Τραγανά γεμιστά μελομακάρονα

22 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
MarySweet
MarySweet @cook_8475522
,

Τα πιο τέλεια γεμιστά μελομακάρονα που μετά το σιρόπιασμα δεν λασπώνουν και μένουν τραγανά και μπισκοτένια!

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να μην χρησιμοποιήσετε κουπ-πατ αλλά να πλάσετε και να γεμίσετε ένα-ένα σαν..."τυροπιτάκια" τα μελομακάρονα, προσοχή να τα κάνετε μικρά στο μέγεθος για καλύτερη απόδοση στο σιρόπιασμα. (Τα θέλουμε τραγανά αλλά όχι τελείως στεγνά).

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

περίπου 60 κομάτια
  1. 2 φλυτζάνια τσαγιού λάδι
  2. 1 φλυτζάνι τσαγιού μπύρα
  3. 1/2 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη κρυσταλική
  4. Ξύσμα και χυμό απο 1 πορτοκάλι
  5. 1 κουταλάκι γλυκού κανέλλα
  6. 1/3 κουταλιού γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο
  7. 500 γρ. αλεύρι μαλακό
  8. Γέμιση
  9. 2 κούπες καρύδι τριμμένο
  10. 4-5 κουταλάκια γλυκού κανέλλα
  11. 2 κουταλάκια γλυκού γαρύφαλλο
  12. 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη κρυσταλική
  13. Σιρόπι
  14. 2 φλυτζάνια μέλι
  15. 1 φλυτζάνι ζάχαρη
  16. 2 φλυτζάνια νερό
  17. 1 ξύλο κανέλλα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε μια λεκανίτσα ρίχνουμε το λάδι, τη ζάχαρη, τη μπύρα, το ξύσμα και το χυμό απο το πορτοκάλι, τα μυρωδικά και ανακατεύουμε με σύρμα να ενωθούν τα υλικά.

  2. 2

    Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αλεύρια. Πρώτα το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και κατόπιν το μαλακό αλεύρι, όσο χρειαστεί για να έχουμε μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη (συνήθως δεν χρειάζεται όλο το μαλακό αλεύρι)

  3. 3

    Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα υλικά για τη γέμιση

  4. 4

    Στη συνέχεια ανοίγουμε μέρος απο τη ζύμη σε φύλλο 1/2 εκατοστού περίπου. Κατά τόπους ρίχνουμε απο 1/2 κουταλάκι απο τα υλικα της γέμισης. Μετά ανοίγουμε δεύτερο, ίδιου μεγέθους φύλλο και σκεπάζουμε το πρώτο. Προσέχουμε που είναι η γέμιση και πιέζουμε τα ενδειάμεσα διαστήμα με τα δάχτυλα, κατόπιν κόβουμε με κουπ-πατ περιμετρικά της γέμισης.

  5. 5

    Ψήνουμε στους 180 C μέχρι να ροδίσουν (περίπου 20΄ και ανάλογα με τον κάθε φούρνο)

  6. 6

    Αφού ψηθούν τα αραδιάζουμε σε βαθύ ταψί.

  7. 7

    Βράζουμε το σιρόπι για περίπου 3΄.

  8. 8

    Στη συνέχεια και αφού έχουν κρυώσει τα μελομακάρονα τα περιχύνουμε με το καυτό σιρόπι και τα αφήνουμε να σταθούν μια νύχτα.

  9. 9

    Το πρωί τα τοποθετούμε σε πιατέλα πασπαλίζοντας με ότι έχει περισέψει απο τη γέμιση ή με σκέτο καρύδι. (μπορούμε να τα τοποθετήσουμε και σε μπολ που κλείνει, έτσι θα γίνουν πιο μαλακά και δεν θα έχουν την τραγανή αίσθηση μπισκότου όταν τα δαγκώσεις)

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

MarySweet
MarySweet @cook_8475522
στις
,
Ονομάζομαι Μαρία, είμαι παντρεμένη και το 2009 απόκτησα μια υπέροχη κορούλα.Το μικρόβιο για τα ωραία πράγματα (μαγειρική-διακόσμηση) μου το κληροδότησε η μητέρα μου, εξαιρετική μαγείρισσα και νοικοκυρά.Αγαπώ τις παραδοσιακές συνταγές με αγνά υλικά αλλά παρ'όλα αυτά λατρεύω να πειραματίζομαι στην κουζίνα..εμπλουτίζοντας ή εφευρίσκοντας συνταγές..Πιστεύω ότι όλα τρώγονται πρώτα με τα μάτια!Άλλα ενδειαφέροντα που έχω είναι η ζωγραφική και να φτειάχνω μόνη μου ότι περνάει απο το χέρι μου, όπως να καταπιάνομαι με οτι χαλάει ή να διακοσμώ το σπίτι, μέχρι να φτειάχνω προσκλητήρια για πάρτυ και βαπτίσεις (σε φίλους),μπομπονιέρες, φο-μπιζού.Τα απογεύματα χαλαρώνω στο σπίτι με μια μεγάλη κούπα ελληνικού καφέ και χαζεύοντας στο pc ή την TV ή διαβάζοντας ένα ωραίο βιβλίο...Βέβαια μέσα σ'όλα αυτά κυνηγάω και ένα μικρό ανθρωπάκι που μπερδεύεται συνεχώς στα πόδια μου και με τρελαίνει!Θέλω όσο τίποτα να την μάθω απο τώρα την αξία της σωωστής διατροφής!
Δες περισσότερα

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα