Τούρτα ζαχαρούχα

Bαθμολογία: 4.6429
       
 
14 ψήφοι
ΜΠΙΣΚΟΤΙΤΣΑ, 16.01.10

Περιγραφή

Αυτή τη συνταγή μου την έδωσε κάποια γνωστή μου που κατάγεται από τη Ρωσία και την ονομάζουν ιντιάλ, εγώ την ονόμασα ζαχαρούχα γιατί περιέχει πολύ ζαχαρούχο γάλα.... πάντως είναι πεντανόστιμη!!!

Τούρτα ζαχαρούχα

Τι χρειαζόμαστε:

  • 6 αβγά
  • 1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 κοφτή κ.σ σόδα
  • 1 κοφτή κ.σ ξύδι
  • 3 κ.σ μέλι
  • 3 κ.σ κονιάκ
  • 3,5 ποτήρια φαρίνα (όχι πολύ γεμάτα)

Για την κρέμα

  • 3 κουτιά ζαχαρούχο γάλα
  • 1 1/2 πακέτο βούτυρο φρέσκο μαλακό (όχι λιωμένο)
  • 1 1/2 κούπα αλεσμένα καρύδια
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Διάφορες τούρτες
Διατροφή: Χορτοφαγική
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό θα βράσετε τα κουτιά με το γάλα (έτσι όπως είναι, χωρίς να τα ανοίξετε) για 3 ώρες και όταν θα εξατμίζεται το νερό θα προσθέτετε ζεστό.
  2. Θα ανακατέψετε το ξύδι με τη σόδα.
  3. Χτυπάτε τα αβγά μαζί με τη ζάχαρη, μέχρι να γίνουν ένα λείο μίγμα. Προσθέτετε το ξύδι-σόδα, κατόπιν το μέλι, το κονιάκ και στο τέλος τη φαρίνα.
  4. Σε στρόγγυλο ταψί (διαμ.36) στρώνετε αντικολλητικό χαρτί και βάζεται το ΜΙΣΟ μίγμα. Το ψήνετε στους 170 βαθμούς για 20΄(ανάλογα με το φούρνο). Το βγάζετε και κάνετε την ίδια διαδικασία με το υπόλοιπο μίγμα.
  5. Ετοιμασία κρέμας: Μόλις βράσετε για 3 ΩΡΕΣ τα κουτιά, τα αφήνετε να κρυώσουν. Κατόπιν τα ανοίγετε (το ζαχαρούχο θα έχει χρώμα καφέ) και τα χτυπάτε με το βούτηρο και μετά προσθέτετε τα καρύδια.
  6. Βάζετε τα παντεσπάνια πάνω στο πάγκο και κόβετε γύρω-γύρω 2-3 εκ. Αυτά που κόψατε τα βάζετε στο μπλέντερ να γίνουν τρίμματα.
  7. Κόβετε τα παντεσπάνια στη μέση (θα γίνουν 4 δίσκοι). Τοποθετείτε τον ένα δίσκο στην πιατέλα που θα σερβίρετε, βάζετε μία στρώση κρέμας, συνεχίζετε την ίδια διαδικασία και τελειώνετε με κρέμα. Μετά παίρνετε τα τρίμματα και τα πασπαλίζετε πάνω στην επιφάνεια.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τα κουτιά βράστε τα από την προηγουμένη το βράδυ για να είναι έτοιμα.

Σχετικές συνταγές

Μελότουρτα Μελότουρτα
5
       
       
(1)
Dulce de leche Dulce de leche
5
       
       
(13)
Τούρτα ΜΕΝΤΟΚ Τούρτα ΜΕΝΤΟΚ
5
       
       
(6)

    30 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Evi H., 21-1-10  
    Επιτέλους! Ξέρεις πόσο καιρό έψαχνα αυτή τη συνταγή; Την έφτιαχναν κάτι γειτόνισσες μας από τη Γεωργία, όταν ήμουν πολύ μικρή, και θυμάμαι ακόμα τα σκιρτήματα στον ουρανίσκο μου! Είχα φάει τον κόσμο να τη βρω! Σου δίνω 5 πηρουνάκια προκαταβολικά και να ξέρεις είναι η πρώτη φορά που τα δίνω χωρίς να έχω φτιάξει τη συνταγή.. Επιφυλάσσομαι και για όταν την φτιάξω. Ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από tsipouraki, 21-1-10  
    Και εγώ την έψαχνα χρόνια τώρα.. Μου την έφτιαχνε παλιά μια φίλη μου από την Ουκρανία και ήταν απλά υπέροχο!!
    #
    Σχόλιο από dcroula, 21-1-10  
    Την φτιάχνουν πολλοί στον κύκλο μου και είναι πολύ νόστιμη τούρτα (λίγο γλυκιά για τα γούστα μου).
    #
    Σχόλιο από Λενούλα, 22-1-10  
    Όταν λες βούτυρο φρέσκο ποιό εννοείς; Αυτό στην ασημί συσκευασία που γράφει "fresko"; Ή το βούτυρο γάλακτος;
    Και σε γραμμάρια πόσο περίπου είναι;
    Θέλω να τη φτιάξω. Είμαι σίγουρη ότι θα μου αρέσει.
    #
    Σχόλιο από Πρασινομάτα, 22-1-10  
    Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το ζαχαρούχο γάλα (προς αποφυγήν του χρονοβόρου βρασίματος) με έτοιμο σιρόπι καραμέλας ;
    #
    Σχόλιο από sange, 22-1-10  
    Φοβάμαι ότι η αναλογία αλευριού με τα υγρά υλικά στο παντεσπάνι είναι μεγάλη. Με αναλογία 6 αυγά στο κανονικό παντεσπάνι, βάζεις 1,5 φλυτζάνι αλεύρι. Βγαίνει στην υφή σαν κέικ ο χυλός, ή σαν ζύμη;
    #
    Σχόλιο από ΜΠΙΣΚΟΤΙΤΣΑ, 22-1-10  
    lenoula, το βούτηρο γάλακτος 1 1/2 πακέτο (το πακέτο 250 γρ. και άλλο μισό πακέτο 125 γρ.)
    Πρασινομάτα, δεν το έχω δοκιμάσει με σιρόπι καραμέλας.
    sange, όπως φαίνεται και στη φωτο είναι σαν κέικ σφιχτό
    #
    Σχόλιο από ΜΠΙΣΚΟΤΙΤΣΑ, 22-1-10  
    Κορίτσια, σας ευχαριστώ για τα πηρουνάκια σας.
    #
    Σχόλιο από labrini58, 23-1-10  
    πρασινομάτα το σιρόπι καραμέλας είναι ρευστό,ενώ το ζαχαρούχο όταν το βράσεις 3 ώρες καραμελώνει και γίνεται σαν κρέμα,οπότε πιστεύω ότι αν το αντικαταστήσεις μπορεί να μην έχει την ανάλογη επιτυχία.
    #
    Σχόλιο από giotasamos, 18-2-10  
    Εγώ την έφτιαξα και μου έγινε πολύ ρευστή η κρέμα και πολύ γλυκιά.
    #
    Σχόλιο από Anna Maria Zachou, 16-11-11  
    Στα ρωσικα μαγαζιά έχει έτοιμο καραμελωμένο ζαχαρούχο και λέγεται βαριόναια γκουσόνκα. Είναι φτηνό και γλωτώνεις τόση ώρα βράσιμο.
    #
    Σχόλιο από Anna Maria Zachou, 17-11-11  
    Λοιπόοοον, απο γεύση έσκιζε. Αλλα είχα ενα πρόβλημα με το παντεσπάνι. Βγήκε πολύ λαστιχωτό και δεν κοβόταν. Επίσης, το ταψί διαμέτρου 36 μου φάνηκε κάπως μεγάλο για το συγκεκριμμένο. Αλλα σαν γεύση τελεια και τα δυο.
    #
    Σχόλιο από agatha73, 31-1-12  
    Σε ευχαριστω πολυ την εψαχνα χρονια !!! την αγοραζω απο ενα ρωσικο ζαχαροπλαστειο στην καλιθεα ειναι απλα ΤΕΛΕΙΑ !!!!
