Τραγανά κολοκυθάκια σαν τηγανιτά

Bαθμολογία: 4.7432
       
 
74 ψήφοι
maria24, 10.03.09

Περιγραφή

Την συνταγή αυτή τη σκέφτηκα την περίοδο που έκανα διατροφή. Είναι μια εναλλακτική πρόταση απέναντι στα τηγανιτά κολοκυθάκια και πιστέψτε με, δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από αυτά. Εύκολα, γρήγορα, νόστιμα και υγιεινά!
Τραγανά κολοκυθάκια σαν τηγανιτά

Τι χρειαζόμαστε:

  • Φρέσκα κολοκυθάκια (όσα θέλετε, ανάλογα με τα άτομα)
  • Αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
  • Αλάτι - Πιπέρι
  • λίγο ελαιόλαδο

Πώς το κάνουμε:

  1. Πλένουμε τα κολοκυθάκια, κόβουμε τις άκρες τους και τα κόβουμε σε ροδέλες πάχους περίπου πέντε χιλιοστών.
  2. Τις αλατοπιπερώνουμε και τις βουτάμε μία μία σε αλεύρι.
  3. Στη συνέχεια σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα τις τοποθετώ σαν ντόμινο και τις περιχύνω με λίγο ελαιόλαδο. Περίπου 1 φλ. του ελληνικού καφέ.
  4. Τα ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς (με αέρα κατά προτίμηση) ώσπου να ροδίσουν.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μου αρέσει να βάζω και λίγη γλυκιά πάπρικα στο αλεύρι.

Επίσης πολύ ωραία γίνονται αν όταν τα σερβίρουμε τα περιχίσουμε με σταγόνες ωμού ελαιολάδου, λίγο ξύδι μπαλσάμικο και λιωμένο σκόρδο! Γιαμ!

Αυτό είναι και το ιδανικό για τις ψητές πιπεριές Φλωρίνης.

Καλή σας όρεξη!

