Τούρτα Τρούφα
Σοκολατένια τούρτα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θέλετε σιροπιάστε κάθε κομμάτι από το παντεσπάνι μ΄ένα σιρόπι ελαφρύ που θα ετοιμάσετε με 1 ποτήρι νερό, 1/2 ποτήρι ζάχαρη και λίγο κονιάκ. Αφήστε να βράσει για 5'.
Υλικά
-
Για το παντεσπάνι
-
1 ποτήρι νερού άχνη και 2 ακόμα κουταλιές σούπας κοφτές
-
1 ποτήρι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, αλλά αφαιρούμε 2 κ.σ. κοφτές και βάζουμε 2 κ.σ. κακάο
-
2 κ.γ. μπέικιν παόυντερ
-
5 αυγά
-
Για την κρέμα
-
1 πακέτο βιτάμ σόφτ
-
16 κουταλιές ζάχαρη άχνη
-
8 κουταλιές κακάο
-
5 αυγά
-
τρούφα
-
καρύδια ολόκληρα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ετοιμάζω το παντεσπάνι. Χτυπάω τ΄αυγά και προσθέτω την ζάχαρη. Στη συνέχεια το κακάο, το αλεύρι και το μπέικιν.
-
2
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για τριάντα λεπτά στους 180 βαθμούς σε φόρμα στρογγυλή για παντεσπάνι.
-
3
Αφού ψηθεί, αφήνω να κρυώσει και ξεφορμάρω κόβοντας το παντεσπάνι σε δύο κομμάτια.
-
4
Στη συνέχεια ετοιμάζω την κρέμα χτυπώντας τ΄ασπράδια μαρέγκα. Σε άλλο μπόλ χτυπάω το βούτυρο και μετά προσθέτω τη ζάχαρη άχνη,τους κρόκους και το κακάο. Ενσωματώνω τη μαρέγκα απαλά και η κρέμα ειναι έτοιμη.
-
5
Στρώνω κρέμα στο πρώτο κομμάτι παντεσπάνι, στη συνέχεια τοποθετώ το δεύτερο κομμάτι και την υπόλοιπη κρέμα και γύρω-γύρω από όλο το γλυκό.
-
6
Γαρνίρω με τρούφα και λίγα καρύδια ολόκληρα. Παγώνω στο ψυγείο και καλή σας όρεξη!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (14)