    #
    Σχόλιο από ΜΠΙΣΚΟΤΙΤΣΑ, 31-1-12  
    Ευχαριστώ κορίτσια!!
    #
    Σχόλιο από aerikoyli, 17-2-12  
    σημερα εφτιαξα την τουρτα!!πραγματικα ειναι τελειααααααααα!!!!!επειδή μου αρεσουν πολυ οι κρεμες και τις θελω μπολικες [ειμαι λιχουδα]εβρασα 4 κουτια ζαχαρουχο και εβαλα 2 πακετα των 250 βούτυρο!!ευχαριστω πολυ πολυ!!!!!
    #
    Σχόλιο από ΜΠΙΣΚΟΤΙΤΣΑ, 17-2-12  
    aerikoyli,χαίρομαι που σου άρεσε! Σ΄ευχαριστώ πολύ!!!
    #
    Σχόλιο από MaYaSA, 10-5-12  
    Και εγώ σαν και πολλά από τα κορίτσια έψαχνα αυτή τη συνταγή πολύ καιρό.Τελοσπάντων η τούρτα αν και πολυ γλυκιά για τα γούστα μου είναι απίστευτη!!!
    #
    Σχόλιο από despoina55, 14-6-12  
    το γαλα γινεται καραμελα, οι Ρωσοι χρησιμποιουν πολυ καραμελα στα γλυκα τους και οσες σας και εμενα τεμπελιαζουν ,αγοραζω ετοιμη απο τα μαγαζια που πουλανε ρωσικα προιοντα, και απο το κοστος να πω ειναι φθηνοτερη απο το να βρασεις 3 ωρες το ζαχαρουχο και πολυ καλη ποιοτητα . Την βαζω στο μπανοφι και σε παγωτο που θελει ζαχαρουχο γαλα το κανω κατευθειαν καραμελα
    #
    Σχόλιο από kwstas1969, 4-10-12  
    ΕΝΑ ΣΕΤ ΠΗΡΟΥΝΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ .....ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΑΡΑΛΑΓΗ ΣΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΛΙΓΟ ΚΑΚΑΟ ΚΑΦΕ ΕΣΠΡΕΣΟ ΚΑΙ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ ΑΠΟ ΠΑΝΟ ΜΕ ΚΑΦΕ ΕΣΠΡΕΣΣΟ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ ΜΟΛΙΣ ΤΟ ΚΑΝΩ ΑΝΕΒΑΖΩ ΦΩΤΟ
    #
    Σχόλιο από tina kalogiannh, 25-3-13  
    otan les soda ennoeis mageirikh h kanonikh ??
    emeis sthn polwnia to brazmeno auto zaxarouxo to leme kroufka (se metafrash aggeladitsa )den 3erw giati omws
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    23 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Evi H., 21-1-10  
    Επιτέλους! Ξέρεις πόσο καιρό έψαχνα αυτή τη συνταγή; Την έφτιαχναν κάτι γειτόνισσες μας από τη Γεωργία, όταν ήμουν πολύ μικρή, και θυμάμαι ακόμα τα σκιρτήματα στον ουρανίσκο μου! Είχα φάει τον κόσμο να τη βρω! Σου δίνω 5 πηρουνάκια προκαταβολικά και να ξέρεις είναι η πρώτη φορά που τα δίνω χωρίς να έχω φτιάξει τη συνταγή.. Επιφυλάσσομαι και για όταν την φτιάξω. Ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από tsipouraki, 21-1-10  
    Και εγώ την έψαχνα χρόνια τώρα.. Μου την έφτιαχνε παλιά μια φίλη μου από την Ουκρανία και ήταν απλά υπέροχο!!
    #
    Σχόλιο από dcroula, 21-1-10  
    Την φτιάχνουν πολλοί στον κύκλο μου και είναι πολύ νόστιμη τούρτα (λίγο γλυκιά για τα γούστα μου).
    #
    Σχόλιο από ΜΠΙΣΚΟΤΙΤΣΑ, 22-1-10  
    Κορίτσια, σας ευχαριστώ για τα πηρουνάκια σας.
    #
    Σχόλιο από giotasamos, 18-2-10  
    Εγώ την έφτιαξα και μου έγινε πολύ ρευστή η κρέμα και πολύ γλυκιά.
    #
    Σχόλιο από Anna Maria Zachou, 16-11-11  
    Στα ρωσικα μαγαζιά έχει έτοιμο καραμελωμένο ζαχαρούχο και λέγεται βαριόναια γκουσόνκα. Είναι φτηνό και γλωτώνεις τόση ώρα βράσιμο.
    #
    Σχόλιο από Anna Maria Zachou, 17-11-11  
    Λοιπόοοον, απο γεύση έσκιζε. Αλλα είχα ενα πρόβλημα με το παντεσπάνι. Βγήκε πολύ λαστιχωτό και δεν κοβόταν. Επίσης, το ταψί διαμέτρου 36 μου φάνηκε κάπως μεγάλο για το συγκεκριμμένο. Αλλα σαν γεύση τελεια και τα δυο.
    #
    Σχόλιο από agatha73, 31-1-12  
    Σε ευχαριστω πολυ την εψαχνα χρονια !!! την αγοραζω απο ενα ρωσικο ζαχαροπλαστειο στην καλιθεα ειναι απλα ΤΕΛΕΙΑ !!!!
    #
    Σχόλιο από ΜΠΙΣΚΟΤΙΤΣΑ, 31-1-12  
    Ευχαριστώ κορίτσια!!
    #
    Σχόλιο από aerikoyli, 17-2-12  
    σημερα εφτιαξα την τουρτα!!πραγματικα ειναι τελειααααααααα!!!!!επειδή μου αρεσουν πολυ οι κρεμες και τις θελω μπολικες [ειμαι λιχουδα]εβρασα 4 κουτια ζαχαρουχο και εβαλα 2 πακετα των 250 βούτυρο!!ευχαριστω πολυ πολυ!!!!!
    #
    Σχόλιο από ΜΠΙΣΚΟΤΙΤΣΑ, 17-2-12  
    aerikoyli,χαίρομαι που σου άρεσε! Σ΄ευχαριστώ πολύ!!!
    #
    Σχόλιο από MaYaSA, 10-5-12  
    Και εγώ σαν και πολλά από τα κορίτσια έψαχνα αυτή τη συνταγή πολύ καιρό.Τελοσπάντων η τούρτα αν και πολυ γλυκιά για τα γούστα μου είναι απίστευτη!!!
    #
    Σχόλιο από despoina55, 14-6-12  
    το γαλα γινεται καραμελα, οι Ρωσοι χρησιμποιουν πολυ καραμελα στα γλυκα τους και οσες σας και εμενα τεμπελιαζουν ,αγοραζω ετοιμη απο τα μαγαζια που πουλανε ρωσικα προιοντα, και απο το κοστος να πω ειναι φθηνοτερη απο το να βρασεις 3 ωρες το ζαχαρουχο και πολυ καλη ποιοτητα . Την βαζω στο μπανοφι και σε παγωτο που θελει ζαχαρουχο γαλα το κανω κατευθειαν καραμελα
    #
    Σχόλιο από kwstas1969, 4-10-12  
    ΕΝΑ ΣΕΤ ΠΗΡΟΥΝΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ .....ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΑΡΑΛΑΓΗ ΣΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΛΙΓΟ ΚΑΚΑΟ ΚΑΦΕ ΕΣΠΡΕΣΟ ΚΑΙ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ ΑΠΟ ΠΑΝΟ ΜΕ ΚΑΦΕ ΕΣΠΡΕΣΣΟ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ ΜΟΛΙΣ ΤΟ ΚΑΝΩ ΑΝΕΒΑΖΩ ΦΩΤΟ
    #
    Σχόλιο από ΜΠΙΣΚΟΤΙΤΣΑ, 25-3-13  
    tina, σόδα μαγειρικής εννοώ. Καλή επιτυχία!
    #
    Σχόλιο από ΜΠΙΣΚΟΤΙΤΣΑ, 23-5-13  
    vaia, λοιπόν....όσον αφορά τα κομμάτια φρούτου που θέλεις να προσθέσεις γιατί να μη γίνεται; Τώρα για την ζαχαρόπαστα, εγώ προσωπικά δεν θα την έβαζα από πάνω, διότι όλο το σύνολο θα είναι πάααααρα πολύ γλυκό. Γιατί δεν την τελειώνεις όπως γράφει η συνταγή και να βάλεις από πάνω το αμαξάκι που θες; Τώρα για το ταψί που θες να χρησιμοποιήσεις, θα έλεγα 1/2 δόση παραπάνω από την αναγραφόμενη..δεν το έχω φτιάξει απλά σου λέω! Ευχομαι να βοήθησα...ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!