Σχετικές συνταγές

    115 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από gremlin, 11-3-09  
    Όταν λες τοποθετώ σαν ντομινο εννοείς ορθιες τις ροδέλες;
    #
    Σχόλιο από Ermioni, 11-3-09  
    μαλλον σαν πεσμενο ντομινο εννοει...την μια πανω στην αλλη....
    #
    Σχόλιο από maria24, 11-3-09  
    σωστά ermioni!την μία πάνω στην άλλη ξαπλωμένες.
    #
    Σχόλιο από maria24, 11-3-09  
    Να καλύπτει δηλαδή η κάθε φέτα το μισό της προηγούμενης.
    #
    Σχόλιο από evdoba, 11-3-09  
    Αυτό είναι! Νάτα και τα κολοκυθάκια \"χωρίς τύψεις\"! Εμένα μ΄αρέσει να ψιλοκόβω και λίγο άνιθο από πάνω ακόμα καλύτερα! :-)\r\n
    #
    Σχόλιο από zanice, 11-3-09  
    Ενδιαφέρον ακούγετε, θα δοκιμάσω και μετά θα βάλω τα πιρουνάκια...
    #
    Σχόλιο από maria24, 12-3-09  
    σας ευχαριστώ.evdopa,δοκίμασε αν θες να κάνεις ένα δροσερό ντιπ με γιαούρτι,αλάτι,λίγο ελαιόλαδο,λιιιγο ξύδι και άνιθο.θα είναι δροσερό και ελαφρυ!
    #
    Σχόλιο από Terezoulini, 14-3-09  
    Πολύ ωραία ιδέα, η Μαμά μου κάνει το ίδιο με μελιτζάνες. Εχω μια ερώτηση, δεν τα αφήνεις τα κολοκύθια να στραγγύσουν σε τρυπητό για κάποιες ώρες? Αν όχι δεν βγάζουν νερό στο ταψί?
    #
    Σχόλιο από maria24, 14-3-09  
    όχι terezoulini.μόλις τα κόψω τα αλευρώνω.αν ο φούρνος είναι καλά προθερμανσμένος(200 βαθμούς για 15 λεπτά,μετά βάζω τα κολοκυθάκια και κατεβάζω στους 180) δεν παθαίνουν τίποτα
    #
    Σχόλιο από Marvas, 16-3-09  
    Είναι απίστευτα τέλεια!! Εμένα που δεν μου αρέσουν τα τηγανητά που στάζουν λάδι... βρήκα τη χαρά μου. Να σας πω και κάτι: Τα άφησα ένα βράδυ στο ταψάκι και μαλακώσανε... έτσι μου άρεσαν ακόμα περισσότερο!!
    #
    Σχόλιο από Terezoulini, 16-3-09  
    Τα έκανα χθες και ήταν μούρλια, ρόδισαν πολύ ωραία στο φούρνο. Τα σέρβιρα με λίγο τζατζικάκι. Ευχαριστώ και για την διευκρίνιση Μαράκι.
    #
    Σχόλιο από maria24, 17-3-09  
    Και εγώ σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια και χαίρομαι πολύ που "δεν έτυχε, ΠΕΤΥΧΕ!!!".
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 21-3-09  
    Ωραιότατα! Νόστιμα και υγιεινά! Δεν μου έγιναν πολύ τραγανά, αλλά τα καταευχαριστηθήκαμε!
    #
    Σχόλιο από ANGOLINA, 21-3-09  
    Τα έφτιαξα το μεσημέρι και ήταν πραγματικά πολύ καλά.Το ροδοκοκκίνισμα τα έκανε να μοιάζουν σαν τηγανιτά.
    #
    Σχόλιο από maria24, 22-3-09  
    Αν θέλετε να γίνουν πιο τραγανά βουτήξτε τα πρώτα σε αλεύρι και μετα πολύ πολύ γρήγορα σε νερο και αρραδιάστε τα στο ταψί με τον ίδιο τρόπο.Από πάνω τους ρίξτε και λίγο ξύδι.Εκανα αυτήν την πατέντα γιατί τα ήθελα πιο τραγανά ακόμα και έπιασε!
    #
    Σχόλιο από maria24, 22-3-09  
    Εννοείται πως πάλι θα ρίξετε από πάνω λάδι.Ξέχασα να το πω.Και για όσους δεν έκαναν τις πατάτες χωρίς τύψεις του top 10,απλά κάντε τες.Τις έκανα εχθές και τις ξανακάνω σήμερα!είναι θεικές!
    #
    Σχόλιο από dcroula, 29-3-09  
    Λοιπόν maria24 ή αλλιώς "μικρή Βέφα" είχα μεγάλη περιέργεια με τα τραγανά σου κολοκυθάκια.Μου άρεσαν πολύ.Μπράβο, θέλουμε κι άλλες συνταγές που να μην συνοδεύονται με το άγχος των πολλών θερμίδων.
    #
    Σχόλιο από maria24, 29-3-09  
    Χαίρομαι πολύ που σου άρεσαν!θα προσπαθήσω να φτιάξω και άλλες τέτοιες πατέντες και θα σας τις πω!!!Φιλάκια!
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 17-4-09  
    Παρότι δε μου βγήκαν πολύ τραγανά και είχαν λίγο έντονη τη γεύση του αλευριού, ήταν πολύ νόστιμα (για κολοκυθάκια δηλαδή :) ). Θα τα ξαναφτιάξω σίγουρα, μόνο που θα προσέξω να μη βάλω πολύ αλεύρι.
    #
    Σχόλιο από Τουλα, 18-4-09  
    Eγώ αυτό που κάνω για να μην έχουν πολύ αλεύρι είναι να τα βάλω σε ένα σουρωτήρι αμέσως μετά το αλεύρωμα και να τα κουνήσω λίγο. Μένει μόνο το χρειαζούμενο.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 Επόμενο > Τέλος >>

    85 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από evdoba, 11-3-09  
    Αυτό είναι! Νάτα και τα κολοκυθάκια \"χωρίς τύψεις\"! Εμένα μ΄αρέσει να ψιλοκόβω και λίγο άνιθο από πάνω ακόμα καλύτερα! :-)\r\n
    #
    Σχόλιο από zanice, 11-3-09  
    Ενδιαφέρον ακούγετε, θα δοκιμάσω και μετά θα βάλω τα πιρουνάκια...
    #
    Σχόλιο από maria24, 12-3-09  
    σας ευχαριστώ.evdopa,δοκίμασε αν θες να κάνεις ένα δροσερό ντιπ με γιαούρτι,αλάτι,λίγο ελαιόλαδο,λιιιγο ξύδι και άνιθο.θα είναι δροσερό και ελαφρυ!
    #
    Σχόλιο από Marvas, 16-3-09  
    Είναι απίστευτα τέλεια!! Εμένα που δεν μου αρέσουν τα τηγανητά που στάζουν λάδι... βρήκα τη χαρά μου. Να σας πω και κάτι: Τα άφησα ένα βράδυ στο ταψάκι και μαλακώσανε... έτσι μου άρεσαν ακόμα περισσότερο!!
    #
    Σχόλιο από Terezoulini, 16-3-09  
    Τα έκανα χθες και ήταν μούρλια, ρόδισαν πολύ ωραία στο φούρνο. Τα σέρβιρα με λίγο τζατζικάκι. Ευχαριστώ και για την διευκρίνιση Μαράκι.
    #
    Σχόλιο από maria24, 17-3-09  
    Και εγώ σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια και χαίρομαι πολύ που "δεν έτυχε, ΠΕΤΥΧΕ!!!".
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 21-3-09  
    Ωραιότατα! Νόστιμα και υγιεινά! Δεν μου έγιναν πολύ τραγανά, αλλά τα καταευχαριστηθήκαμε!
    #
    Σχόλιο από ANGOLINA, 21-3-09  
    Τα έφτιαξα το μεσημέρι και ήταν πραγματικά πολύ καλά.Το ροδοκοκκίνισμα τα έκανε να μοιάζουν σαν τηγανιτά.
    #
    Σχόλιο από maria24, 22-3-09  
    Αν θέλετε να γίνουν πιο τραγανά βουτήξτε τα πρώτα σε αλεύρι και μετα πολύ πολύ γρήγορα σε νερο και αρραδιάστε τα στο ταψί με τον ίδιο τρόπο.Από πάνω τους ρίξτε και λίγο ξύδι.Εκανα αυτήν την πατέντα γιατί τα ήθελα πιο τραγανά ακόμα και έπιασε!
    #
    Σχόλιο από maria24, 22-3-09  
    Εννοείται πως πάλι θα ρίξετε από πάνω λάδι.Ξέχασα να το πω.Και για όσους δεν έκαναν τις πατάτες χωρίς τύψεις του top 10,απλά κάντε τες.Τις έκανα εχθές και τις ξανακάνω σήμερα!είναι θεικές!
    #
    Σχόλιο από dcroula, 29-3-09  
    Λοιπόν maria24 ή αλλιώς "μικρή Βέφα" είχα μεγάλη περιέργεια με τα τραγανά σου κολοκυθάκια.Μου άρεσαν πολύ.Μπράβο, θέλουμε κι άλλες συνταγές που να μην συνοδεύονται με το άγχος των πολλών θερμίδων.
    #
    Σχόλιο από maria24, 29-3-09  
    Χαίρομαι πολύ που σου άρεσαν!θα προσπαθήσω να φτιάξω και άλλες τέτοιες πατέντες και θα σας τις πω!!!Φιλάκια!
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 17-4-09  
    Παρότι δε μου βγήκαν πολύ τραγανά και είχαν λίγο έντονη τη γεύση του αλευριού, ήταν πολύ νόστιμα (για κολοκυθάκια δηλαδή :) ). Θα τα ξαναφτιάξω σίγουρα, μόνο που θα προσέξω να μη βάλω πολύ αλεύρι.
    #
    Σχόλιο από Τουλα, 18-4-09  
    Eγώ αυτό που κάνω για να μην έχουν πολύ αλεύρι είναι να τα βάλω σε ένα σουρωτήρι αμέσως μετά το αλεύρωμα και να τα κουνήσω λίγο. Μένει μόνο το χρειαζούμενο.
    #
    Σχόλιο από anastasiat28, 19-5-09  
    για μένα που δεν τα πάω καθόλου καλά με το τηγάνι η συνταγή φαίνεται τέλεια!!!θα τη φτιάξω και θα επιστρέψω με τα πιρουνάκια μου
    #
    Σχόλιο από Sol81, 19-5-09  
    τα εκανα πριν καιρο αλλα ειχα ξεχασει να βαλω πηρουνακια. Πάρα πολύ νόστιμα και με ωραία εμφάνιση λόγω ντομινο.
    #
    Σχόλιο από zanice, 20-5-09  
    Μόλις έφαγα τις 5 τελευταίες που περίσσεψαν από το μεσημέρι.Απλά ΤΕΛΕΙΕΣ!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από ΤΡΙΑΔΑ, 21-5-09  
    Την έκανα και εγώ σήμερα αυτήν την συνταγή και έγινε πραγματικά νόστιμη μόνο που ανάμεσα στο ένα κολοκυθάκι με το άλλο σαν να γλίτσιαζε λίγο αλλά κατά τα άλλα ήταν υπέροχα.Τα έβαλα σε πιατέλα και απο πάνω τους έστρωσα μπόλικο τζατζίκι και ούτε που το καταλάβαινες ότι δεν ήταν τηγανιτά ίσα ίσα που είχαν και ωραία κρούστα!Εγώ έτσι κάνω και με τις πιπεριές,αντί να τις τηγανίσω τις βάζω σε ένα ταψί χωρίς λαδόκολλα και ρίχνω λίγο λαδάκι,της χαράζω και λίγο για να μην πιτσιλάνε και τις βάζω στον φούρνο,μόλις ροδοκοκκινήσουν είναι έτοιμες,γίνονται χίλιες φορές καλύτερες έτσι γιατί δεν μαραίνονται τόσο όσο στο τηγάνι!!!Ετσι να βελτιώνουμε λίγο τον τρόπο ζωής μας χαχαχαχαχα!!!!!
    #
    Σχόλιο από marysf, 25-5-09  
    Ευχαριστούμε Μαρία για την υπέροχη συνταγή! Τα 5 πηρουνάκια από όλη την οικογένεια που τα έφαγαν με ευχαρίστηση!!!!!
    #
    Σχόλιο από maria24, 25-5-09  
    Σας ευχαριστώ πολύ Τριάδα και marysf!Τριάδα μου,για το γλύτσιασμα που λες,δεν θα γίνει αν το ένα κολοκυθάκι δεν καταλαμβάνει μεγάλη επιφάνεια από το άλλο.Πολύ ωραία η ιδέα για τις πιπεριές!ένα κολπάκι για να ξεφλουδίζοντε εύκολα είναι μόλις τις βγάλουμε από το τηγάνι ή τον φούρνο(ή τα κάρβουνα)να τις κλείσουμε σε μια σακούλα και να εγκλωβίσουμε μέσα αέρα.μετά από 3-4 λεπτά αν ανοίξουμε την σακούλα θα ξεφλουδίζοντε πανεύκολα απειδή με τους υδτατμούς θα "υδρώσουν"!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 Επόμενο > Τέλος >>

