Τούρτα Τσακ-Μπαμ!
Γρήγορη, νόστιμη με υλικά που, σχεδον πάντα, έχουμε στα ντουλάπια μας, χωρίς έτοιμες κρέμες στιγμής...
Λίγα μυστικά ακόμα
Εγώ χρησιμοποιώ μπισκότα γεμιστά Παπαδοπούλου. Έχω δοκιμάσει και με άλλη μάρκα αλλά το αποτέλεσμα δεν ήταν το ίδιο νόστιμο.Στην κρέμα γάλακτος δεν προσθέτω καθόλου ζάχαρη για να ισορροπει η εσωτερική γλύκα (κομπόστα, μπανάνες, μπισκότα)Αν την αφήσετε παραπάνω ώρες στο ψυγείο γίνετε ακόμα πιο νόστιμη!!!
Υλικά
-
250 γρ. γεμιστά μπισκότα σοκολάτας (περίπου)
-
6-8 μπανάνες
-
κομπόστα βερύκοκο
-
κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σφιχτή σαντιγύ (2-3 φλυτζάνια)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ξεκολάτε προσεκτικά τα μπισκότα και στρώνετε σε πιατέλα εκείνα που έχουν επάνω την κρέμα (η κρέμα να είναι προς τα επάνω και στην πιατέλα να ακουμπούν τα μπισκότα).
-
2
Ξεφλουδίζετε και κόβετε τις μπανάνες σε 3 οριζόντιες φέτες.
-
3
Στρώνετε τις μπανάνες επάνω στα μπισκότα και απο πάνω στρώνετε μια παχειά στρώση σαντιγύ.
-
4
Επάνω στη σαντιγύ στρώνετε τα υπόλοιπα μπισκότα και απο πάνω τα κομμάτια της κομπόστας με λίίίγο σιροπάκι να βραχούν λίίίγο τα μπισκότα.
-
5
Στρώνετε όλη την επιφάνεια και τα πλάγια της τούρτας με την υπόλοιπη σαντιγύ και την βάζετε στο ψυγείο για 5-6 ώρες να σταθεί.
-
6
Είναι ελαφριά, δροσιστική και έτοιμη στο Τσάκ-Μπάμ!!!
Σχόλια (9)