    #
    Σχόλιο από vaia-k, 23-5-13  
    Μπισκοτίτσα μου σε ευχαριστώ για την άμεση απάντησή σου!! Θα επανέλθω με πιρουνάκια και εντυπώσεις!!
    #
    Σχόλιο από vaia-k, 31-5-13  
    Τα 5 πιρουνάκια είναι πάααρα πολύ λίγα!! Η συνταγή είναι αυτή ακριβώς που έφτιαχνε η γνωστή μου και την έψαχνα πολλά χρόνια τώρα, σε ευχαριστώ που την μοιράστηκες μαζί μας!! Την τούρτα την έκανα τελικά πιο απλή από ότι σκεφτόμουν, έκανα μια ορθογώνια τούρτα μόνο και την έκανα στο ταψί του φούρνου (έβαλα διπλή δόση και βγήκε ακριβώς όσο χρειαζόμουν). Για την κρέμα έβρασα 4 ζαχαρούχα για 2 ώρες και μετά αφού κρύωσαν τα έβαλα στην κατάψυξη και τα έβγαλα την επόμενη μέρα και τα χτύπησα καλά στο μίξερ με 2 χάρτινες συσκευασίες βούτυρο και 2 βανίλιες και μετά έβαλα την κρέμα στο ψυγείο. Επίσης πρόσθεσα σε μία από τις στρώσεις της τούρτας φρουί ζελέ με γεύση μπανάνα και κομματάκια μπανάνας και όλη την τούρτα την κάλυψα με σαντιγί και τριμμένο μπισκότο (όπως γράφει και στην συνταγή) από επάνω. Όλοι ξετρελάθηκαν και μου ζητούσαν την συνταγή!! Προσωπικά προτιμώ την συνταγή χωρίς το φρουί ζελέ, αλλά επειδή ήταν για τούρτα γενεθλίων του ταίριαζε. Και κάτι τελευταίο, καλό είναι η τούρτα να μείνει μια μέρα στο ψυγείο για να δέσει και να μην λιώνει τόσο εύκολα η κρέμα, εγώ την πάτησα σε αυτό το κομμάτι γι΄αυτό το λέω και επίσης καλό είναι το μπισκότο-παντεσπάνι να το κόψετε στην μέση (οριζόντια) για να μην γίνει πολύ "στεγνή" η τούρτα και επίσης να κόβεται και πιο εύκολα!! Και πάλι ευχαριστώ για την πολύτιμη αυτή συνταγή!!!
    #
    Σχόλιο από cuoco, 6-11-13  
    Medovnik
    #
    Σχόλιο από ΜΠΙΣΚΟΤΙΤΣΑ, 11-11-13  
    Κορίτσια σας ευχαριστώ πολύ-πολύ!! vala-k, χαίρομαι που σου πέτυχε και δεν δυσκολεύτηκες καθόλου!! cuoco, αυτό που γράφεις, αν κρίνω από τα πηρουνάκια, σημαίνει ότι σου άρεσε!!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    7 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από Λενούλα, 22-1-10  
    Όταν λες βούτυρο φρέσκο ποιό εννοείς; Αυτό στην ασημί συσκευασία που γράφει "fresko"; Ή το βούτυρο γάλακτος;
    Και σε γραμμάρια πόσο περίπου είναι;
    Θέλω να τη φτιάξω. Είμαι σίγουρη ότι θα μου αρέσει.
    #
    Σχόλιο από Πρασινομάτα, 22-1-10  
    Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το ζαχαρούχο γάλα (προς αποφυγήν του χρονοβόρου βρασίματος) με έτοιμο σιρόπι καραμέλας ;
    #
    Σχόλιο από sange, 22-1-10  
    Φοβάμαι ότι η αναλογία αλευριού με τα υγρά υλικά στο παντεσπάνι είναι μεγάλη. Με αναλογία 6 αυγά στο κανονικό παντεσπάνι, βάζεις 1,5 φλυτζάνι αλεύρι. Βγαίνει στην υφή σαν κέικ ο χυλός, ή σαν ζύμη;
    #
    Σχόλιο από ΜΠΙΣΚΟΤΙΤΣΑ, 22-1-10  
    lenoula, το βούτηρο γάλακτος 1 1/2 πακέτο (το πακέτο 250 γρ. και άλλο μισό πακέτο 125 γρ.)