    17 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από gremlin, 11-3-09  
    Όταν λες τοποθετώ σαν ντομινο εννοείς ορθιες τις ροδέλες;
    #
    Σχόλιο από Ermioni, 11-3-09  
    μαλλον σαν πεσμενο ντομινο εννοει...την μια πανω στην αλλη....
    #
    Σχόλιο από maria24, 11-3-09  
    σωστά ermioni!την μία πάνω στην άλλη ξαπλωμένες.
    #
    Σχόλιο από maria24, 11-3-09  
    Να καλύπτει δηλαδή η κάθε φέτα το μισό της προηγούμενης.
    #
    Σχόλιο από Terezoulini, 14-3-09  
    Πολύ ωραία ιδέα, η Μαμά μου κάνει το ίδιο με μελιτζάνες. Εχω μια ερώτηση, δεν τα αφήνεις τα κολοκύθια να στραγγύσουν σε τρυπητό για κάποιες ώρες? Αν όχι δεν βγάζουν νερό στο ταψί?
    #
    Σχόλιο από maria24, 14-3-09  
    όχι terezoulini.μόλις τα κόψω τα αλευρώνω.αν ο φούρνος είναι καλά προθερμανσμένος(200 βαθμούς για 15 λεπτά,μετά βάζω τα κολοκυθάκια και κατεβάζω στους 180) δεν παθαίνουν τίποτα
    #
    Σχόλιο από mele, 27-5-09  
    Μόλις τα έβγαλα από το φούρνο! Πολύ ωραία φαίνονται! Να ρωτησω κάτι το αλευράκι όπως και στη δική σου φωτό που μένει έτσι άσπρο, "άψητο" μας ενοχλεί??? Έκανα κάτι λάθος?
    #
    Σχόλιο από maria24, 27-5-09  
    Σας ευχαριστώ!Η φωτογραφία mele είναι από την Sitronella.Να σου πω την αλήθεια εμένα δεν βγαίνουν έτσι.Τα τινάζω πολύ καλά και το περίσσιο αλεύρι φεύγει.Αν δεν μυρίζουν πάντως αλευρίλα,μη σε μέλει!!!
    #
    Σχόλιο από Rabit, 20-6-09  
    MARIA 24 δεν χρειαζετε τιποτα
    αλλο μονο κοψιμο και αλευρωμα.
    Μονο που προσθεσα λιγο λαδακι
    παραπανο.
    #
    Σχόλιο από maria24, 21-6-09  
    Και πάλι ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λογάκια!Rabit σε ευχαριστώ και για την διευκρύνηση,θα τα φτιάξω και γω σήμερα κιόλας και με μελιτζάνες!
    #
    Σχόλιο από mitsaki, 1-7-09  
    Ήταν πολύ νόστιμα και ελαφριά απλά δεν ήταν καθόλου μα καθόλου τραγανά.Ήταν πολύ μαλακά.Δε μπορούσα να τα ψήσω άλλο γιατί θα πίκριζαν.Εσάς σας βγαίνουν τραγανά;
    #
    Σχόλιο από maria24, 1-7-09  
    Μιτσάκι μου,περίεργο μου φαίνεται.Εμένα πάντα τραγανά μου βγαίνουν.Δες στα αρχικά σχόλια,κάπου έχω ένα τιπ για έξτρα τραγανά κολοκυθάκια.
    #
    Σχόλιο από Vinny, 11-6-10  
    maria24, είχες γράψει ότι για να γίνουν ακόμα πιο τραγανά να τα αλευρώσω και μετά να τα βουτήξω γρήγορα σε νερό. Πριν τα φτιάξω, μήπως θα μπορούσες να μου διευκρινήσεις, αν τα βουτήξω στο νερό δε θα φύγει το αλεύρι ?
    #
    Σχόλιο από maria24, 16-6-10  
    an ta voutikseis poli pli grigora tha figei elaxisto aleuri.
    #
    Σχόλιο από Τζένη22, 11-8-12  
    ωραία και εύκολη συνταγή αν δε θες να τηγανίζεις! αλλά να κάνω μια ερώτηση; δεν θα ήταν καλύτερα αν τα βουτούσαμε σε κουρκούτι όπως όταν τα τηγανίζουμε; αλλιώς πως θα γίνουν τραγανά; Εξάλλου δε θα υπάρχει και η γεύση του αλευριού; Σύντομα θα επιχειρήσω να τα κάνω και θα ενημερώσω :)
    #
    Σχόλιο από Gogo24, 5-11-12  
    Έχω και κολοκυθάκια και μελιτζάνες και λέω να τα κάνω το βράδυ έτσι!!! Να ρωτήσω όμως, τις μελιτζάνες πρέπει πρώτα να τις ξεπικρίσω με αλάτι κάποια ώρα ή δεν χρειάζεται??
    #
    Σχόλιο από p mpoukitsa, 25-4-13  
    φαινονται πεντανοστιμα...μπορω να τα βαλω στις αντιστασεις;;δεν εχει η κουζινα μου, αερα.ευχαριστω πολυ

    13 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από love to cook, 20-5-09  
    τα έκανα και εγώ!! βγήκαν πολύ τραγανα και στο αλεύρι έβαλα το αλατοπίπερο κύμινο και κάρι τα έκαν λίιιιιιιγο πικάντικα. βγήκαν πολύ τραγανά αν και την επόμενη φορά θα βάλω ποιο λίγο λάδι. μάλλον μου έπεσε πολύ αλλά το τράβιξε το αλευράκι και έκανε μία τρομερή κρούστα. αραγε μπορώ να κάνω το διο και με μελιτζάνες???
    #
    Σχόλιο από maria24, 20-5-09  
    χαίρομαι τόσο πολύ που τιμήσατε τη συνταγή μου κι άλλο τόσο που σας άρεσε!Love to cook δεν το έχω δοκιμάσει με μελιτζάνες(ίσως να βγάζουν υγρά και να γίνοντε μαλακές).μια δοκιμή θα σε πείσει όμως!αν το κάνεις,πες μας και εμάς για να ξέρουμε,οκ?
    #
    Σχόλιο από love to cook, 20-5-09  
    πιστεύω ότι το κολοκλυθι είναι ποιο ζουμερό απο την μελιτζάνα και οι δικές μας στο νησί είναι μία ποικιλία (ασπρες)που δέν πρέπει να τις ξεπυκρίσουμε αρρα καθόλου νερό παραπάνω. όταν τις κάνω θα σχολιάσω.
    #
    Σχόλιο από Smaro, 26-5-09  
    έγιναν υπέροχα πρόσθεσα στο αλευρι ψιλοκομμένο άνηθο λίγο κυβο λαχανικων σε σκόνη και έγιναν πραγματικά υπεροχα με τέλεια κρούστα
    #
    Σχόλιο από maria24, 26-5-09  
    Καλέ με συγκηνείτε!Σμαρώ πολύ ωραία η ιδέα σου!Love to cook,στα προηγούμενα σχόλια πρόσεξα πως γίνεται και με μελιτζάνες!
    #
    Σχόλιο από Rabit, 18-6-09  
    Επανηρθα να σας ενημερωσω οτι εχθες
    εφτιαξα με τον ιδιο τροπο και μελιντζανες ειναι το ιδιο τελειες με
    τα κολοκυθακια!!!!!
    #
    Σχόλιο από maria24, 19-6-09  
    μπράβο Rabit και σε ευχαριστούμε για την ενημέρωση!θα τα φτιάξω και εγώ!απλά κόβω τις μελιτζάνες και τις αλευρώνω?δεν θέλουν ξεπίκρισμα ή κάτι άλλο?
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 19-6-09  
    Υπέροχα χωρίς πολλά λάδια. Τους πρόσθεσα σκόνη σκόρδου και πάπρικα και έγιναν υπέροχα!! Για πιο τραγανό αποτέλεσμα τα πασπάλισα πριν τα ψήσω με τριμμένη φρυγανιά.
    #
    Σχόλιο από ΤΡΙΑΔΑ, 10-7-09  
    Λοιπόν επειδή την συνταγή σου την έχω κάνει άπειρες φορές μέχρι τώρα(βλέπεις βρωμάει ο τόπος απο κολοκυθάκια τώρα)και επειδή με ενοχλούσε λίγο η γέυση του αλευριού,δηλαδή σκέτα δεν μπορούσαμε να τα φάμε παρα μόνο με επάλλειψη τζατζικιού,σήμερα έκανα το εξής πείραμα.Τα έκοψα κανονικά σε ροδέλες,έβαλα στον πάτο του ταψιού λαδόκολλα,έριξα λάδι και έπαιρνα ένα ένα κολοκυθάκι χωρίς να τα αλευρώσω καθόλου και βουτούσα την μια πλευρά του στο λάδι και αυτήν την πλευρά την έστρωνα απο την πάνω μεριά(για να μην κάθομαι να τα λαδώνω ένα ένα)και έτσι είχαν λάδι και απο τις δυο πλευρές και έτσι τα έψησα!Εχω να σας πώ ότι είναι ΑΚΡΙΒΩΣ όπως τα τηγανιτα άμα τα αφήσετε να πάρουν λίιιιιιιγο παραπάνω χρώμα.Τα έστρωσα σε πιατέλα με την σειρά και όπως ήταν ζεστά έριχνα και το αλάτι ώστε να λιώσει και αυτό.Δοκιμάστε τα κι έτσι όσοι δεν σας αρέσει η γέυση του αλευριού!!!!Μηπως ξέρετε αν κόψω τα κολοκυθάκια ροδέλες ,τα σκουπίσω καλά και τα βάλω σε σακουλάκια κατάψυκτη και τα βάλω κτάψυξη αν θα είναι ωραία τον χειμώνα που θα τα ξεπαγώνω?Η μήπως θα είναι νερουλιασμένα?????
    #
    Σχόλιο από maria24, 13-7-09  
    Τι να σου πω Τριάδα μου;Καμιά φορά εμένα δεν μου μυρίζουν αλευρίλα γιατί μόλις τα βουτάω στο αλεύρι τα χτυπάω στο πιάτο να φύγει το περίτο...Νόμίζω πως μπορείς να τα βάλεις στην κατάψυξη μόνο αν τα ζεματίσεις πρώτα(γενικά όσα λαχανικά έχουν υγρασία τα ζεματάμε),αλλά τότε θα κάνουν μόνο για μπριάμ ή τουρλού!
    #
    Σχόλιο από etrian, 14-4-10  
    Τα έκανα σήμερα και έγιναν νόστιμα. Απλά έβαλα πολύ λιγότερο λάδι (2-3 κ.σ. σε ένα ταψί) και τα έψησα παραπάνω ώρα γιατί δεν ρόδιζαν. Επίσης τα έβαλα το καθένα μόνο του όπως και τις πατάτες χωρίς τύψεις για να γίνουν πιο τραγανά. Πολύ καλή ιδέα, σε ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από zafirenia, 18-6-10  
    Είναι πολύ ωραια έτσι τα κολοκυθάκια.Τα κάνει η μαμά μου και τώρα και εγώ.Και εγώ βάζω γλυκιά πάπρικα και σκόρδο και γίνοντε πολύ νόστιμα.
    #
    Σχόλιο από frosoula_s, 19-10-12  
    Ωραία η συνταγή αλλά 5 χιλιοστά νομίζω είναι αρκετά χοντρά. Εγώ τα κόβω πιο λεπτά και αντί για αλεύρι άσπρο, βάζω μισό καλαμποκίσιο και μισό φρυγανιά. Γίνονται τέλεια και δεν αισθάνεσαι τη γεύση από το αλεύρι. Επίσης δεν τα βάζω σαν ντόμινο, προσπαθώ να μην καλύπτει το ένα το άλλο για να γίνουν ομοιόμορφα τραγανά και ψημένα.

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Βιταμίνες Β' μέρος
    Αφού είδαμε τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες στο πρ...
    Λαχανικά: πότε είναι η εποχή τους;
    Μπορεί να βρίσκουμε όλα τα λαχανικά πλέον όλες ...
    Νηστείες
    Η νηστεία, πέρα από τη θρησκευτική της σημασία,...
    Βιταμίνες Α' μέρος
    Οι βιταμίνες είναι μη θερμιδικές ουσίες, ο...
    Καταψύχω λαχανικά
    Μπορείτε να αγοράσετε φρέσκα λαχανικά, να τα βάλε...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Ορεκτικά
    Ένα βιβλίο 9 αγαπημένων συνταγών, του/της Floral
    ΛΑΧΑΝΙΚΑ
    Ένα βιβλίο 41 αγαπημένων συνταγών, του/της VIVIΚΑ
    Light
    Ένα βιβλίο 44 αγαπημένων συνταγών, του/της Ικαριώτισσα
    Αγαπημένα (δοκιμασμένα) φαγητά
    Ένα βιβλίο 63 αγαπημένων συνταγών, του/της mom2twins
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 413 αγαπημένων συνταγών, του/της EVIVAGIA