Ζουζουνελ
Ζουζουνελ @cook_8455179

Τούρτα Ζάχερ με φουντούκια και σοκολάτα

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

60 Minutes
12 κομμ. περιπου.
  1. 75 γρ τριμμένη σοκολάτα
  2. 20 γρ κακάο
  3. 1/2 κουταλάκι τσαγιού κανέλα, κάρδαμο και βανίλια
  4. 175 γρ ζάχαρη
  5. 2 κουταλιές σούπας νερό
  6. τριμμένη φρυγανιά για τη φόρμα
  7. Γκλασο
  8. 125 γρ μαλακό βουτυρο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Τρίβετε τα φουντούκια στο μίξερ σχεδόν να γίνουν σκόνη, τα ανακατεύετε με το κορν φλάουρ, τη σοκολάτα την τριμμένη, το κακάο και τα μπαχαρικά.

  2. 2

    Χτυπάτε τους κρόκους με 125 γρ ζάχαρη και το νερό (2 κουταλιές) ώσπου να δημιουργηθεί μια πηχτή κρέμα.

  3. 3

    Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα με την υπόλοιπη ζάχαρη (50 γρ)

  4. 4

    Προσθετετε το μείγμα  από τα κρόκους στα φουντουκιά και ανακατεύετε, στη συνέχεια ρίχνετε τα ασπράδια σε μαρέγκα σφιχτή και το ανακατεύετε πάλι ελαφρά και με κόφτες κυκλικές κινήσεις.

  5. 5

    Βουτυρώνετε μια φόρμα καλά (24 εκ διάμετρος) και την πασπαλίζετε με μπόλικη τριμμένη φρυγανιά. Βάζετε μέσα τη ζύμη και ψήνετε στους 160 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα.

  6. 6

    Βγάζετε το γλυκό όταν ψηθεί από την φόρμα και το αφήνετε να κρυώσει.

  7. 7

    Το αλείφετε όλο με μαρμελάδα αφού την έχετε ζεστάνει λίγο.

  8. 8

    Γκλασοκόβετε την κουβερτούρα και την λιώνετε μπαιν μαρι, προσέθετε το βούτυρο και ανακατεύετε καλά.

  9. 9

    Περιχύνετε το γλυκό με το μείγμα, προσεχτικά να πάει παντού.

Αντιδράσεις

Από

Ζουζουνελ
Ζουζουνελ @cook_8455179
στις
[url=http://www.xarakas.gr][img]http://www.xarakas.gr/other/line_line_typeh2_beg_girl12_time_1233550800_text_c5e9ece1e920f3f4ef20f3e1e9f42e2e2e2e2e2e.gif[/img][/url]
Δες περισσότερα