    Πρασινομάτα, δεν το έχω δοκιμάσει με σιρόπι καραμέλας.
    sange, όπως φαίνεται και στη φωτο είναι σαν κέικ σφιχτό
    #
    Σχόλιο από labrini58, 23-1-10  
    πρασινομάτα το σιρόπι καραμέλας είναι ρευστό,ενώ το ζαχαρούχο όταν το βράσεις 3 ώρες καραμελώνει και γίνεται σαν κρέμα,οπότε πιστεύω ότι αν το αντικαταστήσεις μπορεί να μην έχει την ανάλογη επιτυχία.
    #
    Σχόλιο από tina kalogiannh, 25-3-13  
    otan les soda ennoeis mageirikh h kanonikh ??
    emeis sthn polwnia to brazmeno auto zaxarouxo to leme kroufka (se metafrash aggeladitsa )den 3erw giati omws
    #
    Σχόλιο από vaia-k, 23-5-13  
    Γειά σας και από εμένα. Επειδή θέλω να κάνω την τούρτα του γιόκα μου που γίνεται 2 χρονών το πουλάκι μου αυτή την Κυριακή, θέλω να ρωτήσω αν μπορώ να προσθέσω και άλλη γέμιση στην τούρτα αυτή. Δηλαδή να βάλω την κρέμα με το ζαχαρούχο και να προσθέσω π.χ κομμάτια μπανάνας, ή βατόμουρο ή να βάλλω μια στρώση παντεσπάνι, μετά κρέμα ζαχαρούχο, παντεσπάνι και κρέμα πατισερί ή σοκολάτας. Τι πιστεύετε ότι θα του πάει σαν συνδιασμός; Επίσης επειδή θα έχω από επάνω από την μακρόστενη βάση και ένα τρισδιάστατο αμαξάκι, που θα φτιάξω πάλι με την ίδια συνταγή, πιστεύετε ότι θα ταίριαζε να καλύψω με ζαχαρόπαστα την μακρόστενη βάση και μετά να βάλω το αμαξάκι (ή να μην το επιχειρήσω γιατί δεν ταιριάζει γευστικά;)και αν ναι τι κρέμα θα προτείνατε να βάλω για να ενωθεί η ζαχαρόπαστα με την υπόλοιπη τούρτα (βουτυρόκρεμά ή κάτι άλλο;). Και κάτι τελευταίο (το υπόσχομαι!) επειδή θέλω να κάνω μεγάλη την μακρόστενη τούρτα (στο ταψί του φούρνου θα την κάνω συγκεκριμένα που είναι 35 x 40 εκ και το αμαξάκι σε στρόγγυλο τσέρκι με βάση 18άρι) τι δοσολογία πρέπει να βάλω; Την συνταγή αυτή την έκανε μια γνωστή μου από την Γεωργία και το γλυκό το έλεγε ΜΑΝΤΟΝΑ αλλά αντί για παντεσπάνι έκανε μια συνταγή για μπισκότο και ήταν ΜΟΥΡΛΙΑ!!! και η αλήθεια είναι ότι την έψαχνα πολύ καιρό αυτή την συνταγή (και από ότι διαβάζω στα σχόλια δεν ήμουν η μόνη χιχι!) Ευχαριστώ πολύ, περιμένω απάντηση (σύντομα σας παρακαλώ αν μπορείτε γιατί πλησιάζουν και τα γενέθλια του μικρού μου βλέπετε!) και επανέρχομαι με πιρουνάκια!!! Σας κούρασα αρκετά, το ξέρω, χίλια συγνώμη, αλλά επειδή είναι η πρώτη φορά που θα επιχειρήσω να κάνω τούρτα γενεθλίων ένα άγχος το έχω όσο να πεις...Και πάλι ευχαριστώ!

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    γλυκά
    Ένα βιβλίο 220 αγαπημένων συνταγών, του/της mariagal
    γλυκα
    Ένα βιβλίο 130 αγαπημένων συνταγών, του/της -ΑΦΡΟΔΙΤΗ=
    Τούρτες
    Ένα βιβλίο 39 αγαπημένων συνταγών, του/της JulieVaiopoulou
    ΤΟΥΡΤΕΣ
    Ένα βιβλίο 42 αγαπημένων συνταγών, του/της VIVIΚΑ
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 35 αγαπημένων συνταγών, του/της ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΥ