Τούρτα χιονισμένο βουνό
Μιά τούρτα με σοκόλατα και σαβουαγιάρ πολύ γευστική για όλα τα γούστα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το άνθος αραβοσίτου μαζί με την μισή ζάχαρη τα 3 φλιτζάνια γάλα, τα κροκάδια και το αλάτι
-
2
Χτυπάμε όλα τα υλικα μαζί μέχρι να γίνει η κρέμα λεία.
-
3
Βάζουμε την κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα.
-
4
Την αφήνουμε να κρυώσει.
-
5
Βράζουμε την ζάχαρη με το νερό και όταν κρυώσει προσθέτουμε το κονιάκ.
-
6
Σρώνουμε την εσωτερική επιφάνια ενός μπόλ με μεμβράνη βουτάμε ένα ένα τα σαβουαγιάρ στο σιρόπι και τα στρώνουμε γύρω από τα τοιχόματα του μπόλ
-
7
Σκεπάζουμε με μια στρώση κρέμα σοκολάτα.
-
8
Εξακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν η κρέμα και τα σαβουαγιάρ.
-
9
Σκεπάζουμε το γλύκισμα και το βάζουμε στο ψυγείο 6-8 ώρες.
-
10
Όταν το βγάλουμε το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και βγάζουμε την μεμβράνη.
-
11
Ετοιμάζουμε την σαντιγί όπως λέει το κουτί.
-
12
Την απλώνουμε πάνω στο γλύκισμα και γαρνίρουμε με ξύσμα σοκολάτας.
Σχόλια (10)