κύρια φωτογραφία συνταγής Τούρτα Ζελέ
zaxaroula
zaxaroula @cook_8451857
,

Εύκολο, ελαφρύ, πεντανόστιμο και πραγματικά με λίγες θερμίδες!

Λίγα μυστικά ακόμα

Οι συνδυασμοί φρέσκων φρούτων και ζελέ είναι πολλοί. Σας προτείνω τους εξήςΖελέ ανανά με μήλα, μπανάνες ή και φέτες ανανά. Ζελέ φράουλα με φράουλες, μπανάνα, κεράσια και κύβους μήλου. Έχουμε και λέμε1000 kcal τα μπισκότα, 180 το βιτάμ, 100 το ζελέ (αν είναι light), 260 το γιαούρτι και 300 τα φρούτα, σύνολο 1840 θερμίδες, άρα 230 το κομμάτι!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

8 άτομα
  1. 250 γρ. μπισκότα μιράντα ολικής αλέσεως
  2. 2 κ.σ. γεμάτες μαργαρίνη light
  3. 3 φακελάκια ζελέ, αν θέλετε light(το ένα μπορεί να είναι με διαφορετική γεύση από τα άλλα δύο)
  4. 2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό 2%
  5. Φρέσκα φρούτα
  6. Προαιρετικάαμύγδαλο τριμμένο ή φιλέ

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Τρίβουμε τα μπισκότα με τη μαργαρίνη, όπως ακριβώς για το cheese cake και βάζουμε στο μίγμα σε μικρή στρογγυλή φόρμα (κατά προτίμηση διαιρούμενη αν θέλουμε να το μεταφέρουμε σε πιατέλα).

  2. 2

    Ετοιμάζουμε τα δύο φακελάκια ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες όμως ΑΝΤΙ για τα δύο ποτήρια κρύο νερό βάζουμε τα γιαουρτάκια.

  3. 3

    Σε αυτή την κρέμα αν θέλουμε βάζουμε και το αμύγδαλο.

  4. 4

    Ρίχνουμε την κρέμα ζελέ-γιαουρτιού επάνω από τα μπισκότα και μεταφέρουμε το γλυκό στην κατάψυξη.

  5. 5

    Ετοιμάζουμε το τρίτο ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τα φρούτα.

  6. 6

    Πλένουμε, καθαρίζουμε και(ψιλο)κόβουμε τα φρέσκα φρούτα.

  7. 7

    Τα ανακατεύουμε με το ζελέ.

  8. 8

    Όταν η κρέμα ζελέ γιαουρτιού είναι έτοιμη προσθέτουμε από πάνω το ζελέ με τα φρούτα και περιμένουμε να πήξει και αυτό το στρώμα.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (10)

Ρηνιώ
Ρηνιώ @cook_8451008
Φαίνεται ωραία συνταγή, zaxaroula μου, και θα ήθελα να τη φτιάξω! Να διευκρινίσουμε κάτι όμως πρώτα: Βράζω νερό κανονικά και διαλύω το ζελέ και απλά μετά αντί για το κρύο νερό βάζω γιαούρτι, σωστά; Δεν κόβει το γιαούρτι; Εννοώ, δε νερουλιάζει;

Από

zaxaroula
zaxaroula @cook_8451857
στις
,
Δε με λένε Ζαχαρούλα. Μ' αρέσουν όμως τα γλυκά. Και ο Αρκάς φυσικά... Εξ'ων το όνομα και η εικόνα.
Δες περισσότερα