κύρια φωτογραφία συνταγής Τουρτοκέικ
ΤΡΙΑΔΑ
ΤΡΙΑΔΑ @cook_8450026
ΒΕΡΟΙΑ

Αυτό το γλυκό είναι απο εκείνα τα γλυκά που τα υλικά τους βρίσκονται σε κάθε σπίτι και γίνεται τόσο εμφανίσιμο και τόοοσο ευγευστο που πάντα σε βγάζει ασπροπρόσωπη/ο! Την συνταγή την έχω πάρει από την μεγάλη νονά (την μαμά του νονού) της κόρης μου, όπου όταν την δοκιμάσαμε ενθουσιαστήκαμε τόσο πολύ που της την ζήτησα αμέσως!

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν το μείγμα του κέικ σας βγεί κάπως αραιό μην ξαφνιαστείτε έτσι πρέπει να είναι!Η δοσολογία του σιροπιού μπορεί να σας φανεί λίγη αλλά είναι αρκετή, μην βάλετε παραπάνω νερό γιατί θα σας γίνει το κέικ νια-νια, η ουσία είναι να βραχεί λίγο ώστε να πάρει την γέυση του κακάου!Οταν είναι να κόψετε το γλυκο βουτάτε πρώτα το μαχαίρι σε νερό και ύστερα κόψτε το σε κομμάτια!!!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1 φλ. γάλα
  2. 2 φλ. ζάχαρη
  3. 2 1/4 φλ. αλέυρι
  4. 1 φλ. καρύδια (προαιρετικά)
  5. 1 φλ. σπορέλαιο (εγώ βάζω ηλιέλαιο)
  6. 1 μπέικιν
  7. 1/2 κ.γλυκού σόδα διαλυμένο σε μισο λεμόνι
  8. 5 κ.σούπας κακάο
  9. ΣΙΡΟΠΙ
  10. 3 φλ. του καφε (μικρά) νερό
  11. 3 κ.σούπας ζάχαρη
  12. 3 κ.σούπας κακάο
  13. ΣΑΝΤΙΓΥ
  14. 1 μόρφατ+1 φλ. άχνη+1 βανίλια αλλιώς 1 σακουλάκι garni (μία δόση δηλαδή)
  15. ΓΛΑΣΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
  16. 300 γρ σοκολάτα κουβερτουρα
  17. 3/4 φλ. βιτάμ
  18. 1 1/4 φλ. γάλα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κάνουμε το κέικ μας κανονικά με την κλασική διαδικασία.

  2. 2

    Το τοποθετούμε σε 30άρι ταψί (αν έχετε 30άρι ταψί που να ανοίγει ακόμα καλύτερα, εγώ δεν είχα και το έκανα σε στρόγγυλο) και το βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί.

  3. 3

    Δοκιμάζουμε με οδοντογλυφίδα γιατί ο καθε φούρνος είναι διαφορετικός (εμένα μου πήρε στους 180 βαθμούς ούτε μισή ώρα).

  4. 4

    Αφού ψηθεί το βγάζουμε απο τον φούρνο να κρυώσει ελαφρά και ετοιμάζουμε το σιρόπι.

  5. 5

    Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τα υλικά απο το σιρόπι και τα βάζουμε να πάρουν μία βράση (είναι σαν να φτιάχνουμε κακάο).Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και περιχύνουμε ομοιόμορφα το κέικ, καλά θα ήταν να το κάνουμε αυτό με ένα κουτάλι.

  6. 6

    Αφήνουμε να κρυώσε καλά και ετοιμάζουμε και την σαντιγύ σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης της κάθε σαντιγύς που θα χρησιμοποιήσετε (εγώ χρησιμοποίησα garni) και την απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω απο το κέικ φροντίζοντας να πάει παντού η ίδια ποσότητα και βάζουμε στο ψυγειο μέχρι να ετοιμάσουμε και το γλάσσο.

  7. 7

    Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το βιτάμ και το γάλα και το βάζουμε στην κουζίνα να ζεσταθούν αρκετα και προσθετουμε την κουβερτούρα σε κοματάκια, κατεβάζουμε απο την φωτιά και ανακατέυουμε ώσπου να λιώσει καλά η κουβερτούρα, αφήνουμε να γίνει χλιαρή και βγάζουμε το κέικ απο το ψυγείο και ρίχνουμε απο πάνω του μεμιάς την κουβερτούρα.

  8. 8

    Κουνάμε το ταψί να πάει παντού και τοποθετούμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες μέχρι να παγώσει καλά.

  9. 9

    Εγώ επειδή το έκανα βράδυ το γλυκό το έκοψα την άλλη μέρα το πρωί.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (2)

ΚΑΡΜΕΝ
ΚΑΡΜΕΝ @cook_8453863
Τριαδούλα μου,είδα σήμερα αυτή την συνταγή σου,ωραία φαίνεται,να σε ρωτήσω κάτι το γλάσο αυτό,είναι ρευστό? πήζει μετά? Μπορώ να το βάλω και σε προφιτερόλ?

Από

ΤΡΙΑΔΑ
ΤΡΙΑΔΑ @cook_8450026
στις
ΒΕΡΟΙΑ
[url=http://lilypie.com][img]http://lb5m.lilypie.com/ZLJEp2.png[/img][/url] [url=http://lilypie.com][img]http://lb2m.lilypie.com/w1Bdp2.png[/img][/url]
Δες περισσότερα