τη ζαχαρόπαστα δεν ξέρω να τη δουλεύω οπότε δεν μπορώ να σου πω. Κοίτα, η επικάλυψη θα σκληρύνει λίγο, όχι όμως σαν κανονική σοκολάτα γιατί είναι γλάσο. Απλά πριν τη σερβίρεις βγάλε την απ'το ψυγείο για 30΄περίπου να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Καλοφάγωτη!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    25 Ερωτήσεις

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από JenRider, 23-7-09  
    an tin afisoume dio meres sto psigeio tha yparksei provlima???
    #
    Σχόλιο από glykoula, 23-7-09  
    Να ρωτησω κατι απο τα 500gr κρεμα γαλακτος χτυπημενη σε ελαφρα, λες 1/3 στην πικρη κ τα 2/3 στην λευκη, ποσο ειναι το 1/3 σε gr.;
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 23-7-09  
    Την κρέμα γάλακτος την έχεις ήδη χτυπήσει ελαφρά, οπότε φαντάζομαι πως χωρίζεις με το μάτι το 1/3 και τα 2/3, δεν είναι ανάγκη να το ζυγίσεις. Πάντως το 1/3 του 500 είναι γύρω στα 165ml.
    #
    Σχόλιο από kalofagou, 28-7-09  
    Άργησα να απαντήσω αλλά...Glykoula, να σου πω την αλήθεια με το μάτι το υπολόγισα τα 1/3 και 2/3 της χτυπημένης κρέμας γάλακτος. JenRider, για το αν μείνει η τούρτα 2 μέρες στο ψυγείο, δεν παθαίνει τίποτα απλά σκέπασέ τη με μεμβράνη γιατί ξεραίνεται το γλάσσο.
    #
    Σχόλιο από mitsaki, 30-7-09  
    Επειδή δεν έχω το χρόνο να την αφήσω στο ψυγείο μια νύχτα μπορώ να την κάνω το πρωί για να την σερβίρω το ιδιο βράδυ ή να επιλέξω άλλη συνταγή;
    #
    Σχόλιο από kalofagou, 31-7-09  
    Δε βρίσκω το λόγο να μην γίνει καλή, αν τη σερβίρεις το βράδυ, mitsaki. Αρκεί κατά τη γνώμη μου να "ξεκουραστεί" κανά 2-3ωρο. Καλή επιτυχία σε ο,τι και αν κάνεις!
    #
    Σχόλιο από mitsaki, 31-7-09  
    Λοιπόν ,μπήκε τώρα στις 5 στο ψυγείο αλλά η ενδιάμεση στρώση με τις μους μου φαίνεται πολύ αραιή.Ίσως γι αυτό χρειάζεται όλη τη νύχτα ψυγείο;Θα προλάβει να πήξει μέχρι το βράδυ;η δε θα μπορεί να κοπεί;
    #
    Σχόλιο από kalofagou, 31-7-09  
    H σοκολάτα "σφίγγει" σχετικά γρήγορα. Αν υπολογίσεις να μαζευτείτε κατά τις 20.00, μέχρι να τα πείτε, να τσιμπήσετε κτλ, πριν τις 22.00 δε νομίζω να τη κόψεις, σωστά; θα είναι ήδη 5 ώρες στο ψυγείο. Τώρα τι να σου πω;;; Εύχομαι το καλύτερο και περιμένω εντυπώσεις...
    #
    Σχόλιο από kanelitsa, 27-7-10  
    Αν κάνω τις μους σε ίση ποσότητα (λευκή πικρή) αυξάνοντας δηλ. την ποσότητα της πικρής και μειώνοντας αντίστοιχα της λευκής, θα υπάρχει πρόβλημα?
    #
    Σχόλιο από kalofagou, 29-7-10  
    Θα γίνει πιο..... μαύρη;;; Πέρα της πλάκας, γιατί όχι αν δεν είσαι fun της λευκής σοκολάτας. Βέβαια θα πρέπει αντίστοιχα να διορθώσεις και την κρέμα γάλακτος, νομίζω. Ας βοηθήσει κάποια πιο παλιά... Καλή επιτυχία όπως και αν τη φτιάξεις! Αν τελικά την "εξισορροπήσεις" πες μας και εμάς το αποτέλεσμα.
    #
    Σχόλιο από κεανίτα, 7-8-10  
    Αν είναι λίγο μεγαλύτερη η φόρμα (26 εκ.) δε νομίζω να πειράξει έτσι; Το γλάσο το βάζουμε λίγο πριν τη σερβίρουμε;
    #
    Σχόλιο από JustCook, 26-9-10  
    Μου φένεται πώς πρέπει να είναι πεντανόστημο το αποτέλεσμα . Αύριο κιόλας θα την φτιάξω
    #
    Σχόλιο από anything, 15-3-11  
    φοβερη φαινεται η συνταγη, θα την κανω για τουρτα γενεθλιων συντομα!
    μερικες απορίες μονο..
    1) * 50ml κρέμα γάλακτος
    * 500gr κρέμα γάλακτος χτυπημένη
    ελαφρά (όχι σαντιγί)
    ειναι διαφορετικά είδη αυτές οι κρέμες γάλακτος ή απλά χτυπάμε για κάμποση ώρα την ίδια με την πρώτη? επίσης πόσα ml ειναι τα 500gr?
    2) Στο παντεσπάνι, τι σημαίνει "διπλώνω"? δε χτυπάω το αλεύρι, απλά το ανακατεύω απαλά με το μείγμα?
    3) Το κόψιμο του παντεσπάνι είναι εύκολο με μαχαίρι ή χρειάζεται ειδικό εργαλείο?
    4) Γιατί χρειάζεται να ντύσω τη φόρμα με μεμβράνη?πώς θα την αφαιρέσω μετά?
    5) όταν λέμε σιροπιάζω, εννοούμε ρίχνω το μισό σιρόπι σε κάθε κομμάτι?
    συγγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις!πρώτη φορά θα κάνω τούρτα!
    #
    Σχόλιο από kalofagou, 16-3-11  
    Λοιπόν, ας τα πάρουμε απ'την αρχή... α) όχι, δεν είναι διαφορετικά είδη απλά την τα 50ml τα ζεσταίνεις με τη σοκολάτα και τα 500 τα χτυπάς να αφρατέψει καλά. β)
    για να μην μπαίνεις στη διαδικασία μεταβολής από ml σε γρμ πάρε ένα κουτί μεσαίο κρέμα γάλακτος που είναι ακριβώς 500ml (κάθε υγρό έχει το δικό του όγκο, μόνο τα 100γρμ νερό είναι 100ml), για σιγουριά. γ) όταν πλέον προσθέσεις το αλεύρι στο μείγμα δεν το χτυπάς άλλο γιατί θα χάσει τον όγκο του. Το ανακατεύεις ελαφρά (διπλώνεις) με μια σπάτουλα ή ξύλινη κουτάλα ή ακόμη και με το χέρι. δ) δύσκολο δεν είναι... Μυστικό που διάβασα: καλό θα είναι μόλις κρυώσει το παντεσπάνι τύλιξε το με μεμβράνη και βάλτο στο ψυγείο για 1 μέρα. έτσι δε θα σπάει όταν το κόβεις. Το εφαρμόζω από τότε που το διάβασα και δεν έχει ξανασπάσει παντεσπάνι(στις Γλυκές ιστορίες του Σ.Π το βρήκα) ε) αν έχεις ταψί με αποσπώμενη βάση δεν χρειάζεται η μεμβράνη. Το στήνεις το γλυκό και το σερβίρεις μετά όταν είναι έτοιμο αφού έχεις βγάλει τη στεφάνη. όταν λέω ντύνω το ταψί βάζω 2 κομμάτια μεμβράνη να ξεπερνάει τα τοιχώματα του ταψιού για να μπορείς να το σηκώσεις και να τη βγάλεις μετά την τούρτα. Τραβάς δεξιά και αριστερά και βγαίνει. στ) εγώ προσωπικά όταν σιροπιάζω βάζω τόσο σιρόπι όσο να καλύψει την κάθε επιφάνεια, είναι ανάλογα στα γούστα. Πιο στεγνό, πιο σιροπιασμένο... Θα το δεις. Καλή, καλή επιτυχία και καλοφάγωτη!!! Ελπίζω να σου έλυσα περισσότερες απ'τις απορίες σου.
    #
    Σχόλιο από anything, 16-3-11  
    ευχαριστω πολυ για τις απαντήσεις! βοηθάνε πολύ!θα κοσκινήσω το αλεύρι και ελπίζω έτσι να μην σβωλιάσει αφου δε θα το χτυπήσω με το μίξερ. το βάρος της κρέμας γάλακτος με απασχολούσε γιατι μένω αγγλία και δε τα έχουν σε γραμμάρια αλλα σε ml. θα το ζυγίσω όμως και θα λυθεί το πρόβλημα.πόσο βαριά πρέπει να είναι η κρέμα γάλακτος? 15%, 35% ή 50% λιπαρά?
    #
    Σχόλιο από kalofagou, 16-3-11  
    Τελικά δεν πάνε χαμένα τα λεφτά που δίνω για το περιοδικό που αγοράζω κάθε μήνα... Άκου, λοιπόν, η κρέμα γάλακτος για να πήξει κατά το χτύπημα πρέπει να'ναι από 35% και πάνω αλλιώς δεν... που να τη χτυπάς μέρες... Α, μήπως να κοίταγες ΜΕΝΟΥ ΣΥΝΤΑΓΩΝ--> ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΣ μήπως έχουν γράψει τίποτα τα κορίτσια για την κρέμα γάλακτος;;; πολύ καλά θα κάνεις με το αλεύρι και εγώ το κοσκινίζω πάντα. Καλή επιτυχία και πάλι (να περιμένω το κομμάτι μου;)!
    #
    Σχόλιο από The17Tsakali, 25-5-11  
    αν βάλω έτοιμο σοκολατενιο παντεσπανι δεν νομιζω να υπαρξει προβλημα ετσι;
    #
    Σχόλιο από kalofagou, 26-5-11  
    Αν σου αρέσει γιατί όχι; δεν το'χω δοκιμάσει. πες μας εντυπώσεις αν το φτιάξεις με έτοιμο παντεσπάνι. καλή επιτυχία!
    #
    Σχόλιο από axe, 1-4-12  
    καλημερα!!!! εκπεμπω S.O.S
    μου ΕΚΟΨΕ η μους λευκης σοκολατας,τι να κανω???την ελιωσα με 50μλ κρεμα γαλακτος,βγηκε αρκετα πηχτη,οταν την ανακατεψα απαλα με την κρεμα εκοψε...
    #
    Σχόλιο από nantia_, 3-5-12  
    υπέροχη τούρτα αν και η λευκή μους δεν έπηξε.... τη φάγαμε με το κουτάλι από την πιατέλα!!! τι έγινε λάθος???
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από bebe_jb, 24-1-13  
    η μέγιστη αποτυχία. την έκανα για την γιορτή του φίλου μου και τελικά καταλείξαμε σε μια ζαχαροπλαστείου. η φώτο είναι υπεροχη αλλά καμία σχέση με την πραγματικότητα. η μους λευκής σοκολάτας δεν έδενε με τίποτα σε σημέιο που πρόσθεσα ένα φύλλο ζελα΄τινης αλλά και πάλι τίποτα. το παντεσπάνι δεν βγήκε αφράτο. στην επικάλυψη πρόσθεσα μια κουταλία μελι για να αποφύγω την σκληρότητα που είχαν σχολίασει άλλα μέλη και νομίζω οτι ήταν το μονο που βγήκε καλο. για μένα η στρώση πικρής σοκολάτας δεν προσδίδει τίποτα περισσότερο στην τούρτα από ένα πασάλλειμμα. μπήκα και στο σαητ της μπαρμπαριγου και έκει είδα τις χειρότερας κριτικές για αυτήν την τούρτα. πλήρης απογοήτευση για τισ σοκολάτες που χα΄ραμισα.και να σκεφτείς οτι δεν είμαι και αρχάρια στις τούρτες

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Σοκολατένια μυστικά
    Υπάρχει άλλο υλικό που να είναι τόσο θεσπέσιο; ...
    Νερό στη σοκολάτα: τι κάνουμε;
    Το “σοκολατένιο ατύχημα” και η λύση του Σαν...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Σοκολατενιες λιχουδιες προς δοκιμη!
    Ένα βιβλίο 135 αγαπημένων συνταγών, του/της Vai
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 53 αγαπημένων συνταγών, του/της elenaste29
    παιδικό παρτυ
    Ένα βιβλίο 97 αγαπημένων συνταγών, του/της sofi_loutraki
    Τούρτες
    Ένα βιβλίο 37 αγαπημένων συνταγών, του/της kikibebe2
    γλυκα μου
    Ένα βιβλίο 107 αγαπημένων συνταγών, του/της maggie123